Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPixars nye film 'Rød' har premiere i dag, men ikke i biografer - FlatpanelsDK

Pixars nye film 'Rød' har premiere i dag, men ikke i biografer

11 Mar 2022 | Rasmus Larsen |

Corona raser ikke på samme måde længere, men Disney fortsætter med at sende nye Pixar-film direkte på streaming. Fra i dag kan Rød streames i stuen på Disney+.

Turning Red

Efter Sjæl (Soul) og Luca kommer Rød (Turning Red). Det er trejde film fra det hæderkronede animationsstudie, som får premiere eksklusivt på Disney+ udenom biograferne. Den nye filmrealitet kommer efter udbruddet af corona, der tvangslukkede biografer verden over. Biografer har sidenhen ligget i forhandlinger med filmstudier om forkortet eksklusivitet og simultanpremiere. Sidstnævnte er blevet afvist af biograferne, hvilket tilsyneladende er det, som får Disney til at prioritere eksklusiv streamingpremiere. Rød handler om en 13-årig pige, Mei Lee, der bliver til en kæmpe, rød pandabjørn, når hun bliver spændt. Man kan i stuen eller hjemmebiografen streame filmen fra i dag i op til 4K Dolby Vision på billedsiden og Dolby Atmos på lydsiden.

Rød Pixar

Rød på dansk, Turning Red på engelsk

Topchef giver statusopdatering

Disneys topchef var for nylig ude og give en status på filmudgivelser målrettet familier og børn. Han påpeger, at seneste animationsfilm, Encanto, først blev et kulturfænomen da den ramte Disney+ 30 dage efter biografpremieren. - "I dette kvartal har publikum bevist, at vi har ret, da Encanto blev et fænomen få dage efter dens ankomst til Disney+, idet familiers fortsatte modvilje mod at vende tilbage til biograferne resulterede i en afdæmpet modtagelse i biografer. Med enestående musik fra Lin-Manuel Miranda blev filmen den hurtigste titel til at nå over 200 millioner timer set på Disney+ og den tog sociale medier med storm," sagde Disney CEO Bob Chapek i februar (oversat). Læs også: Disney+ vil udvide med reklamer i billigere abonnement Disney har på samme måde store forventninger til Turning Red. Ikke desto mindre fortsætter eksperimenterne med at vurdere de forskellige distributionskanaler. Næste Pixar-film, Lightyear, står til at få eksklusiv biografpremiere i juni 2022. Disney+ koster 79 kr/md. i Danmark. Rød er inkluderet i abonnementet.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |