Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonJames Bond-filmstudiet MGM ejes nu af Amazon - FlatpanelsDK

James Bond-filmstudiet MGM ejes nu af Amazon

18 Mar 2022 | Rasmus Larsen |

Det næsten hundrede år gamle filmstudie ejes nu af Amazon og vil komplementere streamingtjenesten Prime Video. MGM har franchises som James Bond, Rocky og Creed.

MGM slutter sig til Amazon

Først kom udvidelsen af ​​Hollywood med Amazon, Apple, Netflix og andre, og nu kommer konsolideringen. Disney har opkøbt 21st Century Fox og Amazon ejer nu MGM. MGM har et bagkatalog på over 4.000 film, 17.000 tv-afsnit, 180 Oscar-priser og 100 Emmy-priser, herunder franchises som James Bond, Rocky og Creed, samt klassikere som Thelma & Louise, The Silence of the Lambs, The Magnificent Seven og Raging Bull. Indholdet forventes at dukke op på Amazon Prime Video i Danmark og andre lande gradvist. Fremtidige 007-film og andre titler vil få eksklusiv biografpremiere, men det står ikke klart, om Amazon planlægger at reducere perioden for biografeksklusivitet. Amazon Prime Video kan også vælge at også genoplive klassiske MGM-franchises. En kommende opgørelse fra Flatpanels viser, at seneste film fra MGM typisk har spillet ca. 75 dage eksklusivt i danske biografer. Det er en reduktion ift. typisk 120 dage før coronapandemien. MGM vil i første omgang fungere som et uafhængigt studie under Amazon Studios og når måske endda milepælen på 100 år. MGM, eller Metro Goldwyn Mayer, blev grundlagt i 1924. Amazon har betalt ca. 8.5 milliarder US-dollars for MGM. EU godkendte opkøbet uden indvendinger bl.a. med begrundelsen, at "MGM's indhold ikke kan betragtes som et must-have". - "Vi er begejstrede for ,at MGM og dets overflod af ikoniske mærker, legendariske film og tv-serier og vores utrolige team og kreative partnere slutter sig til Prime Video-familien," siger Chris Brearton, COO for MGM. "MGM har været ansvarlig for skabelsen af nogle af de mest kendte og anmelderroste film og tv-serier i det seneste århundrede. Vi ser frem til at fortsætte denne tradition, mens vi går ind i dette næste kapitel, hvor vi kommer sammen med det fantastiske team hos Prime Video og Amazon Studios for at give publikum det allerbedste inden for underholdning i de kommende år."

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |