Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#334841
Spørgsmål eller godt råd ønskes. Overvejer 2 Tv. Det ene er Samsung Q800t 8k fra 2020 og det andet er Samsung QE65Q70A begge i 65”. Hvad synes i er bedst til alm streaming af tv og ps5. Hvad er forskellen på Tizen 5.5 og 6.0 ;;)
#334865
Det må jo så være Q800T, som slår Q70A på de fleste punkter:
https://www.displayspecifications.com/e ... 08161c881f

Ved sammenligning ser jeg bort fra 8K vs. 4K, som jeg ikke tillægger den store betydning.

Q800T er fra 2020 og Q70A fra 2021, men Q800T er/var en dyrere model, både som udgangspunkt og nu:

https://www.hifiklubben.dk/samsung-qe65 ... mqe65q70a/
https://www.hifiklubben.dk/samsung-qe65 ... qe65q800t/

Du kan læse om Q800T-ejeres erfaringer med modellen her:
https://www.avsforum.com/threads/2020-s ... k.3140640/

Regn ikke med, at mange/nogen herinde har en Q800T og næppe nogen, der har egne erfaringer med begge modeller.

Du kan læse anmeldelser af begge modeller her:
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q800t-8k-qled
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/q70-q70a-qled

PS: På dette forum vil du per automatik blive spurgt, om du ikke vil have et OLED. Jeg tror, det er nogle bots, der er på spil ;)
#334868
Globulus_ Nu er dette jo langt hen af vejen et entusiast forum,hvor billedkvalitet for de fleste er altafgørende . Og eftersom OLED teknologien under normale omstændigheder performer det synligt bedste billede, er det vel fair nok at foreslå .
OLED er retfærdigvis ikke ubetinget det rigtige valg for alle. Men når det er fravalgt har man samtidigt fravalgt den bedste billedkvalitet , og det kan derfor være lidt svært at vide præcist hvad trådstarter mener/søger . Er det byggekvalitet - design - tilslutninger - features -lysoutput ? ?
#334871
Jeg prøvede at beskrive mit behov. Jeg bruger primært skærmen til streaming af Yousee, ViaPlay, HBO, Netflix osv udover dette ganer jeg lidt på en PS5. Grunden til jeg overveje de to skærme er fordi jeg har prøver LG C1 men bor meget lyst så OLED er der for meget genskær i.

Jeg har valgt de skærme fordi de har 120hz, 4K eller 8K og en enkelt port med hdmi 2.1
#334873
lennon skrev: 21. sep 2021, 09:28 Globulus_ Nu er dette jo langt hen af vejen et entusiast forum,hvor billedkvalitet for de fleste er altafgørende . Og eftersom OLED teknologien under normale omstændigheder performer det synligt bedste billede, er det vel fair nok at foreslå .
OLED er retfærdigvis ikke ubetinget det rigtige valg for alle. Men når det er fravalgt har man samtidigt fravalgt den bedste billedkvalitet , og det kan derfor være lidt svært at vide præcist hvad trådstarter mener/søger . Er det byggekvalitet - design - tilslutninger - features -lysoutput ? ?
Vi er sådan set ikke uenige, hvad dét angår. Jeg synes heller ikke, at man får det bedste TV for sine penge ved at vælge en af de to modeller frem for et C1, men nu blev der jo helt konkret spurgt til netop disse to modeller og her er vi lidt ude over den mere sædvanlige situation, hvor en bruger har fået et "godt tilbud" på en LG Nano hos Elgiganten.

Personligt ville jeg kigge andetsteds. Q70A er for skrabet til mine behov og Q800T har et helt vanvittigt højt strømforbrug af et 65" TV at være (Energy Saving Mode: 139 W, Typical: 408 W, Max: 475 W).

Men igen: Det var de to modeller, der blev spurgt til.
#334874
Ja dette site er kun blevet endnu mere for OLED fan for 99,9 procent vedkommende, nok fordi skærmene er blevet meget billigere, synes det er en skam, at man stadig anbefaler OLED uagtet at trådstarter tydeligt skriver han ikke ønsker OLED, og desuden er OLED testene for mig blevet gaber, da billedkvaliteten stort set er ens god hvergang og det eneste nye næsten kun er antal hdmi wifi eller andet man kan læse i specifikationerne.
OBS venligst alle holdninger også dem der er i mindretal burde være velkommen på dette site.
#334875
Sitet er da i den grad for alle, men præges selvfølgeligt af " bedste billed" fans - tror faktisk langt de fleste er teknologi neutrale. Nogle gange får brugere bare holdninger til at lyde som kendsgerninger, hvilket heldigvis afstedkommer diskusioner . .
Trådstarter nævner kun fuldstændigt basale behov i første indlæg,som selv en Ipad næsten opfylder .Uddyber så senere at det er antirefleks og lysoutput der styrer købet, hvilket giver helt fin mening i forhold til nævnte Samsung .
Mht evolution og test af OLED, så er selv små forrbedringer vel bedre end tilbageskridt, som Samsungs LCD på et tidspunkt fik skyld for ( - tror det var da 2019 topmodellen blev afløst i 2020 ) .
#334876
Ha ja rigtigt med Samsung men nu var Q90R også det bedste non OLED 4K ever og testene var spændende da de ikke var enslydende med hensyn til billedkvaliteten.
Ellers enig topmodellen i 4k bør være forbedret år for år, hvilket også er sket for Samsung i år, så de er tilbage på sporet.
#334886
Tak for hjælpen, tror jeg nok. Jeg er egentlig bare mest til Samsung og vil gerne have en fornuftig skærm til streaming og gaming med 120hz, hdmi 2.1 og 4K. Er godt billede man ikke bliver ked af og en pris omkring de 10k. Synes det er svært at navigere i alle de mange skærme og forskellige “egenskaber” leverandørerne skriver