Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy prisvenlig C7 HDR kalibreringsmåler klarer op til 10.000 nits - FlatpanelsDK

Ny prisvenlig C7 HDR kalibreringsmåler klarer op til 10.000 nits

01 Dec 2023 | Rasmus Larsen |

Portrait Displays, selskabet bag Calman kalibreringssoftwaren, lancerer en ny C7 HDR Colorimeter skabt til kalibrering og måling af HDR-skærme. Den koster lidt over 2000 kroner.

Selskabet siger, at C7 er det "eneste kolorimeter der måler 10.000 nits ned til 0,002 nits for kun 299 dollars". Lanceringen gør det billigere at komme i gang med kalibrering og måling på skærme, der klarer HDR.

Sammen med Calman Home-softwaren til specifikke TV-mærker kan forbrugere nemmere komme i gang.

- "C7 HDR farvemåleren rykker grænsen for nøjagtighed med høj luminans og kapacitet til svagt lys. Dette markerer en betydelig nyskabelse inden for skærmkalibrering, der tilbyder en hidtil uset kombination af alsidighed, præcision og overkommelig pris, der redefinerer markedet," lød det fra Portrait Displays. "C7 HDR kan måle op til 10.000 cd/m² (nits), henvender sig til kalibreringsprofessionelle og entusiaster, og tilbyder et bemærkelsesværdigt lavt minimumsluminansområde ned til 0,002 cd/m²."


Kan opgraderes til fremtidens skærme

C7 HDR Colorimeter understøtter skærm af typen QD-OLED, WRGB OLED, RGB OLED, (miniLED) LCD og micro-LED. Den kan opgraderes, hvilket indebærer, at ny firmware tilføjer understøttelse af nye skærmtyper i fremtiden. Den er udstyret med et afmonterbart kabel, så brugeren kan skifte mellem USB-C til USB-A eller USB-C til USB-C. C7 HDR er tilgængelig nu fra Portrait Displays' hjemmeside som særskilt enhed ($299) og i bundle med software ($399). Den lander senere hos forhandlere.

C7 HDR Colorimeter

C7 HDR Colorimeter. Foto: Portrait Displays

Sådan kalibrerer man selv sit TV

Flatpanels bruger Calman til målinger og kalibrering i forbindelse med anmeldelser af TV-skærme. Det er et avanceret værktøj, der dog i stigende grad bliver mere brugervenligt. Til hjemmebrug, hvis du vil prøve kræfter med kalibrering, så kræves måleren og Calman-softwaren. Er din TV-model ikke 'Calman Ready', så kræves desuden en måde at generere de mønstre, der bruges til måling/kalibrering. Det involverer typisk en mønstergenerationer, men den er dyr, så vi anbefaler, at man holder sig til 'Calman Ready' TV-skærme. Det sikrer, at kalibreringen kan udføres både automatisk og manuelt. Helt lavpraktisk så installeres Calman appen på en PC, hvortil C7-måleren forbindes via USB. PC og Calman Ready TV-skærm skal være på samme netværk, hvorefter Calman kan forbinde til TV'et (og fremkalde de påkrævede mønstre). Så placeres C7-måleren på midten af skærmen. Nu starter man et 'workflow' til f.eks. SDR eller HDR10, og lader Calman appen udføre kalibreringen og ændre værdierne i TV'ets menu automatisk. Det er en semi-automatisk proces forstået på den måde, at man skal ændre nogle indstillinger i Calman afhængigt af, hvad man vil kalibrere. F.eks. skal HDR-signaler fra C7 manuelt aktiveres i en menu i Calman (øverst til højre) før man starter en HDR-kalibrering.

C7 HDR Colorimeter – specifikationer

Luminance Range 0.002 cd/m² - 10,000 cd/m² Luminance Accuracy +/- 10% @ 0.002 cd/m², 16 second exposure Chromaticity Accuracy +/- 0.002 x, y @ 1.0 cd/m²* Exposure Time 256ms to 16 seconds Power Input Unfiltered Voltage Requirements 5v DC Current Requirements 100mA Physical Dimensions L x W x H 4.5”x2.5”x1.5” Device Connection Type USB-C
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |