Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony køber Bungie, skaberen af 'Destiny' – forbliver multi-platform - FlatpanelsDK

Sony køber Bungie, skaberen af 'Destiny' – forbliver multi-platform

01 Feb 2022 | Rasmus Larsen |

Sony Interactive Entertainment, som er selskabet bag PlayStation, køber Bungie, som er spilstudiet bag Destiny for 3,6 mia. dollars.

Fra Halo til Destiny

Januar har været en vild måned på spilmarkedet. Take-Two købte Zynga for 12,7 mia. dollars, Microsoft købte Activision Blizzard for 69 mia. dollars, og nu køber Sony Bungie for 3,6 mia. dollars. Sony understreger, at Bungie, herunder deres Destiny-spilfranchise, forbliver uafhængig og multi-platform, hvilket betyder, at spillene stadig vil være tilgængelige på Xbox. - "Først og fremmest vil jeg gøre det meget klart over for fællesskabet, at Bungie vil forblive et uafhængigt og multi-platformsstudie og -udgiver," sagde Jim Ryan, President & CEO, Sony Interactive Entertainment. "Derfor mener vi, at det giver mening for dem at sidde sammen med PlayStation Studios-organisationen, og vi er utroligt begejstrede for mulighederne for synergier og samarbejde mellem disse to verdensklassegrupper."

Bungie Sony

Bungie slutter sig til Sony PlayStation

Bungie arbejder på at udvide Destiny-franchisen samt nye universer. Sony mener, at de med investeringen vil gøre det muligt for spilstudiet "at gøre det, de gør bedst; bygge utrolige verdener, der tiltrækker millioner af mennesker". Købet kan være knyttet til Sonys planer om at lancere en direkte konkurrent til Xbox Game Pass. Bungie er i øvrigt den originale udvikler af Halo, som blev afsløret i 1999 som et tredjepersons skydespil på Apples Macworld Expo. Microsoft købte Bungie i 2000 for at gøre Halo til en lanceringstitel på Xbox. Spilstudiet gik fra Microsoft i 2007 og slutter sig nu til Sony – sikke en tur. - "I Sony har vi fundet en partner, som betingelsesløst støtter os i alt, hvad vi er, og som ønsker at accelerere vores vision om at skabe generationsspændende underholdning, alt imens vi bevarer den kreative uafhængighed, der banker i Bungies hjerte. Ligesom os, mener Sony, at spilverdener kun er begyndelsen på, hvad vores IP'er kan blive. Sammen deler vi en drøm om at skabe og fremme ikoniske franchises, der forener venner over hele verden, familier på tværs af generationer og fans på tværs af flere platforme og underholdningsmedier," sagde Pete Parsons, CEO for Bungie.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |