Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLicensbetalere har fået fri proces i sag om DR-moms - FlatpanelsDK

Licensbetalere har fået fri proces i sag om DR-moms

25 May 2018 | Rasmus Larsen |

Danske licensbetalere skal ikke betale en krone og holdes risikofri i retssagen omhandlende eventuel ulovlig opkrævning af moms på licensen. Det oplyser advokatfirma overfor Finans.

Fri proces i retssag

DR og den danske stat har i årevis opkrævet moms på licensen, men det er ifølge EU ikke lovligt. Det er udfaldet af en sag i Tjekkiet, som giver ekko i andre europæiske lande, herunder Danmark.

Det er tidligere vurderet, at danskerne kan være berettiget til at få momsen tilbage for de seneste 10 år. Momsen på licensen udgør omtrent 500 kroner årligt.

Flere advokatselskaber har planer om at føre gruppesøgsmål og advokatselskabet DLA Piper oplyser nu overfor Finans, at de har fået fri proces på vegne af danske licensbetalere. Det betyder, at den danske stat betaler alle sagsomkostninger, hvorfor danske licensbetalere ikke skal betale en eneste krone. Der er heller ingen risiko, uanset udfald.

Annonce:


Advokatselskabet ønsker at skrive DR ud af sagen for i stedet at køre sagen direkte mod staten. De ønsker desuden at forelægge sagen for EU-domstolen, hvilket kan tage op til flere år. Det er DR, der er ansvarlig for at opkræve moms på licens på vegne af staten.

DLA Piper opfordrer danskere til at tilmelde sig gruppesøgsmålet på kraevlicensmomstilbage.dk. Tilmelding skal ske senest den 13. juni. DR og staten opkræver stadig moms på licensen.

- Kilde: Finans

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |