Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHuawei afslører TV baseret på hjemmebrygget HarmonyOS - FlatpanelsDK

Huawei afslører TV baseret på hjemmebrygget HarmonyOS

12 Aug 2019 | Rasmus Larsen |

Huaweis første enheder baseret på det hjemmebryggede HarmonyOS bliver to TV, som skal sælges under Honor-mærket. Skærmene har også en Huawei-udviklet chip og den dyrere model har indbygget kamera.

Honor Vision TV

Efter USA satte Huawei på sin sortliste og Google var nødsaget til at trække Android-licensen, annoncerede Huawei, at de har arbejdet på eget styresystem. I sidste uge kunne selskabet løfte sløret for de første detaljer om HarmonyOS - Hongmeng i Kina. Selskabet annoncerede også de første enheder, som får HarmonyOS; to TV under Honor-fanen. Honor Vision og Honor Vision Pro sættes til salg i Kina i denne uge. Selskabet har ikke annonceret planer om en international lancering.

Huawei Honor TV

Richard Yo, Huaweis direktør, understreger, at Huawei vil foretrække at blive ved med at benytte Android, men at omstændighederne kan tvinge dem til at overveje alternativer. HarmonyOS er udviklet som et microkernel-baseret styresystem - ligesom Googles Fuchsia - som kan køre på forskellige typer enheder fra TV og smartphones til ure og højttalere. Honor-skærmene er unikke på baggrund af Huaweis teknologi fremfor selve skærmteknologien indeni. Ud over HarmonyOS er skærmene udstyret med selskabets Honghu 818 chip, som kan håndtere 4K120 (op til 120 billeder per sekund) og HDR. Skærmene er dog bygget på 4K IPS LCD-paneler med kant-LED og 400 nits maksimal lysstyrke. Der er tale om skærme, som er solidt plantet i mellemklassen og som ikke kan gengive HDR. Huawei siger, at 'Pro' versionen har mere lagerplads, kraftigere højttalere og et kamera, der kan glide op og bruges til videoopkald. Førende tv-producenter såsom Samsung forsøgte sig med samme koncept for en del år siden, men trak senere i land og fjernede kameraet på nyere modeller pga. afsløringer og bekymringer om overvågning og svag sikkerhed.

Huawei Honor TV

Forsøg med nye styresystemer i TV

TV er blevet en slags testplatform, hvorpå selskaber eksperimenterer med nye styresystemer. LG og Samsung afviste eksempelvis begge Googles Android TV-platform for at lancere Smart TV baseret på egne webOS- og Tizen-platforme. Samsung havde planlagt også at benytte Tizen i smartphones, men styresystemet findes pt. primært i TV og ure. Panasonic og Mozilla lancerede Firefox OS i Smart TV, med planer om senere at udvide til andre typer enheder, men Mozilla har sidenhen droppet projektet. Firefox OS er blevet omdøbt til MyHomeScreen. Ligesom Samsung håber Huawei tilsyneladende på at få skudt HarmonyOS i gang ved at lancere det i TV før det tages i brug i andre typer produkter. Kinesiske konkurrenter såsom Xiaomi benytter mobil-Android i TV. OnePlus vil angiveligt satse på Android-baserede TV. I Kina koster et 55-tommer Honor Vision TV 3.799 Yuan (~3.600 DKK) mens pro-versionen koster 4799 Yuan (~4.550 DKK).

Huawei Honor TV
Flere nyheder

HBO Max erkender udfordringer og lover bedre brugeroplevelse, streamingkvalitet

22 Oct 2021 |

Panasonic rykker al TV-produktion fra egen fabrik til partner

22 Oct 2021 |

Ny 'Paranormal Activity' skipper biografen og kommer på Paramount+

22 Oct 2021 |

Dolby Vision 120Hz firmware klar til 2020 LG OLED TV (CX, GX)

21 Oct 2021 |

B&O's Beosound Stage soundbar findes nu også i lysegrå

21 Oct 2021 |

F1 TV app er landet på Apple TV

20 Oct 2021 |