Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPeople of Lavas Android-fladskærm er landet - FlatpanelsDK

People of Lavas Android-fladskærm er landet

19 Nov 2010 | Rasmus Larsen |

Vi har tidligere omtalte svenske People of Lavas Scandinavia fladskærm, der er blandt de første Tv  til at indbygge Googles såkaldte Android styresystem. Det betyder, at man kan gå på internettet ligesom på Android-baserede telefoner. People of Lavas 55-tommer Scandinavia fladskærm er nu landet i de svenske butikker. Prisen? 40.000 svenske kroner.

People of Lava 55-tommer Scandinavia

People of Lava fremviste deres Scandinavia model på IFA 2010 udstillingen i Berlin tilbage i september. Nu er fladskærmen landet i de svenske butikker til en pris, der nærmer sig B&O, ifølge Wall Street Journal.

People of Lava Scandinavia
People of Lava Scandinavia


Selvom Sony slog People of Lava og lancerede deres Google TV-baserede fladskærm allerede i oktober, er svenskerne stadig tidligt ude. Svenskerne har da også store forhåbninger til deres nye fladskærm, som de forventer at introducere som et niche-produkt på markeder såsom USA og England, foruden det svenske.

People of Lava Scandinavia
People of Lava Scandinavia


Scandinavia er baseret på Google Android version 1.5, som er noget ældre end den version 2.2, der sidder i Sonys Tv. Dog er Sonys Tv baseret på en decideret Tv-platform, mens Scandinavia nærmere genbruger Googles Android-platform.

Fra start vil der være adgang til omkring 20 forskellige internet-tjenester, men flere end 1000 vil komme til inden længe, udtaler Martin Ljunggren fra People of Lava. Der følger et trådløst tastatur med fjernsynet, fra hvilket man kan styre internet-tjenester såsom YouTube, Google Maps, Facebook, Twitter, Webmail, en vejrudsigts-tjeneste samt en internetbrowser.

People of Lava Scandinavia
People of Lava Scandinavia


Skærmen er 55-tommer stor, men lanceres også i en mindre varianter på 42 og 47 tommer. Den anvender et LCD-panel med Edge LED baggrundsbelysning og har en opløsning på 1920x1080 pixels. Af andre tekniske egenskaber kan nævnes en DVB-T tuner, 3 HDMI-indgange og en USB-indgang.


Designet er udført i en legering af 20 % aluminium og 80 % sten, hvilket også bidrager til vægten, som løber op i 42 kilo.

Prisen? 40.000 svenske eller hvad der svarer til knap 32.000 danske kroner for 55-tommer varianten. Det vides endnu ikke om modellen også lanceres i Danmark, men den kan ses i udvalgte svenske butikker nu. Læs mere på www.peopleoflava.com.

Kilde: PC World og Wall Street Journal

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |