Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: TV med Apple TV app, TV+, AirPlay 2 og HomeKit - FlatpanelsDK

Oversigt: TV med Apple TV app, TV+, AirPlay 2 og HomeKit

24 Jul 2019 | Rasmus Larsen |

Apple åbner for AirPlay 2, HomeKit og sin TV app (der bruges til bl.a. Apple TV+) i skærme fra andre producenter. Her er en introduktion samt en opdateret oversigt over TV med Apple TV app, Apple TV+, AirPlay 2 og HomeKit.

Apple-funktioner i TV

Den lille sorte Apple TV-boks tilbyder samme funktionalitet (og mere til), men ved at have AirPlay 2, HomeKit og Apple TV app i sin TV-skærm får man en integreret løsning. Samarbejdet blev annonceret på CES-messen i januar 2019 og de første TV er klar på markedet. Bl.a. LG, Samsung og Sony samarbejder med Apple. I USA har Apple også indledt samarbejde med Amazon FireTV, Roku og Vizio. Flere producenter af Smart TV begrænser Apple-funktionerne til 2019-generationen af TV og fremefter. Ikke alle TV-modeller får alle tre Apple-funktioner.

AirPlay 2

AirPlay 2 gør det muligt at sende video i op til 4K Dolby Vision, musik og andet medieindhold fra iPhone, iPad eller Mac trådløst over på TV-skærmen. AirPlay 2 knappen er som udgangspunkt tilgængelig i næsten alle apps - Netflix er en undtagelse - til iOS, hvorfor udvalget af streaming-indhold stiger drastisk på mange Smart TV. AirPlay 2 gør det desuden muligt at lade en TV-skærm indgå i en multirum-opsætning, så den spiller musik i takt med andre højttalere i hjemmet. Det er også muligt at skæmspejle fra iOS/Mac. AirPlay 2 i TV-skærme understøtter derimod ikke Dolby Atmos pt. Det er ikke heller ikke muligt at sende TV-lyden trådløst ud af TV-skærmen til AirPlay-kompatible højttalere. De to sidstnævnte funktioner er forbeholdt Apple TV-boksen.

Airplay 2 TV

HomeKit

HomeKit er Apples platform for det forbundne hjem. Med HomeKit i et TV kan man styre visse aspekter af skærmen, herunder tænd/sluk, lydsstyrke og kildevalg, via en iPhone eller iPad samt via stemmekommandoer til en iPhone, iPad, Mac eller HomePod.

 Vizio Airplay 2

HomeKit gør det desuden muligt at lade et TV indgå i scener og automatiseringer, hvilket kan opsættes fra 'Hjem' app'en på en Apple-enhed. En 'filmaften' scene kan eksempelvis består i, at man med et tryk på en knap eller en stemmekommando dæmper lyset, får gardinerne rullet ned og får TV til at tænde og justere lydstyrken. Enhederne skal alle understøtte HomeKit.

 Airplay 2 & HomeKit TV

Apple TV app'en

Apple TV app'en kræves for at få adgang til streamingtjenesten Apple TV+. Herudover kan man købe og leje film fra iTunes via app'en. Endelig har app'en til formål at samle indhold fra forskellige streamingtjenester i én og samme brugerflade med brugerprofiler, kategorisering, anbefalinger og søgning på tværs. Dette kaldes 'Apple TV kanaler'. App'en kan på længere sigt blive en slags moderne tv-guide, der skal bringe orden i streamingrodet.

Apple TV app

I USA er app'en udbygget med bl.a. sport- og børnesektioner. TV app'en blev lanceret i Danmark i maj 2019 og indeholder indtil videre kun iTunes' filmkatalog, Apple TV+ og Smithsonian (første 'kanal'). HBO Nordic, Viaplay og Viafree har meldt sig klar, men lanceringen lader vente på sig. DR og TV2 forholder sig indtil videre afventende, mens Netflix afviser samarbejde. App'en findes også på Apples egne enheder, herunder Apple TV-boksen. Kun på denne bokse får man den fulde brugerflade samt mulighed for Dolby Atmos.

Apple TV app

TV med AirPlay 2, HomeKit & TV app

Tabellen nedenunder viser TV på det danske marked med AirPlay 2, HomeKit og Apple TV app'en (med Apple TV+). Data trækkes fra TV-databasen og opdateres automatisk i takt med, at flere skærme får funktionaliteten. Gem eventuelt denne oversigt til fremtidig brug. angiver, at funktionen er aktiv nu. angiver, at funktion tilføjes med senere opdatering. Klik på ikon for at se, om der findes et estimat for lancering.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere fokusartikler

Første indtryk: TCLs flagskib X955 løfter miniLED LCD, booster til 5500 nits

08 Dec 2023 |

Første kig på TiVo Smart TV der kommer til Danmark næste år

06 Nov 2023 |

Videoproblemer i ny YouSee-boks: "Alternativet er ikke bedre"

11 Oct 2023 |

Philips: MLA OLED er bedre end QD-OLED

27 Sep 2023 |

Første indtryk: Panasonic 2023 TV inkl. MLA OLED og miniLED LCD

13 Jul 2023 |

YouSee Play vs. Norlys Play: Priser, indhold, fordele & ulemper

02 Jun 2023 |