Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste streaming-måling bekræfter: Netflix er kongen i Danmark - FlatpanelsDK

Første streaming-måling bekræfter: Netflix er kongen i Danmark

26 Jan 2022 | Per Fanefjord Laursen |

Netflix er Danmarks mest benyttede streamingtjeneste, målt på antal ugentlige seerminutter i uge 3, 2022. Det viser de første offentliggjorte streaming-seerdata, der fra januar leveres af analysevirksomheden Nielsen. 

Ændring i adfærd

Seernes adfærd har været under hastig forandring de seneste 8-10 år. Knap hver fjerde husstand har ikke længere en traditionel tv-pakke, sening af flow tv falder gradvist, mens en vrimmel af attraktive streamingtjenester nyder stor opmærksomhed. Det er baggrunden for, at TV 2, DR, Nordic Entertainment Group og Discovery Networks bestilte en ny udvidet tv-analyse, der begyndte den 3. januar 2022. Det var Nielsen, der fik opgaven. Læs også: Ny teknologi afdækker al streaming i de danske husstande Den største forskel fra de gamle seermålinger er indsigt i streamingvaner. Før har branchen benyttet interviews med mediebrugerne – nu får man en pejling på det faktiske forbrug.

Nye seertal fra Nielsen – streaming

Siden 1. januar 1992 har Gallup (nu Kantar) stået for målingen af seertal i Danmark. Den nye seermåling fra Nielsen tager højde for danskernes ændrede medievaner, flere skærme, flere indholdstyper, streaming-sening og nye aktører.
 • Nielsens nye måling benytter et tv- og streamingpanel på 1.750 husstande. Det højeste antal nogensinde.
 • Nielsen indfører et nyt såkaldt streamingmeter, som måler videoseningen på alle enheder (smartphones, tablet, computer, chromecast og alle andre devices) i husstanden.
 • Amerikanske Nielsen har erfaring med tv-, streaming og radio målinger i en række globale markeder. Nielsen har målt nationale seertal i USA siden 1950'erne.
 • Flatpanels

  YouSee godt placeret

  De første Nielsen-tal om streaming flugter stort set med tidligere analyser; efter Netflix er DRTV det næstmest benyttede streamingunivers i landet. Det kan måske overraske, at streamingpakken med mange kanaler fra YouSee Tv & Film kommer ind på en tredjeplads. Før TV 2 Play. YouSee Tv & Film er den app, som YouSee-kunder kan tilgå for at streame live- og arkivindhold på diverse enheder. YouSees mere klassiske tv-kanaldistribution indgår ikke i tallene for streaming. Derimod bekræfter det givetvis fornemmelsen for Disney+, at den nye aktør, der har nydt betydelig medvind, placerer sig på en sjetteplads. Netflix er ikke direkte deltager i målingen. Nielsen er dog i stand til at måle tidsforbrug på bl.a. Netflix via streaming-meteret i de danske panelhusstande. Det samme gælder for Youtube. Videosening på YouTube og Facebook måles, men er – indtil videre – ikke inkluderet i denne første opgørelse, som Nielsen har offentliggjort.

  Nielsen: Top-10 streamingtjenester i Danmark (uge 3)

  Data gælder streamingforbrug i uge 3, 2022. Alle danskere over 3 år.
  RangSVOD/BVODMin. dagligtMin. ugentligt
  1Netflix1286
  2DRTV1070
  3YouSee Tv & Film966
  4TV 2 PLAY964
  5Viaplay538
  6Disney+532
  7HBO Max429
  8Stofa WebTv321
  9Telia TV212
  10Allente110
  Flatpanels. Kilde: Nielsen  Flere nyheder

  Strenge 2023-energikrav til TV-skærme revideres ikke, siger EU-Kommissionen

  02 Dec 2022 |

  Prisen på Waoo tv-pakker stiger igen i 2023

  02 Dec 2022 |

  Ny regel begrænser streaming af TV3-kanaler hos alle tv-distributører

  02 Dec 2022 |

  Streaming-kalenderen: Nyt på HBO Max i december

  02 Dec 2022 |

  TV 2 Play runder 1 million abonnenter

  01 Dec 2022 |

  Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i december

  01 Dec 2022 |