Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDe fleste sparer penge på afskaffelse af licens - FlatpanelsDK

De fleste sparer penge på afskaffelse af licens

17 Mar 2018 | Rasmus Larsen |

Sortseere kommer til at betale mere, men ellers slipper alle andre billigere efter medielicensen konverteres til en skat og DR reduceres med 20%. Sådan lyder meldingen fra Finansministeriet.

Enlige sparer mest

Der bliver konkret tale om et dyk i personfradraget på 2.900 kroner, når ændringerne er fuldt indfaset over en periode på 5 år. Hvordan personfradraget kommer den enkelte eller familier til gode, kommer an på mange faktorer, men Finansministeriet har lavet nogle eksempler, som kan fungere som rettesnor.

Beregningerne viser, at enlige slipper markant billigere. Det bliver dog også billigere for familier, mens de fattigste pensionister får en mediecheck på 900 kroner. Alle slipper billigere, lyder meldingen – undtagen sortseere. Det er fremover heller ikke muligt at slippe, selvom man hverken har TV, radio eller internet.

- ”Dem, der i dag er sortseere, vil komme til at betale mere,” siger finansminister Kristian Jensen (V) til DR. ”Danskerne vil få gevinst ved det her. Gevinsten vil være forskellig, afhængigt af om man er enlig eller et par. Men der vil være en gevinst."

Ud over at DR reduceres med 20%, fjernes momsen, som hidtil har ligget på licensen – noget som EU har dømt ulovligt i en sag fra Tjekkiet.

DR modtager i dag 3.768 mio. kroner årligt og vil efter ændringerne modtage 3.086 mio. kroner årligt. I dag betaler en husstand 2.527 kroner årligt for medielicensen. Du kan se Finansministeriets eksempler på besparelser herunder.

DR efter licens


- Kilde: DR, FinansministerietFlere nyheder

Sonys nye LCD TV for 2021 er landet

22 Jun 2021 |

Interview: Netflix deler nyeste planer for Norden

22 Jun 2021 |

4K-databasen: Indiana Jones, Spartacus, Shrek, Godzilla, Snatch m.fl.

21 Jun 2021 |

Hisense træder ind i Danmark med nye 43-75" TV – senere OLED

21 Jun 2021 |

Test: Apple TV 4K 2021

18 Jun 2021 |

Disney forbigår igen biograferne med ny Pixar-film i dag

18 Jun 2021 |