Til snak, tips og diskussion om kalibrering af Tv og monitors.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af splazz
#46674
hej flade hoveder :)

jeg er ny her på forummet, så i må lige bære over med de grønnespørgsmål, hvis der skulle dukke sådan nogle frem...

jeg regner med snart at købe mit første lcd-tv og valget er (næsten taget), det bliver en SONY 40W4500 til stuen.

det skal vel kalibreres for at få mest muligt ud af det?

det skal hovedsagligt bruges til analogt tv (indtil videre), lidt BR-film og PS3-spilleri.

jeg har set denne: http://shop.colourconfidence.com/produc ... xSec=10210 - er det noget der kan anbefales? ellers skal jeg få professionelle til det for en noget højere pris, eller skal jeg bare lade være?

på forhånd tak og go' weekend
Af bantam
#46721
splazz skrev: jeg har set denne: http://shop.colourconfidence.com/produc ... xSec=10210 - er det noget der kan anbefales?
Den kalibreringspakke der linkes til er beregnet til kalibrering af monitors. Grundlæggende er udstyret det samme, men metoden er anderledes: For en monitor tilsluttes der en PC til monitorens indgang og sensoren tilsluttes PC'en som så genererer testbillederne, der måles på af sensoren - altså en lukket sløjfe, som er automatiseret.

Normalt gør man ikke sådan for TV: Her bruger man også en sensor og en PC til måling, men kilden er oftest en DVD/BD-afspiller eller en testgenerator. Justering af TV'et kalibreringsindstiller foretages normalt manuelt af teknikeren, som dermed lukker sløjfen.

Man kunne selvfølgelig tilslutte PC'en som testgenerator til TV'et - men min erfaring siger, at PC'er sjældent leverer er signal, der kan sammenlignes med en alm. DVD/BD-afspiller. Specielt farvedekodningen er afvigende.

Det betyder i praksis, at man skal have erfaring med kalibrering og have det rette software (ud over det der typiske følger med sensoren) for at kalibrere et TV - men det er noget man kan lære, hvis man bruger tid på det.