Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonViaplay streamer nu sport i krystalklar 4K-kvalitet - FlatpanelsDK

Viaplay streamer nu sport i krystalklar 4K-kvalitet

03 May 2017 | Rasmus Larsen |

Den nordiske streamingtjeneste Viaplay viser vejen og lancerer i dag officielt streaming af sport i krystalklar 4K Ultra HD-kvalitet. Du kan se frem til bl.a. Champions League og Formel 1. FlatpanelsDK har talt med holdet bag bedriften om indhold, teknik og fremtidsplanerne.

Opdateret 2.5.2017: Lørdag d. 3. juni streames Champions League-finalen mellem Juventus og Real Madrid i 4K-kvalitet. Viaplay henviser til følgende link

Opdateret 26.5.2017: Monaco Formel 1 i Ultra HD på søndag den 28. maj. Viaplay henviser til følgende link

Fodbold & Formel 1 i 4K-kvalitet

Det er ikke verdensnyhed, men tæt på. Viaplay bliver de første i Europa, som kan streame live-sport i ekstremt høj 4K Ultra HD-opløsning. Det løftede selskabet sløret for i dag på en konference i Stockholm.

Du vil i den kommende tid kunne opleve bl.a. fodbold fra Champions League, Premier League og La Liga samt Formel 1 i den fantastiske billedkvalitet. Viasat introducerede som bekendt den første danske Ultra HD-kanal, Viasat Ultra HD, i august 2016. Det er dette initiativ, som nu forlænges til streamingtjenesten Viaplay.

FlatpanelsDK tog en snak med Viaplay-holdet om dagens store nyhed.

- ”We have working on it (4K, red) for some time. We streamed a few events last week in Sweden for testing and are now rolling out in all Nordic countries,” fortæller Kaj af Kleen, CTO for Viaplay, til FlatpanelsDK. ”It has not been done in Europa before to our knowledge. Customers in Sweden have called and emailed and have been super happy about the experience. In general, we are very satisfied with the tests.”

Viaplay Sport i 4K Ultra HD


Monaco Grand Prix den 28. maj & Champions League-finalen den 3. juni
Tjenesten har i en periode kørt test af 4K-streaming, herunder kampen Barcelona - Osasuna den 26. april, i Sverige. Det er forløbet planmæssigt, hvorfor man nu lancerer i hele Norden, herunder naturligvis Danmark.

Den fulde sendeplan følger snarest, men allerede nu kan Viaplay løfte sløret for, at nogle af de første begivenheder i 4K-kvalitet bliver Monaco Grand Prix den 28. maj og Champions League-finalen den 3. juni 2017.

Det bliver naturligvis ikke alt sport, som udsendes i den høje kvalitet. Sport er et globalt fænomen og Viaplay må læne sig op af partnere for at få indholdet. Til at starte med bliver det primært de store kampe og events, som også sendes på ’Viasat Ultra HD’-kanalen. Ambitionen er at fylde mere sport på løbende.

- “If something is available on ‘Viasat Ultra HD’ it will also be available on Viaplay Sport. Hopefully we can get additional events but we cannot confirm specific events at this point,” tilføjer Kaj af Kleen.


Kræver Chromecast Ultra

For at sende et stream ud i den høje opløsning komprimeres signalet i HEVC-formatet. Det er branchens afløser til MPEG4, som blev skabt til HD-opløsning. Konkurrenterne hos Netflix og Amazon bruger ligeledes HEVC til at streame i 4K-kvalitet, men ingen af de to amerikanske giganter streamer live i 4K-opløsning, hvilket stiller større tekniske krav end streaming af arkivindhold.

HEVC understøttes af en del enheder efterhånden, men Viaplay har indtil videre valgt at satse på Googles Chromecast Ultra. Det er denne lille dongle, som du skal have fat i – ud over en Ultra HD-skærm naturligvis – for at komme i gang. Chromecast Ultra står pt. til lidt over 600 kroner. Husk i øvrigt at sætte din Chromecast Ultra til 50Hz.

Kaj af Kleen
Viaplay har indtil videre valgt at satse på Googles Chromecast Ultra
- ”Events are recorded in 50 frames per second and progressive format, and the frame rate is 50 Hz,” bekræfter Kaj af Kleen overfor FlatpanelsDK.

Rent teknisk udsendes kampene i to separate streams. Det ene er ligesom hidtil i 720p HD-kvalitet og det andet er i 4K Ultra HD-kvalitet. Viaplay anbefaler, at du har en stabil internetforbindelse på minimum 100 Mb/s og at du forbinder til internettet via kabel. Bitraten på streamet er 24 Mb/s adaptivt.

Viaplay overvejer at åbne for signalet på andre enheder, men indledningsvis går man med små skridt for at sikre en optimal oplevelse. Ambitionen er at åbne for 4K-streamet til så mange enheder som muligt.

For at komme i gang skal du have abonnement på Viaplay Sport-pakken, som koster 269 kr/md. Det koster ikke ekstra at streame i 4K-kvalitet.

Viaplay har også i dag annonceret tv-serien ’Advokaten’ med Thomas Bo Larsen, Nicolaj Kopernikus og Sara Hjort Ditlevsen i hovedrollerne. Den nordiske streamingtjeneste tilbyder en gratis prøvemåned, hvis du vil snuse til sagerne.

Fakta om Viaplay i 4K Ultra HD

Lanceres i Danmark i maj 2017
Kræver Viaplay Sport-pakken til 269 kr/md
Indhold: Champions League, La Liga, Premier League, Formel 1
Opløsning: 4K Ultra HD – 3840x2160
Billedfrekvens: Optaget i 50fps og udsendes i 50Hz progressivt
Påkrævet udstyr: Ultra HD-skærm + Chromecast Ultra
Komprimering: HEVC
Bitrate: 24 Mb/s adaptiv streamingFlere nyheder

Oversigt: Panasonic 2022 TV

01 Jul 2022 |

Samsung lancerer nye soundbarer inkl. 11.1.4-kanals flagskib

01 Jul 2022 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i juli

01 Jul 2022 |

Omstridt rettighedsaftale om dansk tv-produktion droppes

30 Jun 2022 |

Den danske tv-konflikt: "Grådigheden er ved at tage overhånd"

30 Jun 2022 |

LG vil udfordre Apple m.fl. med 'next-gen hjemme-fitness' app til TV

30 Jun 2022 |