Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonJapan OLED fremviser printede OLED TV & monitor-paneler - FlatpanelsDK

Japan OLED fremviser printede OLED TV & monitor-paneler

11 Dec 2018 | Rasmus Larsen |

På messen Finetech Japan 2018 har skærmproducenten Japan OLED – en sammenslutning mellem Japan Display, Sony og Panasonic – fremvist en række OLED-paneler, som er fremstillet med printmetoden. Det skriver OLED-Info.com.

OLED-teknologi fra Sony & Panasonic

Japan OLED, ofte forkortet JOLED, fremviste sit første 55-tommer 4K OLED-tv-panel produceret vha. printmetoden. Det er baseret på ”OLED-teknologier nedarvet fra Sony og Panasonic”.

Selskabet oplyser overfor OLED-Info.com, at man ikke har umiddelbare planer om at sætte tv-panelet i produktion. Det fremvises for at demonstrere mulighederne i printmetoden. Japan OLED siger i den forbindelse, at produktionsmetoden potentielt kan give ”høj produktivitet”.

Tv-panelet har 4K-opløsning og 120 Hz opdateringsfrekvens. Det kan gengive 100% af DCI-P3 farverummet, som bruges i forbindelse med HDR-video. Det oplyses ikke, hvilken type pixels, der anvendes. Potentielt kan brugen af RGB-pixels forbedre billedkvaliteten på OLED-skærme.


Japan OLED TV prototype


OLED-monitorer mm.

Tre 21.6-tommer OLED-paneler til brug i monitorer var også med på udstillingen. De dækker over en Full HD-version til spilskærme, en 4K-version der skal bruges i Asus PQ22UC, samt en 4K-version til medicinalskærme.


Japan OLED prototype


Selskabet havde desuden medbragt en pulje af andre OLED-paneler, herunder faste og bøjelige skærme til biler, et bøjeligt 21.6-tommer 4K-panel (ses herunder) samt en væghængt løsning til det forbundne hjem (ses ovenfor).


Japan OLED prototype


JOLED igangsatte en mindre produktion af OLED-paneler på en 4.5G fabrik i slutningen af 2017. Selskabet har planer om at starte masseproduktion på en 5.5G fabrik i 2020. Idet Samsung har et fast greb om segmentet for små skærme, mens LG Display dominerer segmentet for store skærme, vil JOLED indledningsvis satse på OLED-skærme i mellemstore formater.

- Kilde: OLED-Info.com

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |