Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix: Fra skaberne af 'Kastanjemanden' kommer 'Sygeplejersken' 27. april - FlatpanelsDK

Netflix: Fra skaberne af 'Kastanjemanden' kommer 'Sygeplejersken' 27. april

07 Mar 2023 | Rasmus Larsen |

Netflix har i dag bekræftet, at deres næste danske serie bliver Sygeplejersken, som får premiere den 27. april. Krimiserien er baseret på den sande historie fra Nykøbing Falster.

Efter en langvarig konflikt, nåede Netflix i november til enighed med den danske filmbranche. Der er indgået en midlertidig aftale, som gælder frem til 2024 og Netflix producerer derfor igen dansk drama i stil med de klassiske aktører DR, TV 2, Viaplay m.fl.

- "Sammen med den første teaser offentliggør Netflix i dag premieredatoen for Sygeplejersken; en dansk Netflix-serie fra producenterne af Kastanjemanden, der fortæller den sande historie om den danske sygeplejerske, der blev dømt for fire tilfælde af forsøg på manddrab," siger Netflix.

Sygeplejersken får premiere i Danmark den 27. april og får samme dag global premiere som The Nurse. Netflix har før haft held med at omsætte dansk dramaproduktion til internationale succeser.

Serien er baseret på bogen af samme navn. Den produceres af SAM Productions, som også producerede Kastanjemanden for Netflix.

Også Amazon er begyndt at producere dansk indhold, mens HBO Max har indstillet produktionen igen. Andre store, internationale tjenester såsom Apple TV+ og Disney+ har ikke udmeldt planer om dansk indholdsproduktion.

Om Sygeplejersken

I Sygeplejersken bliver vi ført ind bag murene på sygehuset i Nykøbing Falster, hvor alle kender hinanden, og hvor der sjældent er udskiftning i personalet. Vi følger Pernille Kurzmann i de første dage af hendes nye job som sygeplejerske. Hun bliver hurtigt venner med den meget charmerende og karismatiske sygeplejerske Christina Aistrup Hansen, der i første omgang virker til at være noget helt særligt, elsket af alle, utrolig dygtig til sit arbejde og altid først på pletten i en nødsituation. Men som dagene går, og Pernille bliver mere fortrolig med sin nye arbejdsplads, begynder hun langsomt at se, at der måske er mere til Christina end ved første øjekast. Hun beslutter, at hun ikke kan lukke øjnene for det, der sker foran hende, og hun sætter sig for at afdække sandheden.   Sygeplejersken er baseret på bogen af samme navn skrevet af Kristian Corfixen. Medvirkende er Josephine Park (Skruk), fremadstormende Fanny Louise Bernth (Det er så yndigt), Peter Zandersen (Chosen), Amalie Lindegård (Skruk) og Dick Kaysø (Krummerne).   Hovedforfattere Dorte W. Høgh, Kasper Barfoed Instrueret af Kasper Barfoed Producere Nina Leidersdorff, Morten Kjems Hytten Juhl Executive Producer Meta Louise Foldager Sørensen Filmfotograf Tommy Wildner Musik Jeppe Kaas Produceret af SAM Productions
Flatpanels


Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Disney-direktør fremlægger plan for fysiske skiver, med dramatisk plottwist

01 Apr 2023 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i april

31 Mar 2023 |

Netflix's reklame-abonnement virker nu også på Apple TV

30 Mar 2023 |

Oversigt: Sony 2023 TV

30 Mar 2023 |

Fejlbehæftet HDMI 2.1 chip i receivere forhindrer også QMS i at virke

30 Mar 2023 |

Apple arbejder på 'Multi-View' PiP-funktion til Apple TV appen

29 Mar 2023 |