Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasontvOS 16 til Apple TV byder bl.a. på kryds-integration med iOS apps – opdateret - FlatpanelsDK

tvOS 16 til Apple TV byder bl.a. på kryds-integration med iOS apps – opdateret

06 Jun 2022 | Rasmus Larsen |

Apple frigiver tvOS 16 senere på året med nye funktioner såsom krydsintegration med iOS og watchOS apps, ny multi-bruger support og udvidet spilcontroller support.

Apple gav ikke tvOS, som vækker både Apple TV og HomePod til live, scenetid på WWDC 22. Enten er det en lille udgivelse eller også har selskabet planlagt flere TV-relaterede annonceringer senere på året – der var heller ikke nyt om Apple TV+.

Opdatering: Nintendo Joy-Cons (single og dual) og Pro controllere understøttes i tvOS 16, bekræfter Apple overfor Flatpanels. 9to5Mac har fundet understøttelse af 8Bitdo, Bada Moga XP5-X Plus og Logitech F710 Gamepad. Apple TV har understøttet PlayStation og Xbox controllere i noget tid.

Opdatering 2: tvOS 16 gør det også nemt at tilføje familiemedlemmers brugerkonti til Apple TV via nye tilføjelsesknapper i kontrolcenteret. Dette giver hvert familiemedlem adgang til egen profil i Apple TV appen, Apple Music, Apple Arcade (individuel spilfremgang og achievements) m.fl.

Med en udvidelse af multibruger-funktionen vil Apple forsøge at sikre, at brugerprofiler i bl.a. Disney+ og Netflix bindes sammen med brugerprofilerne i tvOS, som kan vælges fra Apple TV's kontrolcenter.


tvOS 16 brugerprofiler

tvOS 16's nye brugerprofiler foreslår familiemedlemmer og gør det nemmere at flette apps' profiler til tvOS-systemprofiler

I tabellen fremgår de funktioner, som Apple indtil videre har bekræftet i tvOS 16. Vi opdaterer denne artikel, når vi har flere detaljer. Se andre mulige funktioner under tabellen. Der er stadig ingen tegn på dansk Siri på Apple TV. Apple har bekræftet, at tvOS 16 vil være kompatibel med både Apple TV HD og Apple TV 4K.

tvOS 16 – nye funktioner

Spilcontroller Mange ekstra Bluetooth- og USB-spilcontrollere understøttes af Game Controller frameworket på macOS 13, iOS 16 og tvOS 16 og nyere. Forbindelse på tværs af enheder Integrer din tvOS-app med din iOS-, iPadOS- eller watchOS-app for at åbne for nye oplevelser på Apple TV. Du kan for eksempel levere mere personlig træning på Apple TV baseret på bevægelsessensordata fra Apple Watch, vise oplysninger i realtid på iPhone mens medier afspilles i din app på Apple TV, eller inkludere flere skærme til gameplay. Multibruger support Gør det nemmere for folk at nyde din Apple TV app med forbedret systemintegration til brugerprofiler. Med loginoplysninger gemt i en delt nøglering, behøver brugerne ikke at logge ind og vælge deres profil, hver gang de starter din app. HDR10+ support Den seneste generation af high dynamic range-teknologi er nu understøttet i Apple TV appen. Mater support Matter er en ny standard for tilslutning i smarte hjem, der gør det muligt for kompatibelt tilbehør at arbejde problemfrit sammen på tværs af platforme. Matter giver dig mulighed for at vælge mellem endnu mere kompatibelt smart home-tilbehør og styre dette med Home appen og Siri på Apple-enheder. Kommer med en opdatering senere i år. Matter tilbehør kræver Apple TV eller HomePod, der kører som en hjemmehub. Passkeys Designet til at erstatte adgangskoder. Passkeys bruger Touch ID eller Face ID til biometrisk verifikation og iCloud nøglering til at synkronisere på tværs af iPhone, iPad, Mac og Apple TV med end-to-end-kryptering. Afspilningshastighed En ny valgfri mulighed for udviklere, der anvender Apples indbyggede videoafspiller i tvOS 16, er at tilbyde valg af afspilningshastighed på 0.5×, 1.0×, 1.25×, 1.5× og 2.0×, eller andre hastigheder (via MacRumors)

tvOS 16 afspilningshastighed

tvOS 16's indbyggede videoafspiller understøtter nu afspilningshastighed

SwiftUI til tvOS Tilpas din apps brugerflade og giv endnu mere funktionalitet med SwiftUI. Skab tilpassede knapstilarter og effekter, der fremhæver dit design, drag fordel af standardbevægelser, såsom tryk og berøring, og tilføj sammenhæng til interaktioner med Focus API'erne. Create ML framework Create ML er nu tilgængelig som Swift-framework på tvOS foruden iOS, iPadOS og macOS. Ud over at opgavespecifikke trænings-API'er er tilgængelige for mange almindelige modeltyper, kan du nu definere din egen tilpassede model og træningspipelines ved at kombinere et omfattende sæt af ML-byggeklodser med det nye Create ML Components-framework.
Flatpanels

Andre mulige funktioner

Under præsentationen fremhævede Apple nogle nye iOS-funktioner, der blev vist med TV-skærm i grafikken eller som sandsynligvis kommer til Apple TV med tvOS 16. Disse omfatter 'iCloud Shared Photos Library' til automatisk at dele/se billeder af familie og venner, en 'Personalized Spatial Audio'-profil der bruger iPhones TrueDepth-kamera til at skabe en personlig Spatial Audio-profil (HRTF?) til AirPods, 'passkeys' til at erstatte adgangskoder, forbedret SharePlay-integration samt Metal 3 til forbedret spilgrafik (kræver A13 chip eller nyere så ikke understøttet på nogen Apple TV boks).Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i juli

04 Jul 2022 |

Nvidia Shield får HDMI ALLM, IMAX Enhanced, Nat-tilstand mm.

04 Jul 2022 |

Oversigt: Panasonic 2022 TV

01 Jul 2022 |

Samsung lancerer nye soundbarer inkl. 11.1.4-kanals flagskib

01 Jul 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i juli

01 Jul 2022 |

Omstridt rettighedsaftale om dansk tv-produktion droppes

30 Jun 2022 |