Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonChristopher Nolan Collection er landet på iTunes i 4K Dolby Vision - FlatpanelsDK

Christopher Nolan Collection er landet på iTunes i 4K Dolby Vision

18 Jan 2018 | Rasmus Larsen |

Christopher Nolans The Dark Knight-trilogi, Interstellar, Inception, Dunkirk og The Prestige er landet på iTunes i 4K Dolby Vision. Det sætter samtidig en tyk streg under den tendens, at studier udgiver i et bedre HDR-format på onlinetjenester end på UHD Blu-ray, som ”kun” har HDR10.

Dolby Vision på iTunes, HDR10 på skiven

De fleste ville nok have forventet, at Christopher Nolans værker blev udgivet i bedste format på filmskive. I stedet er det på iTunes, at Nolans 7 remastered mesterværker kan findes i Dolby Vision-format. UHD Blu-ray-udgivelserne må nøjes med HDR10.

Den såkaldte ‘Christopher Nolan Collection’ blev udsendt på UHD Blu-ray den 19. december 2017 og ramte samme dag iTunes. I Europa har vi måtte vente lidt længere på at få fingre i alle filmene i den højeste billedkvalitet på iTunes. De er løbende tikket ind og i nat blev de sidste tre – Batman Begins, Inception og The Prestige – tilføjet i kataloget.


Interstellar


30 Dolby Vision-titler på UHD Blu-ray

Over 200 Dolby Vision-titler på iTunes
Lanceringen er bemærkelsesværdig ikke kun fordi filmene er skabt af en af filmbranchens mest anerkendte instruktører, men også fordi det sætter spot på den voksende kløft imellem antallet af Dolby Vision-titler på hhv. iTunes og UHD Blu-ray. Der er omkring 30 Dolby Vision-titler på UHD Blu-ray, hvoraf flere ikke er udgivet i Norden, og over 200 på iTunes.

Onlinedistribution er naturligvis mere fleksibel end et fysisk format. Hollywood-studier kan til enhver tid tilføje en bedre version til kataloget på serveren, men det er ikke forklaringen. Studierne lader til bevidst at prioritere iTunes over UHD Blu-ray, hvad angår HDR-format.

Læs også: Liste: Film i 4K HDR klar i iTunes - danske priser lavere end UHD Blu-ray

Flatpanels spurgte Dolby på CES om de har en finger med i spillet, men selskabet stod fast på, at det er det enkelte Hollywood-studie, som træffer beslutningen.


The Joker


Billigere end på UHD Blu-ray

Som Flatpanels noterede, da Apple begyndte at fylde 4K HDR-film i kataloget hos iTunes, så er titlerne ofte billigere hos iTunes end på filmskive. Hele The Dark Knight-trilogien kan f.eks. købes for 179 kroner i 4K Dolby Vision hos iTunes. Hver enkelt film koster 200-250 kroner på UHD Blu-ray.

Der er fortsat visse billed- og lydmæssige fordele ved at købe UHD Blu-ray-skiven. Den har video i højere bitrate, som sikrer bedre detaljegrad i billedet. Herudover har den tabsfri lyd. Apple tilbyder endnu ikke lydspor baseret på tabsfri lydformater og ej heller Dolby Atmos. Ikke desto mindre er det svært at ignorere, at filmen ligger tilgængeligt i et bedre HDR-format på iTunes.

Apple begyndte at tilbyde film i 4K og/eller HDR på iTunes i september 2017 og har sidenhen haft stærkt momentum. Kataloget er vokset til mere end 300 titler i USA og mere end 260 i Europa. Flatpanels holder en liste over 4K HDR-film i iTunes opdateret. For at afspille film i højeste kvalitet kræves en Apple TV 4K.

Christopher Nolan Collection på iTunes

The Dark Knight trilogy4K + Dolby Vision179 kr.
Batman Begins4K + Dolby Vision 99 kr. / 39 kr.
The Dark Knight4K + Dolby Vision 99 kr. / 39 kr.
The Dark Knight Rises4K + Dolby Vision 99 kr. / 39 kr.
Dunkirk4K + Dolby Vision 169 kr. / 49 kr.
Interstellar4K + Dolby Vision 99 kr. / 49 kr.
Inception4K + Dolby Vision 99 kr. / 39 kr.
The Prestige4K + Dolby Vision 89 kr. / 39 kr.Flere nyheder

YouSee Discovery tvist

Overblik: Tv-programmerne & sporten der forsvinder hos YouSee fra 2020

18 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Nvidia Shield

Nye Nvidia Shield-enheder har 4K Dolby Vision, Tegra X1+ chip, ny fjernbetjening

18 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Tv-kanaler

Netflix om Disney+, Apple TV+: Vil fremskynde overgang fra lineært tv

17 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Mutazione dansk spil

3 danskudviklede spil i Apple Arcade når "stort internationalt publikum"

17 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Google Daydream VR

Google dropper VR-satsning

17 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Klip tv-kablet

Mange danskere har klippet tv-kablet

16 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Google Stadia på TV

Google Stadia går i luften fra d. 19. november - her er spillene

16 Oct 2019 | Rasmus Larsen |
Disney

Begrænset TV-support vil bremse Disney+ & Apple TV+, mener IHS

15 Oct 2019 | Rasmus Larsen |