Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung lancerer 'The Wall Luxury' microLED-skærme næste måned - FlatpanelsDK

Samsung lancerer 'The Wall Luxury' microLED-skærme næste måned

13 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

Samsungs The Wall Luxury, der kategoriseres som et ultra-luksus produkt, kan købes fra juli som konfigurerbare microLED-moduler, der kan sammensættes til skærme fra 73-tommer med 2K-opløsning til 292-tommer med 8K-opløsning.

MicroLED er landet, sådan da

Det første du skal vide er, at disse skærme blive ekstremt dyre. De vil blive tilgængelige som installationsløsninger, der kan konfigureres og tilpasses "luksuriøse boliger".

Hvor dyre? Det oplyser Samsung ikke, men prisen vil afhænge af flere faktorer, herunder størrelsen på skærmen. Den professionelle version, 'The Wall Professional', som blev lanceret sidste år kostede over en million danske kroner. Samsung synes at antyde, at 'The Wall Luxury' bliver så dyr, at du efterfølgende ikke har råd til møbler. På et andet billede vender sofaen væk fra skærmen, måske så man ikke konstant bliver mindet om, hvor meget man har betalt.


 Samsung The Wall Luxury


Det er nemt at finde på vittigheder om prisen, men det er samtidig vigtigt at holde for øje, at dette er første skridt for microLED i en forbrugerkontekst. Samsung har fremvist The Wall-konceptet på messer siden starten af 2018, så lanceringen næste måned er en milepæl.

- "We set out to create a product unlike anything else — matching the lifestyle and taste of those looking for the most exclusive and premium visual experiences in their homes," siger Mark Quiroz, VP of Product Marketing, Samsung Electronics America.

Læs også: Første indtryk: Samsung The Wall (146" microLED TV)

MicroLED har potentialet til at udfordre OLED som en selv-emitterende skærmteknologi til stuen. Den har mange tilsvarende karakteristika såsom styring af lys på pixel-niveau, ekstremt dyb sort og livagtige farver. Modsat OLED benyttes der i microLED inorganisk materiale i dioderne og skærmene kan opbygges fra mindre moduler. Det er vigtigt ikke at forveksle microLED med den miniLED-belysning, som er på vej ind i LCD-paneler i disse år. I en microLED-skærm er hver enkelt pixel sin egen lyskilde og der indgår ikke et LCD-panel i opbygningen.


 Samsung The Wall Luxury


Samsung siger, at "The Wall Luxury kan konfigureres og tilpasses til en række størrelser og formater fra 73-tommer med 2K-opløsning til 292-tommer med 8K-opløsning". Du husker måske, at Samsung på CES 2019 messen annoncerede en 75-tommer version med 4K-opløsning så noget kunne tyde på, at selskabet er løbet ind i udfordringer med at presse 4K-opløsning ned i et format, der passer ind i stuen.

Andre selskaber såsom Apple, LG og Sony udvikler ligeledes microLED-skærme. En af udfordringerne er at reducere størrelsen på pixelmodulerne så man kan få høj pixeltæthed i små skærme. Det er derfor microLED-skærme starter i gigantiske formater. Flere parter mener dog, at det i fremtiden er muligt at benytte teknologien til skærme i håndholdte enheder.


100.000-timers levetid, 2000 nits lysstyrke

Samsung forklarer, at dioderne har en levetid på 100.000 timer og at de kan levere op til 2000 nits lysstyrke ved HDR. Og ulig Samsungs Q-serier af LCD-tv så er det et niveau af lysstyrke, som man rent faktisk vil opleve, da hele lysspændet fra sort til hvid kan styres på pixel-niveau.

Selskabet mener, at "uanset om man ser en klassisk film, en stor sportsbegivenhed eller det seneste konsolspil" vil skærmen "levere en fyldig og ovenlegen visuel oplevelse, der ikke kan matches".


 Samsung The Wall Luxury


The Wall Luxury er skabt til ikke at slukke for at gøre det muligt at "forvandle den til et digitalt lærred, der passer til ejeres interiør og stemning". Det muliggøres med Samsungs Ambient Mode, som kan vise digital kunst, herunder malerier, fotografier og video. Modulerne er 30mm dybe. Der oplyses ikke tal for strømforbruget.

- "Throughout the last twelve months, we’ve closely monitored interior design and technology trends to shape the product planning and development of The Wall Luxury," siger Mark Quiroz.

Samsung har allieret sig med Harman Luxury Audio og Steinway Lyngdorf for at udvikle lydløsninger til The Wall, der desuden kan indgå i hjemmeautomatisering med Control4, Crestron og Savant.

Med lanceringen tager microLED første skridt ind i stuen. The Wall Luxury vil kunne bestilles i juli måned. Forestil dig at spille de seneste konsolspil i 8K-opløsning med HDR på en 200+ tommer skærm. Måske det bliver realitet en skønne dag.

- Kilde: SamsungFlere nyheder

UHD Blu-ray

Oversigt: Film på UHD Blu-ray

07 Jul 2020 | Flatpanels |
YouTv

YouTv: Ny tv- og streaming-tjeneste fra YouSee

07 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Xiaomi OLED TV

Første OLED TV fra Xiaomi har HDMI 2.1 & 9 højttalere

07 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
iTunes 4K HDR

iTunes-oversigt: Nu med ægte/falsk 4K, filtre, IMDb-karakterer mm.

06 Jul 2020 | Flatpanels |
James Bond

5 dage med fokus på film

06 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Sony XH90

Sony lancerer med XH90 sine første 4K TV med HDMI 2.1

03 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
TV2 Play hos YouSee

TV2 Play indgår nu i YouSees 'bland selv'

03 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
4K HDR film

'Indiana Jones', 300, Hitchcock, 'V for Vendetta' m.fl. på vej i 4K HDR

02 Jul 2020 | Rasmus Larsen |