Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOculus lancerer Meta Quest Pro VR-headset til knap 14.000 kr. - FlatpanelsDK

Oculus lancerer Meta Quest Pro VR-headset til knap 14.000 kr.

12 Oct 2022 | Rasmus Larsen |

Meta-ejede Oculus har lanceret et high-end VR-headset, som de mener "vil bidrage til at grundlægge den næste computerplatform". Det er udstyret med LCD-skærme.

Selvom der er tale om et high-end VR-headset, har Oculus igen valgt konventionelle LCD-skærme fremfor bedre egnede og hurtigere skærmtyper såsom OLED. De to LCD-skærme har zone-styring (500 zoner) og en quantum dot-film for at forbedre hhv. kontrast og farver. Der er 37% flere pixels per tomme med 1800x1920 pixels per øje og 90 Hz opdateringsfrekvens.

- "Meta Quest Pro is the first entry in our new high-end line of devices, and it’s packed with innovative features like high-res sensors for robust mixed reality experiences, crisp LCD displays for sharp visuals, a completely new and sleeker design, plus eye tracking and Natural Facial Expressions to help your avatar reflect you more naturally in VR," sagde Oculus.


Meta Quest Pro

Meta Quest Pro. Foto: Meta

Det er den første enhed baseret på Qualcomm Snapdragon XR2+ med 50% mere processorkraft end Meta Quest 2, der forbliver på markedet som et billigere headset. Quest Pro har 12 GB RAM, 256 GB lagerplads og 10 højopløselige sensorer (fem inde i headsettet og fem udenfor). Det er bagudkompatibelt med eksisterende spil og apps. Der skiftes fra Fresnel-linser til en "tynd pandekageoptik, som folder lyset flere gange, hvilket reducerer dybden af ​​det optiske modul med 40%". Der er også nye Quest Touch Pro-controllere.

Metaverset

Det nye Pro-headset introduceres som et led i Metas (tidl. Facebook) mission om at bygge 'The Metaverse'; et virtuelt miljø til arbejde, spil, socialt samvær og andre formål. Selskabet har angiveligt hældt milliarder af dollars ned i projektet, men senest har The Verge berettet, at medarbejderne næsten ikke bruger det. I 2021 opgav Google sit projekt om at udvikle en VR-platform, Daydream, og relaterede VR-produkter. Apple er efter sigende ved at udvikle VR/AR-produkter – med rygter om en præsentation af det første produkt i 2023. Sony planlægger at lancere PlayStation VR2 i starten af 2023 til PS5-spil i VR.

Meta Quest Pro

Xbox Cloud Gaming kommer til Meta Quest. Foto: Meta

Under præsentationen udmeldte Microsoft, at Xbox Cloud Gaming i beta kommer til Meta Quest-butikken senere. Datoen blev ikke meldt ud. Among Us VR kommer også til Quest. Meta Quest Pro vil være tilgængelig den 25. oktober til en pris på 13.855 kroner i Danmark. Pakken inkluderer headsettet, Meta Quest Touch Pro-controllere, stylusspidser, delvise lysblokkere og en opladningsstation.

Meta Quest Pro – fremhævede funktioner

Meta Quest Pro

I boksen

PREMIUM-KOMFORT Afbalanceret ergonomi i verdensklasse møder slankt design for at skabe et mere komfortabelt headset. TRANSFORMATIV MIXED REALITY Mixed reality i alle farver og 4 gange højere opløsning sammenlignet med Quest 2 – så du kan arbejde, skabe og samarbejde i den virtuelle verden, mens du er til stede i den fysiske. NATURLIGT UDTRYK Sporing af udtryk i realtid giver din avatar mulighed for at efterligne dine ansigtsudtryk. Smil, løftede øjenbryn, blink og det hele. META QUEST TOUCH PRO-CONTROLLERE Indeholder 3 kameraer og en Snapdragon 662-mobilprocessor pr. controller, så du får 360-graders bevægelsesfrihed på dit virtuelle område. TruTouch haptisk feedback og præcisionsknibning skaber en mere intuitiv VR-oplevelse. FØRENDE OPTIK Du vil straks bemærke en bedre visuel klarhed. Vi har trimmet den optiske stak med mere end 40 % sammenlignet med Quest 2 ved hjælp af vores innovative, patenterede pandekagelinse og optiske teknologi, som virker ved at folde lyset inde i det optiske modul. Avanceret VR LCD-skærmteknologi, der giver 37 % flere pixels pr. tomme. Og 1,3 gange større farvespektrum, der giver mere levende farver, så du får en mere intens VR-oplevelse. HARDWARE MED HØJ EFFEKTIVITET Med fantastisk hardware – 10 avancerede VR/MR-sensorer, rumlig lydgengivelse, 256GB lagerplads, 12GB RAM og en Snapdragon XR2+-processor, der giver 50 % mere strøm, så ydeevnen forbedres. BAGUDKOMPATIBILITET Du får ro i sindet ved at vide, at du stadig kan få adgang til Meta Quest 2-appkataloget og nyde alle dine yndlingsspil, underholdningsapps og mere. MULTITASKING GJORT NEMT Åbn flere skærme, der kan ændre størrelse, arbejd på nye ideer, stream dine feeds, eller send beskeder med venner. Med denne nye superkraft har multitasking aldrig været nemmere. OPLADNINGSSTATION MEDFØLGER Den medfølgende opladningsstation og med hurtig USB-C-strømadapter holder dit headset og dine controllere opladet, så du er klar til at føre dine ideer ud i livet, når kreativiteten slår ned. FLEKSIBLE FORDYBELSESNIVEAUER Understøttet IPD-rækkevidde: 55-75 mm, med konstant IPD-justering for større visuel klarhed og mindre skade på øjnene. Fra et helt åbent perifert syn til delvist blokeret (inkluderet) eller helt fordybet (tilbehør) er VR-fordybelse ikke længere noget, der kun findes i en standardversion.
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |