Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonAndroid TV fordobler sin markedsandel på europæisk TV-marked - FlatpanelsDK

Android TV fordobler sin markedsandel på europæisk TV-marked

19 Sep 2022 | Rasmus Larsen |

Android TV, herunder Google TV, har mere end fordoblet sin markedsandel indenfor nysalg af TV-skærme siden starten af 2019. Det oplyser analyseselskabet Omdia.

Roku og FireTV fra Amazon er populære TV-platforme i Nordamerika, men ikke i Europa. Selvom det er lykkedes Roku at få en fod i døren, så er det europæiske Smart TV-marked i stigende grad en trekløver bestående af Googles Android TV (Google TV), LGs webOS og Samsungs Tizen.

Friske markedsdata blev præsenteret på scenen af ​​Paul Gray, videoanalytiker hos Omdia, på Philips' præsentation af nyhederne for 2022 forud for IFA-messen. Philips støtter som bekendt op om Android TV. Flatpanels var til stede.


Android TV Europa

Paul Gray, Omdia, præsenterer tal om TV-platforme i Europa. Foto: Flatpanels

Som vist på grafen, så leveres mere end 90% af nye TV med en eller anden form for TV-platform til apps og opkoblede tjenester – en stigning fra ca. 80% i 2019. I samme periode har er Android TV fordoblet sin markedsandel fra under 10% til over 20%. Tallene omfatter ikke eksterne bokse såsom Apple TV, Chromecast, Fire TV, Nvidia Shield, PlayStation, Roku og Xbox, og de vedrører kun nysalg af TV-skærme - ikke hvilke TV-platforme der aktivt bruges hjemme i stuerne. Android TV har været en "konsekvent væksthistorie", siger Paul Gray, der peger på tilgængelighed på tværs af modelserier såvel som netværkseffekter for både udviklere og forbrugere som årsager til successen. Hverken LG webOS eller Samsung Tizen har en stærk position indenfor mobil eller andre relevante segmenter.

Den tredje streamingbølge

I takt med, at Smart TV tager over, begynder den "tredje streamingbølge". Paul Gray mener, at "cloud gaming vil overskygge konsoller", hvilket potentielt er en kæmpe mulighed for TV-producenter og ejere af TV-platforme såsom Google. Amazon Luna, Google Stadia, GeForce Now, Xbox og andre spilstreamingtjenester er allerede på markedet og begynder i disse år at dukke op i Smart TV som apps.

Cloud Gaming Omdia

Omdia anser spilstreaming som den tredje streamingbølge. Foto: Flatpanels

Med spilstreaming kan forbrugere spille de seneste spil udelukkende med et abonnement, en indbygget app og en kompatibel spilcontroller – ingen konsol påkrævet. Omdia tror, at VM 2022 i Qatar bliver en katalysator for TV-salget i andet halvår 2022, men forudser et sløvt 2023 forude, efterfulgt af bedre tider mellem 2024 og 2026.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |