Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPhilips afslører 2020-generation af 4K OLED og LCD TV - FlatpanelsDK

Philips afslører 2020-generation af 4K OLED og LCD TV

21 Jan 2020 | Rasmus Larsen |

Philips har løftet sløret for første halvårs nyheder, der byder på både nye OLED- og LCD-serier. Nyheder i år dækker bl.a. over en videoprocessor, der tager neurale netværk i brug, og en ny fjernbetjening.

Philips 2020 TV

Ved sin årlige præsentation i Amsterdam præsenterede TP Vision, der står bag Philips TV i Europa, en ny OLED-serie i 55 og 65 tommer og to designvarianter (OLED805 og OLED855), hvor det er foden der varierer, samt nye 9- og 8-serier af LCD TV fra 43 til 65 tommer. Det er naturligvis med selskabets signatur; stemningslyset Ambilight. Ambilight er ikke en nyhed, men det er over årene blevet nærmest synonym med Philips-mærket og har fået integration med bl.a. Hue og Spotify.

Philips 2020 TV

Der er da også en del tilbagevendende temaer i 2020. Man er stadig tæt partner med Google, hvorfor skærmene er udstyret med Android TV-platformen (version 9) og alt hvad det indebærer, herunder indbygget Chromecast samt diverse apps. En af nyhederne er Disney+ app, som ligger klar til Disneys europæiske ekspansion. På nyhedsfronten er det en ny videoprocessor, som står i spotlyset. Fjerde generation af Philips’ P5 i OLED805 og OLED855 tager et neuralt netværk og maskinlæring i brug for at efterbehandle videosignaler. Selskabet betegner det "AI" - kunstig intelligens - ligesom konkurrenter som LG og Samsung. Philips siger, at man baseret på fem grundpiller (kilde, farve, kontrast, bevægelse og skarphed) optimerer billedet i henhold til typen af indhold. - "Philips har selv udviklet processoren, hvor AI-funktionerne benytter neurale netværk og maskinlæring til at analysere millioner af testklip, samlet i en unik databases med billedkvalitetsanalyse over de seneste 30 år," forklarer selskabet. "TP Visions eksperter i billedkvalitet har inddelt de overordnede parametre, som AI-softwaren bruger, i fem kategorier: Landskab/natur, hudtone, sport/bevægelse, sort/kontrast og animation. AI-funktionen vælger automatisk den rigtige kategori og analyserer alle fem grundpiller, så balancen mellem dem justeres."

Philips 2020 TV

Fuld plade på HDR

Philips var hurtigt ude med HDR10+ og fravalgte dengang det konkurrerende Dolby Vision HDR-format. Sidste år blev Dolby Vision tilføjet i pakken - formentlig som resultat af Dolbys noget stærkere momentum. Selskabet pointerer i den forbindelse, at man understøtter alle fire aktuelle HDR-videoformater; HDR10, HDR10+, HLG og Dolby Vision. Samarbejdet med Dolby omfatter i øvrigt også lydsiden, hvor skærmene kan dekode Dolby Atmos-lyd. Det tilbydes af bl.a. Netflix og Disney+. Højttalersystemet i flere modeller har fået flere muskler, men blandt de præsenterede modeller har kun 9435 LCD-serien loftvendte enheder til Atmos-lyd udviklet i samarbejde med Bowers & Wilkins. De andre modelserier kan udsende Atmos via HDMI ARC-forbindelsen. OLED805 har i øvrigt fire passive basenheder og frontvendte diskanter, der skulle give mere klarhed i stemmer.

Philips 2020 TV

Philips lægger vægt på sine europæiske designtraditioner, hvor materialerne ikke udgiver sig for noget, som de ikke er, men på mange måder er et Philips TV i 2020 også et resultat af partnerskaber. Med B&W, med Google, med Dolby. Det vidner om et moderne TV-marked, hvor TV er summen er arbejde på tværs af landegrænser og fagområder. Android kan også finde i TV fra TCL og Sony, mens Dolby har sneget sig ind i varmen hos adskillige producenter. På den anden hånd har man P5-videoprocessoren og Ambilight, som begge er udviklet internt. En anden nyhed i år er en ny fjernbetjening med bagbelysning og beklædt med læder under og på de to sider.

Philips 2020 TV

Yderligere modelserier lanceres i andet halvår, hvor vi forventer bl.a. flere OLED-modeller fra 7-serien og opefter. Noget som vi ikke fik en status på i dagens udmelding er Saphi-platformen, som Philips har udviklet som et sideløbende projekt til Android - måske for at ikke at blive alt for afhængig af Google. Vi hørte heller ikke nyt om HDMI 2.1, Filmmaker Mode eller AV1-dekodning, som alle var temaer på CES-messen tidligere på måneden. Philips blev sågar nævnt som partner på Filmmaker Mode. Flatpanels er med i Amsterdam, så vi jagter kommentarer. Philips OLED805 og OLED855 kommer i 55 og 65 tommer med forventet lancering i maj 2020. Planerne for hhv. større og mindre OLED-modeller er noget, som vi også jagter en kommentar på. LCD-serierne kommer i en bredere vifte af formater. Foruden 8- og 9-serierne lanceres mere prisvenlige modeller. Priserne offentliggøres senere.

Philips 2020 TV - fremhævede funktioner

Philips OLED805 / OLED855 - 55" og 65". - Supertyndt 4K OLED TV. - 4. generation P5-processor med AI. - 3-sidet Ambilight-baggrundsbelysning giver en mere intens TV-oplevelse. - Perfect Natural Reality. - Dolby Vision og Dolby Atmos, HDR10+ og HLG-kompabilitet. - Europæisk topdesign med »ægte« materialer. - Ny fjernbetjening i topkvalitet, baggrundsbelysning og beklædt med bæredygtigt læder fra Muirhead. - OLED805 har en ny fod i mørkt kromdesign. - 55OLED855 en ny midterfod i mørkt krom, 65OLED855 har en mørk T-formet fod. - Nyt 50 watt Philips 2.1-lydsystem. - Android TV Pie (9) OS med indbygget Google Assistant og det fungerer med Alexa. Philips 9435 LCD - 55" og 65". - Top 2.1.2 (50 watt) Bowers & Wilkins-lydsystem med 4 opadvendte højtalere. - 3-sidet Ambilight-baggrundsbelysning giver en mere intens TV-oplevelse. - P5 Perfect Picture-processor. - Supertyndt 4K UHD TV. - DLED og wide colour gamut panel. - Micro Dimming Pro, Natural Motion og Ultra-opløsning. - Dolby Vision, Dolby Atmos HDR10+ and HLG-kompabilitet. - Anodiseret sølvmetalramme med tyndt, mørkt kromdesign. - Ny fjernbetjening i topkvalitet, baggrundsbelysning og beklædt med bæredygtigt læder fra Muirhead. - Akustisk transparent højtalerstof fra danske Kvadrat. - Android TV Pie (9) OS med indbygget Google Assistant og det fungerer med Alexa. Philips 9235 LCD - 43". - Top 2.1 Bowers & Wilkins (40 watt) integreret lydsystem. - 3-sidet Ambilight-baggrundsbelysning giver en mere intens TV-oplevelse. - P5 Perfect Picture-processor. - Supertyndt 4K UHD TV. - ELED med wide colour gamut panel. - Micro Dimming Pro, Natural Motion og Ultra-opløsning. - Dolby Vision, Dolby Atmos. HDR10+ og HLG - Poleret sølvmetalramme. - Ny fjernbetjening i topkvalitet, baggrundsbelysning og beklædt med bæredygtigt læder fra Muirhead. - Akustisk transparent højtalerstof fra danske Kvadrat. - Android TV Pie (9) OS med indbygget Google Assistant og det fungerer med Alexa. Philips 8505 LCD - Performance Series - 43", 50", 58", 65" og 70". - 3-sidet Ambilight-baggrundsbelysning giver en mere intens TV-oplevelse. - P5 Perfect Picture-processor. - Supertyndt 4K med let sølvmetalramme. - DLED med wide colour gamut panel. - Dolby Vision, Dolby Atmos, HDR10+ og HLG-kompabilitet. - Micro Dimming Pro, Natural Motion og Ultra-opløsning. - Android TV Pie (9) OS med indbygget Google Assistant og det fungerer med Alexa. - Philips 2.0 lydsystem (20 watt). - 43", 50" og 58"-modellerne har et nyt sølvfarvet stativ, der kan drejes og er designet til en 70 mm høj soundbar. - 65" har en fast, central fod med plads til en 70 mm høj soundbar. - 70" har en sølvfarvet fod med mulighed for at placere TV’et i to forskellige højder: 19 mm, som givet et slankt, lavtplaceret indtryk, og en højere indstilling, som skaber plads til en 70 mm soundbar.Flere nyheder

OLED

LG Display starter produktion på ny, kinesisk OLED TV-fabrik

01 Jun 2020 | Rasmus Larsen |

YouSee: Problemer med app til Smart TV

01 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
Viaplay

Viaplays sportspakke hæves igen til 309 kr/md. fra juli

01 Jun 2020 | Rasmus Larsen |
Philips 2020 TV

Danske priser på Philips 2020 OLED & LCD TV

29 May 2020 | Rasmus Larsen |
Sony ZH8 8K

Sonys nye 8K TV starter på 56.000 kroner

29 May 2020 | Rasmus Larsen |
Tidal Dolby Atmos TV

Tidal lancerer Dolby Atmos-musik på Apple TV 4K, Android TV & FireTV

29 May 2020 | Rasmus Larsen |
Philips Hue Sync

Philips Hue-boks har nu Dolby Vision & HDR10+ support

29 May 2020 | Rasmus Larsen |
Killers of the Flower Moon

Apple vil finansiere næste film fra Scorsese, DiCaprio & De Niro

28 May 2020 | Rasmus Larsen |