Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMellemstore streaming-tjenester i farezonen når forbrugerne skifter ud - FlatpanelsDK

Mellemstore streaming-tjenester i farezonen når forbrugerne skifter ud

19 Apr 2022 | Per Fanefjord Laursen |

Danske husstande har en periode ligget på i gennemsnit 3½ streamingtjeneste – inklusive DRTV. Ny Wilke-undersøgelse indikerer, at visse husstande har appetit på én eller to mere.

Nogle danske husstande har appetit på endnu flere valgmuligheder til fladskærmen. Det viser ny undersøgelse udført af analyseinstituttet Wilke for konferencen Copenhagen FutureTV, der blev gennemført i uge 14.

I en periode har danskerne ligget på i gennemsnit 3½ streamingtjeneste per husstand inklusive DRTV.

Daniel Ebert Pedersen
Daniel Ebert Pedersen præsenterer undersøgelsens resultater på Copenhagen FutureTV
- "Seneste undersøgelse indikerer, at en del husstande har mod på mere," siger Business Development Director Daniel Ebert Pedersen, Wilke.  - "Der synes plads til 1-2 flere tjenester i gennemsnitshusstanden. Interessant er så, hvilke tjenester er i spil. Jeg noterer mig blandt andet, at 5% siger, at de har kig på Amazon Prime Video som deres næste valg – muligvis under indtryk af, at Prime Video lancerer serien ”Ringenes Herre: Magtringene" senere i år." Én faktor kan dog dæmpe yderlig streamingappetit. De danske husstande har udsigt til stigende omkostninger og vigende købekraft i 2022, i kølvandet på corona og nu krig. - "Den umiddelbare vurdering er, at krisen kan få effekt på familiernes underholdningsbudget, hvis den varer længe. De seneste 24 måneder lærte os, at krise på kort sigt gav danskerne mere hjemmetid og mere streaming tid," lyder analysen.   Læs også: Hvornår stopper de evige prisstigninger på tv-pakker?

Churn kan udfordre Viaplay m.fl.

Krise eller ej, så er der altid et forbrugersegment, der er ivrige efter at tilvælge og fravælge streamingtjenester. - "Churn er som altid en markedsfaktor og evig udfordring for en ellers succesrig branche. Vores undersøgelse viser, at de mellemstore tjenester er de mest udsatte, når danskerne overvejer at skifte ud. Det er udbydere som Viaplay, Disney+ og HBO MAX, der særligt rammes," siger Daniel Ebert Pedersen.

Google TV

I dag kan nye streamingtjenester nås med et par tryk på fjernbetjeningen

Tjenester positionerer sig ens

Wilke har i nyeste undersøgelse kortlagt, hvorledes de ofte illoyale forbrugere opfatter hele streamingudbuddet. Flere af positionerne giver muligvis sig selv. - "Men det er tankevækkende, hvor mange aktører som kæmper om samme position, der kredser om international underholdning. Vi ved, at mange forskellige typer indhold er vigtigst for de enkelte forbrugere. Det kunne være en fordel, at kigge mod nogle af de positioner, der ikke er lige så trængte," siger Daniel Ebert Pedersen.

Streaming Danmark

Kilde: Wilke

Interesse for reklame på streaming

Reklamer på streamingtjenester lyder som et selvmål, men Pluto TV, der lanceres 18. maj, er rent reklamefinansieret. Og en betydelig del af befolkningen køber ind på konceptet, afslører Wilkes analyse. 24% af de adspurgte er interesseret i streaming til lav abonnementspris med reklamer. Blandt dem under 40 år er det 33%. Hele 50% viser interesse, hvis tjenesten er helt gratis med reklamer. Læs også: Pluto TV: "Lidt ligesom den tv-pakke, vi kender – bare gratis" - "Jeg synes godt, man kan konkludere, at der tegner sig et dansk potentiale for FAST (Free Ad-supported Streaming TV), som er gratis med reklamevisninger," konkluderer Daniel Ebert Pedersen, Wilke. 

100% streaming-husstande vinder frem

Wilkes seneste analyse afslører også en anden trend, der er værd at notere sig. I flere år har “kombi-familier” været en dominerende gruppe – dem, der benytter både flow-tv og streaming – men ifølge nyeste undersøgelse er andelen af befolkningen, der kun streamer tv, steget fra 31% i 2021 til 38% til 2022. Det er ikke kun de helt unge, som muligvis aldrig fik tilkoblet sig traditionel tv-distribution, der nøjes med streaming. Det er folk helt op til 40 år, der i overvejende grad vælger tv-pakken fra og kun streamer, ifølge Wilke. På tværs af aldersgrupper er det dog fortsat ca. 50%, næsten 1,4 mio. husstande, der fortsat kombinerer en tv-pakke med abonnement på én eller flere streamingtjenester.

Streaming Danmark

Kilde: Wilke

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |