Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPhilips afslører 2020-generation af 4K OLED og LCD TV - FlatpanelsDK

Philips afslører 2020-generation af 4K OLED og LCD TV

21 Jan 2020 | Rasmus Larsen |

Philips har løftet sløret for første halvårs nyheder, der byder på både nye OLED- og LCD-serier. Nyheder i år dækker bl.a. over en videoprocessor, der tager neurale netværk i brug, og en ny fjernbetjening.

Philips 2020 TV

Ved sin årlige præsentation i Amsterdam præsenterede TP Vision, der står bag Philips TV i Europa, en ny OLED-serie i 55 og 65 tommer og to designvarianter (OLED805 og OLED855), hvor det er foden der varierer, samt nye 9- og 8-serier af LCD TV fra 43 til 65 tommer. Det er naturligvis med selskabets signatur; stemningslyset Ambilight. Ambilight er ikke en nyhed, men det er over årene blevet nærmest synonym med Philips-mærket og har fået integration med bl.a. Hue og Spotify.

Philips 2020 TV

Der er da også en del tilbagevendende temaer i 2020. Man er stadig tæt partner med Google, hvorfor skærmene er udstyret med Android TV-platformen (version 9) og alt hvad det indebærer, herunder indbygget Chromecast samt diverse apps. En af nyhederne er Disney+ app, som ligger klar til Disneys europæiske ekspansion. På nyhedsfronten er det en ny videoprocessor, som står i spotlyset. Fjerde generation af Philips’ P5 i OLED805 og OLED855 tager et neuralt netværk og maskinlæring i brug for at efterbehandle videosignaler. Selskabet betegner det "AI" - kunstig intelligens - ligesom konkurrenter som LG og Samsung. Philips siger, at man baseret på fem grundpiller (kilde, farve, kontrast, bevægelse og skarphed) optimerer billedet i henhold til typen af indhold. - "Philips har selv udviklet processoren, hvor AI-funktionerne benytter neurale netværk og maskinlæring til at analysere millioner af testklip, samlet i en unik databases med billedkvalitetsanalyse over de seneste 30 år," forklarer selskabet. "TP Visions eksperter i billedkvalitet har inddelt de overordnede parametre, som AI-softwaren bruger, i fem kategorier: Landskab/natur, hudtone, sport/bevægelse, sort/kontrast og animation. AI-funktionen vælger automatisk den rigtige kategori og analyserer alle fem grundpiller, så balancen mellem dem justeres."

Philips 2020 TV

Fuld plade på HDR

Philips var hurtigt ude med HDR10+ og fravalgte dengang det konkurrerende Dolby Vision HDR-format. Sidste år blev Dolby Vision tilføjet i pakken - formentlig som resultat af Dolbys noget stærkere momentum. Selskabet pointerer i den forbindelse, at man understøtter alle fire aktuelle HDR-videoformater; HDR10, HDR10+, HLG og Dolby Vision. Samarbejdet med Dolby omfatter i øvrigt også lydsiden, hvor skærmene kan dekode Dolby Atmos-lyd. Det tilbydes af bl.a. Netflix og Disney+. Højttalersystemet i flere modeller har fået flere muskler, men blandt de præsenterede modeller har kun 9435 LCD-serien loftvendte enheder til Atmos-lyd udviklet i samarbejde med Bowers & Wilkins. De andre modelserier kan udsende Atmos via HDMI ARC-forbindelsen. OLED805 har i øvrigt fire passive basenheder og frontvendte diskanter, der skulle give mere klarhed i stemmer.

Philips 2020 TV

Philips lægger vægt på sine europæiske designtraditioner, hvor materialerne ikke udgiver sig for noget, som de ikke er, men på mange måder er et Philips TV i 2020 også et resultat af partnerskaber. Med B&W, med Google, med Dolby. Det vidner om et moderne TV-marked, hvor TV er summen er arbejde på tværs af landegrænser og fagområder. Android kan også finde i TV fra TCL og Sony, mens Dolby har sneget sig ind i varmen hos adskillige producenter. På den anden hånd har man P5-videoprocessoren og Ambilight, som begge er udviklet internt. En anden nyhed i år er en ny fjernbetjening med bagbelysning og beklædt med læder under og på de to sider.

Philips 2020 TV

Yderligere modelserier lanceres i andet halvår, hvor vi forventer bl.a. flere OLED-modeller fra 7-serien og opefter. Noget som vi ikke fik en status på i dagens udmelding er Saphi-platformen, som Philips har udviklet som et sideløbende projekt til Android - måske for at ikke at blive alt for afhængig af Google. Vi hørte heller ikke nyt om HDMI 2.1, Filmmaker Mode eller AV1-dekodning, som alle var temaer på CES-messen tidligere på måneden. Philips blev sågar nævnt som partner på Filmmaker Mode. Flatpanels er med i Amsterdam, så vi jagter kommentarer. Philips OLED805 og OLED855 kommer i 55 og 65 tommer med forventet lancering i maj 2020. Planerne for hhv. større og mindre OLED-modeller er noget, som vi også jagter en kommentar på. LCD-serierne kommer i en bredere vifte af formater. Foruden 8- og 9-serierne lanceres mere prisvenlige modeller. Priserne offentliggøres senere.

Philips 2020 TV - fremhævede funktioner

Philips OLED805 / OLED855 - 55" og 65". - Supertyndt 4K OLED TV. - 4. generation P5-processor med AI. - 3-sidet Ambilight-baggrundsbelysning giver en mere intens TV-oplevelse. - Perfect Natural Reality. - Dolby Vision og Dolby Atmos, HDR10+ og HLG-kompabilitet. - Europæisk topdesign med »ægte« materialer. - Ny fjernbetjening i topkvalitet, baggrundsbelysning og beklædt med bæredygtigt læder fra Muirhead. - OLED805 har en ny fod i mørkt kromdesign. - 55OLED855 en ny midterfod i mørkt krom, 65OLED855 har en mørk T-formet fod. - Nyt 50 watt Philips 2.1-lydsystem. - Android TV Pie (9) OS med indbygget Google Assistant og det fungerer med Alexa. Philips 9435 LCD - 55" og 65". - Top 2.1.2 (50 watt) Bowers & Wilkins-lydsystem med 4 opadvendte højtalere. - 3-sidet Ambilight-baggrundsbelysning giver en mere intens TV-oplevelse. - P5 Perfect Picture-processor. - Supertyndt 4K UHD TV. - DLED og wide colour gamut panel. - Micro Dimming Pro, Natural Motion og Ultra-opløsning. - Dolby Vision, Dolby Atmos HDR10+ and HLG-kompabilitet. - Anodiseret sølvmetalramme med tyndt, mørkt kromdesign. - Ny fjernbetjening i topkvalitet, baggrundsbelysning og beklædt med bæredygtigt læder fra Muirhead. - Akustisk transparent højtalerstof fra danske Kvadrat. - Android TV Pie (9) OS med indbygget Google Assistant og det fungerer med Alexa. Philips 9235 LCD - 43". - Top 2.1 Bowers & Wilkins (40 watt) integreret lydsystem. - 3-sidet Ambilight-baggrundsbelysning giver en mere intens TV-oplevelse. - P5 Perfect Picture-processor. - Supertyndt 4K UHD TV. - ELED med wide colour gamut panel. - Micro Dimming Pro, Natural Motion og Ultra-opløsning. - Dolby Vision, Dolby Atmos. HDR10+ og HLG - Poleret sølvmetalramme. - Ny fjernbetjening i topkvalitet, baggrundsbelysning og beklædt med bæredygtigt læder fra Muirhead. - Akustisk transparent højtalerstof fra danske Kvadrat. - Android TV Pie (9) OS med indbygget Google Assistant og det fungerer med Alexa. Philips 8505 LCD - Performance Series - 43", 50", 58", 65" og 70". - 3-sidet Ambilight-baggrundsbelysning giver en mere intens TV-oplevelse. - P5 Perfect Picture-processor. - Supertyndt 4K med let sølvmetalramme. - DLED med wide colour gamut panel. - Dolby Vision, Dolby Atmos, HDR10+ og HLG-kompabilitet. - Micro Dimming Pro, Natural Motion og Ultra-opløsning. - Android TV Pie (9) OS med indbygget Google Assistant og det fungerer med Alexa. - Philips 2.0 lydsystem (20 watt). - 43", 50" og 58"-modellerne har et nyt sølvfarvet stativ, der kan drejes og er designet til en 70 mm høj soundbar. - 65" har en fast, central fod med plads til en 70 mm høj soundbar. - 70" har en sølvfarvet fod med mulighed for at placere TV’et i to forskellige højder: 19 mm, som givet et slankt, lavtplaceret indtryk, og en højere indstilling, som skaber plads til en 70 mm soundbar.Flere nyheder

Seks søjler under UHD

De seks søjler under Ultra HD

23 Oct 2020 | Yoeri Geutskens |
Apple TV

Apple TV+ & iTunes-filmkataloget kommer til PS5, PS4

22 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Power kalibrering

Power udvider på TV-kalibrering

22 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Disney GroupWatch

Opdateret: Disney+ udruller GroupWatch til at streame sammen, hver for sig

22 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Quibi

Quibi, streaming-tjenesten til mobil, lukker efter kun et halvt år

22 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Oiii

TV 2 Play lancerer 'Oiii' børneunivers & tv-kanal til december

21 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Disney LG Display

Disney vil udstyre flere af sine filmstudier med LG OLED-skærme

21 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Oppo TV

Oppo's første 4K TV har 8K-support, 1 sekunds opstartstid

20 Oct 2020 | Rasmus Larsen |