Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix udruller Spatial Audio support på Apple TV 4K, iPad & iPhone - FlatpanelsDK

Netflix udruller Spatial Audio support på Apple TV 4K, iPad & iPhone

19 Aug 2021 | Rasmus Larsen |

Netflix vil støtte op om Apples format til fordybende surround-lyd, som virker med AirPods Pro/Max. Spatial Audio virker nu på iPad og iPhone, og kommer senere til Apple TV 4K.

Netflix klar med Spatial Audio

Apples 'Spatial Audio' ('Rumlig lyd' på dansk) er skabt til at fungere med AirPods Pro/Max med dynamisk sporing af hovedbevægelser. Med en kompatibel app kan der skabes et mere fordybende og dynamisk lydfelt fra en Dolby Atmos, 7.1, 5.1 eller stereo-kilde. Spatial Audio fungerer allerede i apps som Apple TV og Disney+. Netflix har holdt igen og sagde sågar i februar, at man ikke testede funktionaliteten. Netflix har sidenhen skiftet kurs og er nu begyndt at udrulle understøttelse af Spatial Audio på iPad og iPhone. Flatpanels har bekræftet, at det virker med op til Dolby Atmos og korrekt sporing af hovedbevægelser. Det kræver seneste udgave af Netflix appen samt iOS 14 eller nyere.

Spatial Audio Netflix

Netflix understøtter nu Spatial Audio på Apple TV 4K med tvOS 15. Screenshot: Flatpanels

Virker på Apple TV 4K

Spatial Audio hos Netflix virker desuden på Apple TV 4K, når den kører seneste tvOS 15 beta 6, som det fremgår af vores screenshot ovenfor – det virker ikke på beta 5. Flatpanels' indledende test bekræfter, at Netflix kan videresende op til Dolby Atmos til Spatial Audio-systemet på Apple TV 4K. Sporing af hovedbevægelser virker efter hensigten, men kræver, at man ved opstart af video kigger direkte mod skærmen. Effekten af Spatial Audio med Dolby Atmos i et par AirPods Pro er imponerende. Læs også: Test: Apple TV 4K 2021 med Spatial Audio Spatial Audio kommer officielt på Apple TV 4K (begge udgaver) senere på året med den offentlige lancering af tvOS 15, som desuden byder på mulighed for 'spatialize stereo' ('Tilpas stereo til hjemmet') i streaming-apps, som ikke har indbygget support. Læs vores test af Apple TV 4K 2021 for flere detaljer.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |