Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBlockbuster lancerer ny streamingplatform & hæver billedkvaliteten - FlatpanelsDK

Blockbuster lancerer ny streamingplatform & hæver billedkvaliteten

08 May 2018 | Rasmus Larsen |

Blockbuster får i dag en ny teknisk platform, som skal give mere stabil streaming. Billedkvaliteten øges samtidig til 1080p HD og der udrulles nye apps på Smart TV, Android TV, Apple TV m.fl.

Ny, mere stabil streaming

Efter Blockbuster-butikkerne måtte dreje nøglen om, købte TDC rettighederne til navnet og lancerede i 2014 tjenesten som konkurrent til bl.a. Apple iTunes og Google Play Film. Det er modsat Netflix ikke en abonnementstjeneste. Man kan i stedet købe og leje film og tv-serier enkeltvis. Blockbuster har dog siden lancering fået hårdt kritik for ikke at levere en god og stabil streamingoplevelse.

Det skal den nye tekniske platform rette op på, lyder løftet. Platformen har været et stykke tid undervejs og er blevet testet på nye nordiske markeder, som Blockbuster er gået ind på. Nu udrulles platformen også i Danmark.


Blockbuster


Blockbuster har hidtil leveret film i utidsvarende 720p HD-kvalitet, men fra i dag kan det lade sig gøre at hæve billedkvaliteten til 1080p HD og bitraten til 8 Mb/s. Den højere 4K HDR-kvalitet, som tilbydes hos Apple iTunes, må vi dog vente længere på. Lyden leveres i enten stereo (96kb/s) eller 5.1 surround (256kb/s).

- ”Nu kan alle vores brugere streame film og serier fra Blockbuster med en billedkvalitet på op til 1080p og en hastighed på op til 8 mbit/s. Hvorvidt de kan se de film og serier, de lejer eller køber hos os, i den højeste kvalitet afhænger af, hvilken kvalitet vi modtager fra filmstudierne, men alle vores nyere film er naturligvis i 1080p,” fortæller Casper Hald, direktør i Blockbuster.

Platformen understøtter konkret flere leveringsformater (HLS, MPEG-DASH og Smooth Streaming) og adaptiv streaming. Det betyder i praksis, at man får serveret videostreaming i det format, der er bedst optimeret til den enhed, som man kigger med fra. Det betyder også, at videokvaliteten automatisk tilpasses til hastigheden på internetforbindelsen. Blockbuster forventer, at dette vil være med til at sikre stabil videostreaming.

- ”Den nye platform giver en bedre streaming-oplevelse på alle forbindelser, da den nye afspiller leverer tilpassede formater til den enkelte platform, og automatisk justerer streamingen efter ens internetforbindelse, så man får en mere stabil streaming fra start til slut. For de rigtig tekniske betyder det, at man hos Blockbuster nu streamer i tre forskellige formater: HLS, MPEG-DASH og Smooth Streaming,” siger Casper Hald.


Blockbuster Apple TV


Ny app til bl.a. Apple TV og Android TV

Blockbuster søsætter i samme forbindelse nye apps. Som Flatpanels kunne berette i sidste uge, så findes der nu en app til Apple TV. Det er dog ikke muligt at købe og leje film direkte fra app’en. Det skal i stedet gøres via hjemmesiden, hvorefter de bliver synlige på Apple TV.

Der lanceres også nye apps til Smart TV, herunder for første gang Android TV. Endelig findes Blockbuster til PlayStation, tablet, smartphone samt Chromecast og Airplay – og web-browsere.

Du skal søge efter app’en ’Blockbuster Nordic’.


Undertekster og EU-streaming

Mange kunder har efterspurgt muligheden for at aktivere danske undertekster på danske film. Det bliver nu muligt. Man vil også kunne skifte sprog under afspilning.

Alle internetbaserede tjenester blev per 1. april 2018 pålagt af EU at åbne op for streaming på kortere rejser i EU-lande. Dette krav har Blockbuster ikke hidtil kunnet leve op, men fra i dag åbnes porten.

- ”De separate undertekster giver mulighed for at understøtte danske tekster på danske film, som vi ved efterspørges af mange kunder, som nu også får mulighed for at tage Blockbuster med til udlandet,” afslutter Casper Hald.

Det oplyses, at der på nuværende tidspunkt tilbydes over 9000 titler indenfor film og tv-serier. Du kan prøve tjenesten på blockbuster.dk.Flere nyheder

Password-deling i Danmark

Analyse: Udbredt password-snyd udfordrer streaming-tjenester

29 Oct 2020 | Per Fanefjord Laursen |
Dazn

Sportstjenesten Dazn lanceres i Danmark til december

29 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Das Boot 8K

'Das Boot' bliver første tv-serie udsendt i 8K

28 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
PS5 XSX

Inkonsekvent HDR-formatsupport i PS5 & Xbox Series X

28 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
YouTv Apple TV

YouTv lancerer app til Apple TV

27 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
HDMI 2.1 receiver

Første HDMI 2.1 receivere har angiveligt defekt HDMI 2.1 chip

26 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Seks søjler under UHD

De seks søjler under Ultra HD

23 Oct 2020 | Yoeri Geutskens |
Apple TV

Apple TV+ & iTunes-filmkataloget kommer til PS5, PS4

22 Oct 2020 | Rasmus Larsen |