Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTV 2 øger satsning på dansk fiktion med ugentlig 'snigpremiere' på TV 2 Play - FlatpanelsDK

TV 2 øger satsning på dansk fiktion med ugentlig 'snigpremiere' på TV 2 Play

12 Mar 2020 | Rasmus Larsen |

TV 2 øger investeringerne i dansk fiktion og vil fremover premiere et nyt afsnit af en dansk fiktionsserie hver søndag året rundt på streamingtjenesten TV 2 Play. Som konsekvens nedprioriteres kanalerne.

Søndag bliver fiktionsdag

TV 2 siger, at søndag allerede er ugens største dag på tv og streaming. Nu skal søndag også være den ugentlige premieredag for nye danske fiktionsserier fra TV 2. Det nye tiltag kommer som forlængelse af, at selskabet i 2020 har øget investeringer i dansk fiktion med 20%. Dette skal få streamingtjenesten TV 2 Play til at stå stærkere i konkurrencen mod amerikanske giganter som Netflix og HBO, der ligeledes investerer massivt i fiktion. - "Alle de største aktører på streamingmarkedet investerer massivt i fiktion, som er tjenesternes stærkeste kort. TV 2 Play er det sted, hvor man kan se samtlige af vores serier og afsnit – nu altså med fast premieredag på nye afsnit hver søndag, uanset hvornår en serie sendes på de lineære kanaler. Hos TV 2 ønsker vi at give vores mange brugere en god vane med at se ny, dansk fiktion hver søndag i 52 uger om året," siger Lotte Lindegaard, programdirektør på TV 2.

Badehotellet

Kanaler nedprioriteres

TV 2 Play, som for nylig rundede 600.000 abonnenter, bliver stedet, hvor man finder de nye tv-serier først. Det betyder samtidig, at kanalseere må væbne sig med tålmodighed. I den seneste måned har man kunnet streame nye afsnit af Badehotellet på TV 2 Play otte dage forinden afsnittet blev sendt på tv-kanalen. En lignende model vil blive taget i brug i forbindelse med nye afsnit af krimiserien Sommerdahl samt nye serier som Efterforskningen og Alfa. - "Vi er midt i en afgørende digital transformation, hvor vi accelerer udviklingen på TV 2 Play. Det er baggrunden for, at vi øger investeringerne i dansk fiktion, som er en genre, der klarer sig godt på vores traditionelle kanaler og også i høj grad leverer varen på TV 2 Play," siger Lotte Lindegaard. I forbindelse med udmeldingen har TV2 Play præsenteret de fiktionsserier, som abonnenter kan se frem til senere på året. Få overblikket i tabellen herunder.

Ny dansk fiktion på TV 2 Play i 2020

Ny krimiserie: Sommerdahl Oplev Peter Mygind som politiefterforsker Dan Sommerdahl, der sammen med sin ven og makker opklarer Helsingørs store kriminalsager. Samtidig kæmper Dan for at holde sammen på ægteskabet med sin kone, der arbejder som chefkriminaltekniker hos Helsingør Politi. Ny fiktionsserie: Efterforskningen Når ’Efterforskningen’ får premiere til efteråret, bliver det med nogle af Nordens største skuespillere på rollelisten. Søren Malling, Pilou Asbæk, Pernilla August og Rolf Lassgård spiller bærende roller i serien. Serien, der er skrevet og instrueret af Tobias Lindholm, vil give et unikt indblik i Jens Møller og Københavns Politis imponerende og komplekse efterforskning, der førte til opklaringen af drabet på den svenske journalist Kim Wall. Serien er blevet til i tæt samarbejde med Jens Møller selv og Kim Walls forældre. Ny krimiserie af Avaz-brødrene: Alfa Avaz-brødrene, der med debutfilmen 'Mens vi lever' blev udråbt til dansk films fremtid, står bag den nye krimiserie ’Alfa’, som får premiere i foråret. Du kan se frem til en hæsblæsende fortælling og en stjernespækket rolleliste med bl.a. brødrene Andreas og Sebastian Jessen, Jonathan Harboe, Lars Mikkelsen, Thomas Levin og mange flere. Ny sæson: Rita Elevernes favoritlærer Rita vender tilbage i 2020, hvor hun smøger ærmerne op og åbner sin helt egen lilleskole sammen med kollegaen Hjørdis. Optagelserne til den nye sæson er færdige, og der er noget at glæde sig til, når der til sommer er premiere på femte omgang af skøn skolegang. Ny sæson: Sygeplejeskolen ’Sygeplejeskolen II’ og ’Sygeplejeskolen I’ er de mest sete programserier nogensinde på TV 2 Charlie. Og du kan glæde dig til at følge blandt andre Annas (Molly Egelind) liv på Fredenslund Sygehus, når ’Sygeplejeskolen III’ forventes at have premiere til efteråret. Ny sæson: Minkavlerne For nylig vandt serien ’Minkavlerne’ en ZULU Award som årets tv-serie, og ved den lejlighed blev det offentliggjort, at den populære serie er på vej med en sæson 2. Den nye sæson ventes at få premiere senere i 2020.Flere nyheder

LG CX OLED

LG lancerer CX OLED TV med HDMI 2.1 og Filmmaker Mode

05 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
Denon HDMI 2.1 forstærker

Denon lancerer første HDMI 2.1 forstærkere med 8K60 & 4K120 pass-through

05 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
Dolby Atmos

Guide: Dolby Atmos i hjemmet

03 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
Google Android TV

Googles nye Android TV-enhed, brugerflade lækket

03 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
Sort skærm

Sort skærm? Danmark er overgået til DVB-T2 sendenet

03 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
OLED

LG Display starter produktion på ny, kinesisk OLED TV-fabrik

01 Jun 2020 | Rasmus Larsen |

YouSee: Problemer med app til Smart TV

01 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
Viaplay

Viaplays sportspakke hæves igen til 309 kr/md. fra juli

01 Jun 2020 | Rasmus Larsen |