Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBBC vil angiveligt lancere "Britflix"-konkurrent til Netflix - FlatpanelsDK

BBC vil angiveligt lancere "Britflix"-konkurrent til Netflix

17 May 2016 | Rasmus Larsen |

Den britiske public service-aktør BBC vil angiveligt lancere en betalt streamingtjeneste, der skal konkurrere med Netflix og Amazon. Den britiske regering har givet grønt lys efter et lignende forslag blev skudt ned i 2009. Det beretter The Telegraph.

BBC vil lancere ”Britflix”

Projektet har været forbi den britiske regering fordi BBC som bekendt er det britiske svar på danske DR, altså den nationale public service-udbyder. Regeringen har givet grønt lys og BBC er i en tidlig udviklingsfase, forlyder det.

Briterne vil fortsat have gratis adgang til deres public service-indhold, men tjenesten vil tilbyde yderligere indhold, herunder egenproduktioner. Det forlyder, at den kommercielle, britiske tv-udbyder ITV samt Universal og Carnival Films, der står bag Downton Abbey, alle er involveret i projektet.

BBC iPlayer


Teknisk vil man efter sigende bruge den eksisterende BBC iPlayer, der svarer til vores danske DR TV app, til at udbrede tjenesten på diverse internetopkoblede enheder. Tjenesten udvikles under arbejdstitlen ”Britflix”.

Det vides ikke om tjenesten bliver tilgængelig udenfor Storbritannien, men det står klart, at det er et modsvar til amerikanske Netflix og Amazon. BBC ønskede angiveligt at lancere en abonnementstjeneste i 2009, men forslaget blev skudt ned af den britiske regering pga. BBC’s public service-rolle.

BBC har ikke selv bekræftet detaljerne i planen, men i et whitepaper om BBC’s fremtid, der blev fremlagt i sidste uge, opfordres BBC til at udvikle “some form of additional subscription service”.

- Kilde: The Telegraph

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |