Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAnalyse: Familier har i snit 400 kr/md. til underholdning inkl. streaming - FlatpanelsDK

Analyse: Familier har i snit 400 kr/md. til underholdning inkl. streaming

14 Dec 2022 | Per Fanefjord Laursen |

Når de pressede familier opsiger eller nedgraderer et abonnement, er det primært medier, der først skæres væk.

Forbrugernes gennemsnitlige månedlige underholdningsbudget ligger nu på 400 kr., viser seneste forbrugeranalyse fra Wilke, og det inkluderer penge til tv, læsestof, biograf og andet. 

Det efterlader ikke meget plads til nye streamingtjenester; nok tværtimod. Man køber ikke bare nyt som før. Mange vil først skulle opsige et abonnement, for at tegne et nyt, konkluderede Business Development Director Daniel Ebert Pedersen fra Wilke, der forleden præsenterede nyeste tal på konferencen ’Future TV Special Edition’.

- "Vi har spurgt ind til, hvad folk har at gøre godt med, når det gælder underholdning, vel vidende at mange har svært ved at bedømme deres reelle månedlige forbrug. Danske familier har i snit 400 kroner, men det er gennemsnittet; der er en betydelig andel, der nøjes med 300 kroner per måned," sagde Daniel Ebert Pedersen.

Hele 47% af familierne angiver, at deres personlige økonomi i høj grad er blevet påvirket af prisstigningerne i samfundet. Det presser alle abonnementer.

- "30% siger, de for nylig har opsagt et eller andet abonnement eller nedgraderet det, og det er primært medieabonnementer, det først går ud over."


Streaming Danmark

Konsolideringen er gået i gang i Danmark, men der er stadig mange om buddet. Illustration: Flatpanels

Lægger pres på tv-pakker

Et faldende hjemligt underholdningsbudget lægger også pres på de traditionelle tv-pakker. Her viser nyeste data, at 10% af dem, som har et abonnement på en tv-pakke i dag, ikke forventer at have et tv-abonnement om ét år. Læs også: Guide: Streamingtjenester, TV-platforme & apps - "Endnu flere tv-abonnenter forventer, at de ikke fastholder tv-abonnementet i sin nuværende form, når vi kommer 3 og 5 år ud i fremtiden," tilføjede Daniel Ebert Pedersen.

Deler login fordi man kan

En presset privatøkonomi kan muligvis friste flere streamingsultne brugere til at dele logins med venner og familie, og det gør overraskende mange allerede, konstaterer Wilke. - "30% af dem, vi har spurgt, siger, de deler login. Er de under 40 år, er det 50%. Det er næppe kriminelle borgere i uføre. Mange gør det, fordi de kan. 60% siger nemlig, de ville betale for en streamingtjeneste, hvis det blev umuligt at dele," uddybede Daniel Ebert Pedersen.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |