Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG afslører 2020 Atmos & DTS:X soundbarer inkl. 7.1.4-kanals SN11RG - FlatpanelsDK

LG afslører 2020 Atmos & DTS:X soundbarer inkl. 7.1.4-kanals SN11RG

27 Dec 2019 | Rasmus Larsen |

Forud for CES 2020 har LG løftet sløret for sine nye soundbarer, der sendes på markedet i 2020. Flagskibet SN11RG er et 7.1.4-kanals system med trådløse baghøjttalere, Dolby Atmos, DTS:X og rumkalibrering.

LG's 2020-soundbarer

LG udvider sit samarbejde med Meridian Audio, så flere af modellerne er tunet af højttalerselskabet. Herudover vil flere af de nye modeller understøtte både Dolby Atmos og DTS:X. Øverst i modelprogrammet finder man soundbaren SN11RG. Der er tale om et 7.1.4-kanals system med front- og loftvendte enheder i soundbaren samt to trådløse baghøjttalere. Det er en opgradering ift. den nuværende topmodel SL10YG, som er en 5.1.2-kanals soundbar. Selskabet bekræfter, at de nye soundbarer desuden at kompatible med et kit af trådløse baghøjttalere (SPK8), som kan købe særskilt.

LG SN11RG Atmos soundbar

Foruden topmodellen, så har LG bekræftet SN10YG, SN9YG og SN8YG. De har alle Dolby Atmos, DTS:X, HDMI eARC, 4K HDR passthrough samt Google Assistant. Yderligere detaljer, herunder specifikationer, afsløres på CES-messen i starten af januar. En anden nyhed i 2020 er 'AI Room Calibration' - altså automatisk kalibrering ift. rummets udformning. - "En af nyhederne i LGs premium soundbars er AI Room Calibration, som gennem rumtilpasset kalibrering garanterer optimal lyd til enhver lejlighed. Disse avancerede modeller kan kalibrere sig selv ved at analysere lyden og dermed beregne rummets størrelse og justere indstillingerne ud fra dette. Udover en fantastisk fordybende lyd med indhold der er optaget med Dolby Atmos eller DTS:X, kan LGs premium soundbar også skalere lydfiler op til næsten studiekvalitet," lyder det.

LG SN11RG Atmos soundbar

Dette er LG's fjerde generation af Dolby Atmos-kompatible soundbarer. DTS:X kom til senere. Konkurrerende producenter som Samsung og Sony sælger også soundbarer, som understøtter objekt-baserede lydformater. Mere klassiske lydproducenter er ligeledes begyndt at rykke ind i feltet. Dolby Atmos og DTS:X associeres ofte med omsluttende lyd, men de nye lydformater kan også løfte lytteoplevelsen på mindre omfattende lydsystemer. Det skyldes, at hver lyd i lydsporet er lagret som et 'objekt' i stedet for at være mikset til prædefinerede kanaler på forhånd. Det giver desuden mere fleksibilitet i lydsporet. Den bedste Dolby Atmos-oplevelse kræver dog en fuld opsætning, hvorfor flere producenter er begyndt at inkludere trådløse baghøjttalere. LGs modellinje dækker som regel også billigere modeller, men disse er endnu ikke præsenteret. - "Vores mål har altid været at tilbyde bedre lyd til endnu flere mennesker, og vores succesrige samarbejde med Meridian gør det muligt for vores nyeste soundbars at gøre netop det. Ved at være højtydende, lette at bruge og meget alsidige vil LGs nyeste modeller gøre premium lydoplevelser tilgængelig for flere kunder over hele verden," siger Park Hyung-woo, chef for LG Home Entertainment Audio & Video. Selskabet siger afslutningvis, at de nye soundbarer er skabt til at matche det nye LG TV, som præsenteres på CES 2020 i januar.

LG SN11RG Atmos soundbar
Flere nyheder

Interview med Amazon Prime Video: Kig på os en gang til

22 Apr 2021 |

Sennheisers soundbar understøtter nu Sonys '360 Reality Audio'

22 Apr 2021 |

Tidal er landet på (visse) LG Smart TV – med bl.a. Dolby Atmos-musik

21 Apr 2021 |

Apples 'Farvebalance'-kalibrering kommer også til ældre Apple TV

21 Apr 2021 |

Ny Apple TV 4K med A12 Bionic, redesignet fjernbetjening, HDMI 2.1

20 Apr 2021 |

Samsungs gratis streaming-tjeneste, TV Plus, klar i Danmark

20 Apr 2021 |