Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonUniversal vil udgive film i HDR10+ på UHD Blu-ray & online - FlatpanelsDK

Universal vil udgive film i HDR10+ på UHD Blu-ray & online

04 Apr 2019 | Rasmus Larsen |

Samsung og Universal har annonceret planer om at udgive et "bredt udsnit af nye udgivelser og katalogtitler" i HDR10+ format. Men er HDR10+ projektet i fremdrift eller forfald?

Universal slutter sig til HDR10+ initiativ

Universal har produceret film i Dolby Vision HDR i noget tid. De har udgivet 34 titler i formatet, ifølge vores optælling. Det bliver de formentlig ved med, men fremover vil selskabet også udgive film i HDR10+, som er Samsungs pendant til Dolby Vision.

Samsung og Universal annoncerede planerne i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at de i fællesskab vil "bringe titler skabt i HDR10+ til markedet".

- “We are delighted to team with Samsung Electronics on HDR10+ to deliver this striking, cutting-edge technology to entertainment consumers, providing them opportunity to enjoy unparalleled, state-of-the-art movie-watching experiences across an array of Universal physical and digital titles,” sagde Michael Bonner, EVP, Digital Distribution, Universal Pictures Home Entertainment (UPHE).

Universal har ikke kommenteret på specifikke filmtitler, men selskabet siger dog, at planerne dækker et "bredt udsnit af nye udgivelser og katalogtitler med HDR10+ teknologi". Disse film skal udgives på UHD Blu-ray og online.


 Universal HDR10+


I fremdrift eller forfald?

Ud over Universal, har 20th Century Fox og Warner Bros samt Amazon udgivet eller annonceret planer om at udgive indhold i HDR10+. Det er dog stadig meget vanskeligt at få fingrene i indholdet.

20th Century Fox er, sammen med Samsung og Panasonic, et stiftende medlem af HDR10+ alliancen, og studiet har lovet at udgive film i formatet. Næsten to år efter alliancen blev stiftet, har Fox dog kun udgivet nogle få titler, hvilket næppe kan tolkes som en positiv udvikling.

Det står ikke klart, om Fox holder fast i HDR10+ efter studiet er blevet fuldstændig opslugt af Disney, som støtter op om Dolby Vision og som umiddelbart efter handlen faldt på plads afskedigede Fox' to chefer for hhv. produktstrategi og teknologi samt chefen for Fox Innovation Lab, ifølge MediaPlayNews.

Hvad angår Warner Bros, så sagde studiet i december 2018, at man "har skabt over halvfjerds HDR10+ kompatible titler indtil videre og at planen er at have over 100 titler klar til digital distribution i HDR10+ i starten af det nye år". Det skete ikke og studiet har ikke meldt en ny tidshorisont ud. Det er heller ikke første gang, at Warner Bros har udskudt lanceringen af sit HDR10+ indhold.

Panasonic, et andet stiftende medlem af alliancen, vil tilbyde Dolby Vision i næsten samtlige 2019-modeller. Philips, der var blandt de første med HDR10+, vil ligeledes have Dolby Vision i næsten samtlige tv-modeller i år. På den anden side holder Samsung stand, mens TCL og Hisense for nylig har sluttet sig til initiativet.

Det er på nuværende tidspunkt vanskeligt at fastslå, om HDR10+ rent faktisk er i fremdrift eller forfald. Dolby har et stort forspring med over 420 Dolby Vision-film i cirkulation

Men her står vi altså. Universal har sluttet sig til HDR10+ bevægelsen.

- Kilde: Samsung / UniversalFlere nyheder

Interview: Dokumentar-serier skal bidrage til Viaplays tårnhøje vækstmål

30 Nov 2020 |

Parknets tv-pakker bliver dyrere fra 2021

30 Nov 2020 |

Sony udruller nu Apple TV app bredt på 2020, 2019 & visse 2018 TV

27 Nov 2020 |

Sony ZG9 understøtter nu HDMI 2.1 4K120 med PlayStation 5

27 Nov 2020 |

YouTube streamer nu i 8K til Android TV (med Android 10, AV1)

26 Nov 2020 |

Viasat varsler prisstigninger fra 2021

26 Nov 2020 |