Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVM-fodbold sendes i 4K og HDR på TV2 - FlatpanelsDK

VM-fodbold sendes i 4K og HDR på TV2

23 Mar 2018 | Rasmus Larsen |

TV2 bekræfter i dag, at de sender nogle af sommerens VM i fodbold i 4K-opløsning og High Dynamic Range. YouSee, Stofa og Waoo vil tilbyde signalerne til danske seere.


Fodbold-VM i 4K HDR

Det bliver første gang, at det danske fodboldlandshold kan oplyses i den høje billedkvalitet. Kampene i Rusland optages i både 4K-opløsning og HDR og det er disse signaler, som TV2 vil videredistribuere til danskere.

- ”Vi er tilfredse med og stolte af, at vi er blandt de relativt få broadcastere, som bringer VM-fodbolden i denne fantastiske kvalitet ud til et større publikum. Det kan lade sig gøre, fordi vores tre distributionspartnere har været klar til at gå med i projektet og har villet investere i det produktionsmæssige setup,” siger salgsdirektør Stig Møller Christensen, TV 2 Betalings-TV.

4K-opløsning har fire gange flere pixels en Full HD. High Dynamic range sikrer, at banen kan gengives ordentligt, når halvdelen er i sollys og den anden halvdel i skygge. Der lægges ikke umiddelbart op til, at det større farverum, som også er muligt i HDR, indgår i sendeplanerne. For at se kampene i denne kvalitet kræves naturligvis en 4K-skærm, eventuelt med HDR.

Rettighederne til fodbold-VM 2018 deles med DR, hvorfor kampene på DR ikke kan opleves i den høje kvalitet.


VM i Rusland 2018


Hos YouSee, Stofa og Waoo

TV2 og de danske tv-distributører er de eneste i Skandinavien, som sendes i den høje kvalitet. Der oprettes i forbindelse med VM en særlig 4K-kanal, som sender et spejl af TV2s transmissioner. Denne kanal distribueres af YouSee, Stofa og Waoo og vil ikke koste ekstra.

- ”Rigtig mange danskere vil selvfølgelig følge det danske fodboldlandshold tæt, når de i Rusland tørner sammen med bl.a. Peru og Australien. Nu giver vi vores kabel-tv-kunder mulighed for at samle venner og familie foran skærmen og se de danske kampe i den bedste kvalitet, en VM-slutrunde nogensinde er sendt i. Vores kunder efterspørger 4K-indhold, og vi er derfor begejstrede for, at vi sammen med TV 2 kan tilbyde VM-kampe i 4K og på den måde give vores kunder med den nye 4K tv-boks en forsmag på fremtidens høje billedkvalitet,” siger Jacob Mortensen, tv-direktør, YouSee.

YouSee bekræfter, at de vil sende i 4K-opløsning, men det er lidt uklart om de også sender i HDR.

Hos Stofa er man også begejstret.

- ”I Stofa glæder vi os meget til at kunne bakke op om det danske fodboldlandshold og til at kunne følge alle VM-kampene i knivskarp 4K-kvalitet. Alle vores tv-kunder vil kunne følge VM i 4K på Stofas Ekstrakanal – en kanal, som praktisk taget alle vores tv-kunder har adgang til via deres hurtige kabel-tv- eller fiberforbindelse. Det forventer vi, at der er rigtig mange af vores kunder, der vil sætte stor pris på. Alle de fodboldfans, der har investeret i et 4K-tv, vil nærmest opleve det, som om de selv sidder med på forreste række ude på stadion. Så godt er billedet, når der sendes i 4K,” siger Sune Nabe Frederikse, adm. direktør, Stofa.

Waoo kalder det en ”tv-oplevelse i særklasse”. Waoo vil sende i 4K-opløsning, men ikke HDR.

- ”Samtidig er et VM i fodbold den perfekte anledning til at vise danskerne, hvor god billedkvaliteten kan blive, hvis man har en fiberforbindelse. Waoo var de første på markedet med en 4K-tv-boks, og tv via fiber er skræddersyet til teknologien, da man uden problemer kan trække store mængder data til det enkelte tv. Vi har været klar med 4K længe, ligesom kunderne har efterspurgt produktet, og derfor er det fantastisk, at TV 2 vil lege med i forbindelse med VM. Forhåbentlig er det begyndelsen til endnu mere 4K-tv ude på skærmene og dermed mere værdi til tv-kunderne,” siger Jørgen Stensgaard, adm. direktør, Waoo.

TV2 og TV2 Sport sender kampene i almindelig HD-kvalitet.

VM 2018 i Rusland er den første slutrunde, hvor samtlige kampe produceres i 4K Ultra HD samt HDR. Slutrunden afholdes denne gang i Rusland og kampene starter den 14. juni og slutter den 15. juli. Flatpanels jagter yderligere detaljer.

Fodbold-VM 2018 hos Waoo

- Det er en aftale med TV 2, der gør det muligt for Waoo at sende kampene fra VM i Rusland i 4K. Waoo sender samtlige VM-kampe, der vises af TV 2, i 4K. Dette udgør 30 kampe – hvilket inkluderer mindst to af Danmarks indledende kampe og VM-finalen.
- Kampene vil kunne ses i 4K både af TV-kunder med AirTies 7410x TV-boks (IPTV) og kunder med kabel TV (DVB-C).
- For at se kampene i 4K-kvalitet skal man have en fladskærm, der er bygget til 4K.
- Den store forskel mellem 4K og HD ligger i billedopløsning. En 4K skærm har en linjeopløsning på min. 3840 pixel vandret og 2160 pixel lodret, mens opløsningen på et HD TV er 1280 x 720 pixel eller 1920 x 1080 pixel.
- Den store billedopløsning betyder også, at et 4K-signal kræver betydeligt mere båndbredde end et traditionelt HD-signal. Waoo sender således Viasat Ultra HD med en bitrate på 25 Mbit/s (H.265), mens der til en traditionel HD-kanal anvendes 12 Mbit/s (H.264).
- 4K understøtter et væsentligt større farvespektrum end et HD TV. Det betyder, at man på et 4K TV vil se et meget mere nuanceret billede med flere farvenuancer end på et HD TV.
- Lyden er i AC3 Dolby Digital.
- Ca. en tredjedel af de Waoo-kunder, der har Viasat Ultra HD i deres TV-pakke, ser kanalen regelmæssigt.
- Tal fra analysevirksomheden GfK viser, at 4K-fladskærme nu er de mest populære blandt forbrugerne. I 2017 stod der 4K på 61 % af samtlige de fladskærme, der blev langet over disken.

Fodbold-VM 2018 hos YouSee

- Den midlertidige 4K-kanal er etablereret i et samarbejde med TV 2. Det er derfor kun kampene fra TV 2, og altså ikke de kampe som sendes på DR, man kan se her. I forhold til det danske landshold drejer det sig i første omgang om kampene mod Peru og Australien, mens kampen mod Frankrig sendes på DR.
- Kanalen bliver tilgængelig for alle kunder med den nye 4K tv-boks, men for at kunne se VM i 4K skal de også have et tv, der understøtter 4K.
- Tv-kunderne kan finde kanalen på deres tv eller tv-boks et stykke tid inden VM går i gang, men der vil kun blive sendt live, når TV 2 sender VM-kampe fra Rusland.
- Alle kabel-tv-kunder kunder kan bestille den nye 4K tv-boks. Den koster fra 30 kr. om måneden.
- Der er ikke ekstra betaling for at få adgang til 4K-kanalen.Flere nyheder

Apple TV

Apple TV+ & iTunes-filmkataloget kommer til PS5, PS4

22 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Power kalibrering

Power udvider på TV-kalibrering

22 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Disney GroupWatch

Opdateret: Disney+ udruller GroupWatch til at streame sammen, hver for sig

22 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Quibi

Quibi, streaming-tjenesten til mobil, lukker efter kun et halvt år

22 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Oiii

TV 2 Play lancerer 'Oiii' børneunivers & tv-kanal til december

21 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Disney LG Display

Disney vil udstyre flere af sine filmstudier med LG OLED-skærme

21 Oct 2020 | Rasmus Larsen |
Oppo TV

Oppo's første 4K TV har 8K-support, 1 sekunds opstartstid

20 Oct 2020 | Rasmus Larsen |

Samsung melder om fremskridt inden for QLED-teknologi

20 Oct 2020 | Rasmus Larsen |