Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouSee præsenterer egen Android-boks til streaming og kanaler - FlatpanelsDK

YouSee præsenterer egen Android-boks til streaming og kanaler

06 Sep 2023 | Per Fanefjord Laursen |

YouSee lancerer en ny flad "Streamer", der er et alternativ til den kantede tv-boks, som skal passe til Play-segmentets behov. Med lanceringen rykker YouSee også til Googles Android.

Den nye mini tv-boks 'YouSee Streamer', som sendes på markedet den 20. september, favner både streaming og tv. Den passer bedre til virkeligheden hos de mange kunder, der er ”både og”, vurderer YouSee. De kunder ser dagligt flow-kanaler, men streamer også meget af deres tv-indhold. 


YouSee Streamer

YouSee Streamer er ikke meget større end en kaffekop. Foto: YouSee

- "Vi har udviklet en kompakt enhed, som i højere grad passer til seernes hverdagsadfærd og klart forbedrer brugeroplevelsen blandt de abonnenter, der i dag er YouSee Play kunder. Vi samler kundens tv-kanaler, streamingtjenester og apps på én overskuelig platform. Det bliver for første gang muligt at have flow-tv-kanaler liggende side om side med streamingtjenester som f.eks. Netflix, TV 2 Play og Viaplay," siger mediedirektør Kim Poul Christensen, YouSee, i et interview med Flatpanels.  - "Derimod er YouSee Streamer ikke direkte henvendt til de mere klassiske kabel-tv kunder, der har kabel fra et stik i væggen. Den rækker ud til husstande, hvor man flittigt både streamer og ser traditionelt tv."

Kanaler og streaming er lige vigtige

YouSees tidslinje, når det gælder tv-bokse, går tilbage til 90'erne, og var i mange år et produkt, der var skabt i forlængelse af den nu forældede tv-virkelighed. Første nye skridt var at tilføre de klippefaste tv-pakker en vis fleksibilitet. Først introducerede man Bland Selv, dernæst kunne man tilvælge streamingtjenester og i 2022 lancerede man YouSee Play med yderlig fleksibilitet og større udbud. Nyt var, at man bl.a. kunne fravælge kostbare sportskanaler, hvis det passede kunden bedst.  - "Vi kommer fra en tv-virkelighed, der engang var mere simpel. Vi skal nu levere noget helt andet end for ti år siden. Kravet til tv-distributører er mangedoblet og ikke mindst kompleksiteten. For at leve op til det behov forsøger vi at forsimple brugeroplevelsen. Det er det primære mål med Streamer enheden. Vi samler udbuddet af traditionelt tv og streaming og sidestiller det, og gør det lettere tilgængeligt," siger Kim Poul Christensen.

YouSee Streamer

Kanaler og apps flettes sammen i brugerfladen. Foto: YouSee

YouSee Streamer

Kanaler og apps flettes sammen i brugerfladen. Foto: YouSee

YouSee Streamer

Kanaler og apps flettes sammen i brugerfladen. Foto: YouSee

Tv-boksen er under udvikling

Udbuddet er typisk 40 tv-kanaler, men det afhænger af antal point, kunden vælger hos YouSee. Dernæst de indbyggede streamingtjenester; Netflix, TV 2 Play, Viaplay, HBO Max, Disney+, DRTV og Amazon Prime Video, og kundens eventuelle egne streamingabonnementer. Der er også præ-installerede apps fra Google: YouTube, YouTube Music, Google Play, Google Play Butik og Google Play Spil. - "For de fleste YouSee Play kunder ligger tidsforbruget stadig mest på tv-kanaler og streaming er supplement. Men balancen flytter sig hele tiden, og vi skal følge med. Derfor samler vi kundens behov for enkelthed i få funktioner, der er bedre gennemtænkt end før. Vi downsizer boksen til en meget lille enhed sammenlignet med fortidens tv-bokse. Det er knap nok en tv-boks længere, så vi kalder den en 'Streamer'," siger Kim Poul Christensen. Han vil ikke oplyse det nuværende antal kunder på YouSee Play eller målsætningen for antal nye Streamer kunder. - "Om målsætningen vil jeg sige, at YouSee er ikke i hardware-branchen. Vi skal ikke slå Apple TV eller Googles Chromecast. Vi er her for at servicere vores kunder bedst muligt. Vi tror, at den nye mere tidssvarende Streamer vil give en væsentlig forbedret brugeroplevelse nærmest uanset, hvad du bruger i dag," siger Kim Poul Christensen.

Bygget på Android TV

YouSee Streamer er bygget på Googles Android TV-platform og har indbygget Chromecast og integreret Google Assistent. Allente, Stofa og Waoo har allerede lanceret tv-bokse baseret på Android. En af de primære fordele er, at lokale og internationale apps allerede er tilgængelige. Foruden de præ-installerede apps, så kan man f.eks. hente Discovery+ og Apple TV appen. Tv-distributører har – modsat TV-producenter – frihed til at tilpasse brugerfladen i Android TV. Læs også: Waoos nye Android TV-boks kombinerer kanaler med streaming

YouSee Streamer

Der er præinstallerede apps, men du kan også installere yderligere apps fra Google Play. Foto: YouSee

YouSees Streamer enhed læner sig generelt op af de kendte streaming-funktionaliteter, når seeren søger blandt kanaler og apps. Med kategorier som 'Fortsæt med at se', 'Ankommet for nylig' og 'Forslag til dig'. Der er genvej til tv-guiden og andre valg. Kanalskiftet er stort set ligeså hurtigt som på kabel-tv, oplyser selskabet. Enheden kommer med en let fjernbetjening med traditionelle funktioner, men har sponsorerede knapper til Netflix og Disney+. Enheden understøtter 4K og HDR i op til Dolby Vision samt Dolby Atmos-lyd. Den har HDMI med CEC-styring samt en Bluetooth-baseret fjernbetjening. Den kompakte enhed kan ligge i en håndtaske, hvis familien tager i sommerhus eller rejser ud i EU i op til 30 dage. Streameren kan på udebane klare sig med en skærm med HDMI-indgang, WiFi og en stikkontakt. YouSee tilbyder fra den 20. september sine Play-abonnenter at skifte til Streamer enheden til en engangspris på 399 kroner. Der kommer et lanceringstilbud til nye kunder.  

YouSee Streamer – specifikationer

YouSee Streamer Opløsninger 3840p (UHD), 1080p (Full HD), 1080i, 720p (HD) HDR HDR10, HLG, Dolby Vision Videoformatforhold MPEG-2, H.264 (MPEG4 AVC), H.265 (HEVC), AV-1 Lydformatforhold AAC, Dolby Digital Plus, PCM, MPEG 1-3 Wi-fi IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ax (Wi-fi 6) Output Antenne: 2 x 2 HDMI: 1 x HDMI 2.1 Input USB: 1 x USB-C Bluetooth: Bluetooth 5,0 BLE Strømforbrug Lav strømbesparelse: 1,1 watt Normal strømbesparelse: 0,1 watt Aktivt forbrug: Typisk 1,9 watt ved UHD streaming Størrelse Bredde: 66 mm Dybde: 66 mm Højde: 15 mm Vægt 50g Tilbehør i kassen Strømforsyning: 100-240V, USB-A Strømkabel: USB-A til USB-C Fjernbetjening, inkl. batterier Kvikguide Anbefaling Minimum 20 Mbit/s bredbåndsforbindelse
FlatpanelsHD

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Første spil der virker med Dolby Atmos på PlayStation 5

21 Sep 2023 |

Amazon begynder at bruge AI til søgning og kunst i TV-skærme

21 Sep 2023 |

A17 Pro chip baner vej for AAA-konsolspil på Apple TV

20 Sep 2023 |

YouSee Streamer lanceres i dag – gratis for nye tv-kunder

20 Sep 2023 |

TV 2 Play: Pas på hjemmesider der tilbyder hjælp med opsigelse

20 Sep 2023 |