Emnet er Blu-ray og harddiskoptager-bokse af alle arter

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#294073
Nu synes flatpanels at placere nyheden om dalende salg af UHD medier. Det kan da bekymre lidt , da streaming endnu ikke har noget blu-ray højder i kvalitet, så at UHD mediet måske bliver så meget niche at der ikke kommer så mange film vil ikke glæde mig.

Er der håb om at streaming forbedres inden mediet er helt væk? kommer vi over 100Mbit i bitrate i nær fremtid, måske 5G?

Det lyder i hvert fald som man måske skal skynde sig at overveje om de -200kr er værd at bruge på det medie, hvis det ender som hele min HDDVD samling, altså værdiløs.

Andre som har nogle bekymringer eller gode ide´r som alternativ? ATV synes jeg ikke er godt nok.
#294078
Har en dvd samling der er værdigløs. Og en bluraybsamling som er på vej til at være værdiløs.

Men 4K samling holder nok nogle år endnu

Men streamning bliver bedre. Og tager nok en meget del af marked.

Har en cd samling på 1000 cd som også er værdiløs nu pga streamning.

Sådan går det
#294088
Jeg fatter ikke logiken om at en købt film skulle være værdiløs hvis den ikke kan sælges. Man kan jo i øvrigt slet ikke sælge den film man køber online! ...Ideén er vel at man køber en film hvis den har værdi for en selv.

Og en Blu-ray/4K Blu-ray bliver heller ikke på samme måde værdiløs mht kvaliteten som en DVD og en VHS, da mange film-produktioner ikke er produceret med mere end 1080p (selv om de måske får en 4K container) eller i de bedste tilfælde i ægte 4K. Mange digitale kameraer optager endnu ikke i mere end 3K og der skal være tale om 70 mm celluid før der er nogen substantielt at vinde ved restaureringer over 4K. Og det er altså langt fra alle titler der får en 4K eller måske senere 8K upgrade som i sidstnævnte tilfælde dårligt ville give mening for de fleste film (da kildematerialet ikke står mål dertil). Skal man opgradere mange eksisterende Blu-ray titler over 1080p, skal man med andre ord tilbage til de gamle celloid negativer og lave colorgrading mv påny - og det er altså langt de færreste film forundt at få den behandling - som f.eks. senest hørt om en film som Alien.

Et godt eksempel er Star Trek serierne: Der har man TOS og TNG restaureret fra de gamle celluidoptagelser - man har endog poppet de få special effect op på Blu-ray udgivelserne - Altså et eksempel hvor ens DVD'erne bliver forældede. Der imellem har man så DS9 og Voyager som aldrig kommer på Blu-Ray eller i HD på streamingtjenesterne, fordi produktionen i overvejende grad inkl. alle effekterne er lavet i SD - Altså et ekempel hvor selv ens DVD'er aldrig bliver forældede. Slutteligt har man Enterprise og Discovery der begge optagede og producerede i 1080p. Der vil ens 1080p Blurays altså heller ikke blive forældede til Enterprise, mens Discovery befinder sig midt imellem da den trods sine 1080p har colorgrading i HDR. ...Så udkommer den nogensinde på 4K Blu-ray vil heller ikke disse diske på nogen måde forældes.

...Og sådan er det med langt langt størstedelen af de film der eksisterer, de bliver ikke forældede på Blu-ray med mindre det er en af de trods alt få celluid film der får den ære at blive restaureret og colorgraded til 4K.

Så med andre ord, så er der på mere end bare én måde ingen alternativer til mediet hvis det dør - Først engang i den desværre alt for fjerne fremtid hvor streaming må forventes at komme op i f.eks. 8K vil jeg forvente at kvaliteten svarer nogenlunde til nutidens kvalitet på 4K Blu-rays, lige som streamings 4K (fraset lyden) bedre konkurrere med 1080p end 4K Blurays hvad spatial opløsning angår (Og det primært er HDR der adskiller det)
#294091
Nu er film ikke kunst genstande, udover et cover og en skive, så udover værdien for en selv som film kan være, så er den som genstand værdiløs, når producenterne dropper at udsende film på det medie, og ens indkøb af afspiller og film vil langsomt blive smidt i papkasser, og igen skal et nyt medie måske på banen, for at konkurrere med Sony, eller så finder man et alternativ.

Mediet er som genstand værdiløs, når producenter dropper det, så bringer det ikke nyt liv til ens afspiller og de gamle medier bliver dårligt afspillet igen, fordi der kommer endnu et medie som skal udkonkurrere det gamle, så gider man ikke det medie.

Og værdiløs kan også sammenlignes med den branche som laver disse medier, for de ser kun penge, og når producenter dropper det, så er den jo værdiløs, så man kan være nok så nostalgisk men i den sidste ende handler det også om penge i den industri.