Har du spørgsmål eller kommentarer til vores anmeldelser, kan du finde en tråd for hvert anmeldt produkt her.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#280288
Anmeldelsen af Apple HomePod i stereo-par er online. Der er Apples 360-højttaler med Airplay 2, support for tv-output fra Apple TV, Siri, HomeKit og automatisk rumkorrektion.
Find testen her: https://www.flatpanels.dk/test.php?suba ... 1539236011

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller tilføjelser, kan de placeres her i tråden og vi skal prøve at vende tilbage på dem.

God fornøjelse med læsningen.
#280294
Jeg synes det fortjener at blive sagt. Fremragende og dybdegående anmeldelse!

Jeg har holdt lidt igen personligt med at kaste mig over HomePod, fordi jeg stadig lider lidt af mange års HiFi-nørderi, men som supplement til de store højtalere er jeg efterhånden overbevist.

Det eneste som mangler er et lidt tydeligere roadmap for, om der kommer surround, større højtalere osv. på sigt.
#280295
frugtkompot skrev:Jeg synes det fortjener at blive sagt. Fremragende og dybdegående anmeldelse!

Jeg har holdt lidt igen personligt med at kaste mig over HomePod, fordi jeg stadig lider lidt af mange års HiFi-nørderi, men som supplement til de store højtalere er jeg efterhånden overbevist.

Det eneste som mangler er et lidt tydeligere roadmap for, om der kommer surround, større højtalere osv. på sigt.
Mange tak. Jeg har dog også trukket den længe for at få bl.a. erfaringer med Airplay 2 med i testen. På musikdelen er HomePod ret habil, men man kan tydeligt mærke, at Apple stadig arbejder på tv-delen.

En detalje som jeg vist ikke fik med i testen ift. TV-lyd fra Apple TV er, at mellemsekvenser efter man har set et tv-program - f.eks. på DRTV når den foreslår et nyt program i slutningen - falder tilbage på HDMI-forbindelsen. Når et nyt program starter, så kører lyden igen ud via Airplay 2. Det samme sker på Netflix når trailere i brugerfladen starter og slutter. I løbet af betaperioden har Apple dog fjernet volumenindikatoren på tv-skærmen, når HomePod slår ind, hvilket har gjort skiftet mindre synligt. Det var faktisk løst i en af tvOS 12 betaerne, så jeg ved ikke hvorfor de tilbagerullede løsningen. Det er ting som disse, der vidner om, at de arbejder på sagen, men at musik-delen klart har været prioriteret i udviklingsarbejdet. Det virker i øvrigt stadig ikke i tvOS 12.1 betaen.

Grunden til at jeg laver løbende referencer til BeoLab 9 er fordi de pt. holder pause herhjemme. Vores datter har spottet diskanterne i toppen, så for at undgå, at de ikke trykkes ned, så står de på kontoret. Fra et helt personligt perspektiv vil jeg gerne have BeoLab 9 op i stuen igen, men vi beholder 2x HomePod herhjemme som musikløsning i mellemtiden. De bliver dog nok afkoblet fra TV'et og placeret et andet sted. Så må jeg vende tilbage til idéen om Airplay 2 lyd på tv'et senere. De gør sig heller ikke så godt visuelt på vores tv-bænk. Jeg er dog ret imponeret over, hvordan HomePod tilpasser sig rummet. I disse svære omgivelser kan BeoLab 9 faktisk godt blive lidt anstrengende at lytte på i længere perioder fordi lyden reflekterer rundt - men de spiller naturligvis stadig langt bedre.
Af DavidWebb
#280298
Glimrende og grundig anmeldelse. Det viser med tydelighed potentialet, men også frustrationerne.
Når det virker er det fedt...når det driller har man lyst til at kaste det ud af vinduet:-)

Noget nyt om B&O airplay2......de sagde efter sommer, så blev det i september....nu er der tavst?
#280308
Desværre intet nyt fra B&O om Airplay 2. Vi spurgte på IFA (hvor jeg havde forventet at se det), men de sagde bare, at det ikke nåede at blive i september. Jeg ved, at der er en offentlig beta i gang hos B&O-brugere, men jeg har ikke hørt, hvad seneste status er her. Jeg følger gerne op.
Af kena
#280319
Vil også lige takke for en fremragende test, der fint belyser hvordan den er i brug. Jeg er rigtig æblemand, så jeg havde håbet på at kunne bruge et par som tv- højttalere. I stedet bliver der nok en Sonos Beam. Den lyder ikke nær så godt til musik, men fungerer til gengæld problemløst med tv
Brugeravatar
Af hans123
#280329
En af den bedste test at læst

I giver rigtig god gennemgang af havd der er ok og mindre ok.

Tit er test lidt for tynde. Men denne er virkelig super.

Tak for det
#280330
Rasmus har jo snydt og brugt adskillige måneder på den. Normalvist har vi to-tre uger inkl. den tid det tager at måle på et TV :)
#280337
Så længe må vi typisk ikke låne produkterne og så ville frekvensen af tests jo også blive noget lavere.

HomePods har Rasmus selv måtte punge ud for at få fingre i.
#280344
kena skrev:Vil også lige takke for en fremragende test, der fint belyser hvordan den er i brug. Jeg er rigtig æblemand, så jeg havde håbet på at kunne bruge et par som tv- højttalere. I stedet bliver der nok en Sonos Beam. Den lyder ikke nær så godt til musik, men fungerer til gengæld problemløst med tv
Lidt det samme her, men har droppet den tanke igen. Et er at det ikke fungerer super godt lige nu og lige nu har vi kun et Apple TV tilsluttet, men hvis knægten nu skulle ønske sig en PS4 i julegave, så er Homepods nok ikke den bedste løsning...
Af CSP
#280349
Længe ventet anmeldelse! ;)

Hvis i vil have HomePod til at spille højere ved film/tv på Apple tv så skal i bare ændre indstillingen fra surround til stereo, det er dolby's lyd codec der gør at lyden bliver lavere, hvilket folk der kender til debatten vedrørende Dolby kontra DTS' lydstyrke vil kunne nikke genkendende til. Ved at sætte Apple tv til at udsende lyden som stereo så bliver det konverteret til PCM ligesom når Apple tv spiller musik, derfor vil lydtrykket være det samme ved tv/film som ved musik.
#280368
Torben Rasmussen skrev:Så længe må vi typisk ikke låne produkterne og så ville frekvensen af tests jo også blive noget lavere.

AirPods har Rasmus selv måtte punge ud for at få fingre i.
Ja de skide AirPods der som Rasmus holder op imod sine BeoLap 9.. :D :p
Billede
// er dus med at din autocorrect bliver ved at spænde ben for dig.
#280376
Torben Rasmussen skrev:Rettet.
Godt at høre Torben, da det har skabt en del forvirring i flere andre tråde, hvor folk misforstår fordi du roder lidt rundt i det mellem AirPods og HomePod.
Husk du kan justere i din private ordbog, hvis det er den som bliver ved med at spænde ben for dig og kontinuerligt paster det forkerte ord uden at du fanger det i farten eller når at gennemtjekke dit indlæg før du kører det igennem.
Hvordan og hvorledes afhænger af om du har Android eller iOS men detaljerne kan du som regel finde på nettet ellers kan du oprette et indlæg i en seperat tråd evt. under rubrikken [Andet] og så er der nok flere der vil hjælpe. :)


Takker for en glimrende anmeldelse af Homepod & Airplay2 protokollen Rasmus, glimrende omfangsrig gennemgang
Senest rettet af DaneLaw 12. okt 2018, 09:52, rettet i alt 1 gang.
Af bogoesse
#280380
Tak for en flot gennemgang.
Jeg overvejer at købe en soundbar, og så supplere den med en eller flere HomePods i resten af hjemmet.
Jeg har en PS4, og det ser ud til at være problematisk at få lyden derfra på HomePod. Hvis jeg benytter mig af eks. Sonos Beam, så skal den vel tilsluttes med optisk kabel?
#280715
CSP skrev:Hvis i vil have HomePod til at spille højere ved film/tv på Apple tv så skal i bare ændre indstillingen fra surround til stereo, det er dolby's lyd codec der gør at lyden bliver lavere, hvilket folk der kender til debatten vedrørende Dolby kontra DTS' lydstyrke vil kunne nikke genkendende til. Ved at sætte Apple tv til at udsende lyden som stereo så bliver det konverteret til PCM ligesom når Apple tv spiller musik, derfor vil lydtrykket være det samme ved tv/film som ved musik.
For mit vedkommende forværrede det problemet med lip-sync. Det gjorde at jeg hurtigt stoppede med at eksperimentere med det, så jeg skal ikke kunne sige om det er blevet anderledes siden tvOS 11.x. Det med den lave lyd påvirker også umiddelbart alle stereo-lydspor fra streamingtjenester.
#280716
bogoesse skrev:Tak for en flot gennemgang.
Jeg overvejer at købe en soundbar, og så supplere den med en eller flere HomePods i resten af hjemmet.
Jeg har en PS4, og det ser ud til at være problematisk at få lyden derfra på HomePod. Hvis jeg benytter mig af eks. Sonos Beam, så skal den vel tilsluttes med optisk kabel?
Det er ikke umiddelbart muligt at få lyden fra PS4 til Homepod.

Sonos Beam vil kunne tilsluttes via optisk og videredistribuere lyden til andre Sonos-højttalere så måske en ren Sonos-løsning i denne sammenhæng er mere oplagt? Så mister du dog Siri-funktionalitet på højttalerne. Sonos kan kun snakke sammen med Siri via en iOS-enhed (stemmekommandoer skal siges til disse).