Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy Apple TV med App Store, Siri & tvOS præsenteret - FlatpanelsDK

Ny Apple TV med App Store, Siri & tvOS præsenteret

09 Sep 2015 | Rasmus Larsen |

Apple har i mange år haft deres lille sorte ”hobby”-boks, men nu bliver det alvor. ”Fremtiden for tv er apps”, siger Apple, og i samme åndedræt relancerer de Apple TV med App Store, Siri, tvOS og meget mere.

Læs også om det med småt på Apple TV
Læs også om første indtryk af Apple TV
Se også en video af den nye Apple TV

Apple TV får App Store

Apple er klar til at for alvor at prøve kræfter med tv-markedet. Det skal ske med en ny boks i form af Apple TV, som kan tilsluttes til enhver fladskærm med HDMI. Apple har dog ikke blot skabt en ny boks, men et helt nyt styresystem kaldet tvOS.

Ny Apple TV


”Fremtiden for tv er apps”
Tim Cook, Apple CEO
tvOS er opbygget omkring en brugerflade, der er genkendelig. Den minder om brugerfladen, som den gamle Apple TV kørte på, men har fået et ansigtsløft grafisk. Bag facaden er der sket markante ændringer og Apple TV boksen kører nu på en fuld ”kerne”, altså et langt mere avanceret styresystem, som giver app-udviklere værktøjer og frihed.

tvOS har en App Store, hvorfor du kan hente apps, hvori der kan pakkes næsten hvad som helst; streamingtjenester, musiktjenester, spil, fitness osv. Fra Apple iTunes kan du fortsat leje og købe film + ekstramateriale.

Ny Apple TV


Alle nuværende apps er blevet redesignet inklusiv iTunes og Netflix. Der kommer nu Apple Music, HBO, Airbnb og flere andre apps. Udvalget af apps vil naturligvis vokse hurtigt, men til at starte med fremhæves apps såsom Netflix, iTunes og spil. Udviklere, inklusiv danske tjenester, får adgang til udviklingsværktøjer fra i dag.

Ny Apple TV


Boksen ser i store træk ud som den nuværende; altså en lille sort rektangulær boks, men dog noget højere. Strømforbruget er lavt og hjernen er en 64-bit A8-chip, som også blev brugt i sidste års iPhone/iPad-modeller. Det er en markant forbedring ift. A5, som sidder i den gamle og det burde give et markant hastighedsløft, men naturligvis også muliggøre en ny type apps.

Der er også indbygget WiFi (ac Mimo standard), Bluetooth 4.0, ethernet-stik, Infrarød-receiver og naturligvis HDMI-stik. Der er desuden HDMI CEC på boksen, som betyder, at tv'et automatisk kan skifte hen til Apple TV, når du tænder den. Den kan også tænde din tv-skærm fra slukket tilstand.

Ny Apple TV


En ny touch-fjernbetjening & Siri

Apple lægger vægt på, at boksen er brugervenlig og indbydende. De havde allerede en af de nemmeste brugerflade på tv-skærmen og en af de mest simple fjernbetjeninger, men nu tager de skridtet videre med en touch-remote.

Apple TV


“Find me some funny TV shows”

"New movies for kids"
Siri, Apple’s virtuelle assistent og stemmesystem, spiller også en stor rolle i boksen. I fjernbetjeningen er der indbygget en lille mikrofon, som kan bruges til at lave søgninger på tværs af tjenester. Ved at søge efter f.eks. ”James Bond”, "action film", “Find me some funny TV shows”, "new movies for kids" eller efter en specifik skuespiller/instruktør får man resultater på tværs af iTunes, Netflix og flere andre tjenester i samme søgning.

Siri kan også bruges til mange andre tjenester såsom sportsresultater, vejret eller information. Søgesystemet er baseret på den nye ”Proactive”-funktion, som også findes i iOS9 til telefoner.

Apple TV Siri


Den nye fjernbetjening har også en touchpad øverst, som bl.a. kan bruges til at spole frem og tilbage. Der er indbygget accelerometer og gyroscope og den kan holde 3 måneder på en opladning. Der er et lightning-stik i bunden til opladning.

Apple satte ikke rigtig fokus på Airplay under præsentationen, men det er naturligvis stadig en del af boksen. Fra en iPhone, iPad eller Mac kan du trådløst sende videoer, fotos, musik og meget andet indhold over på tv-skærmen via Apple TV-boksen. Du kan også tilkoble Apple TV til trådløse højttalere i stuen, hvis højttalerne har indbygget Airplay.

Apple TV


Apple TV som spilkonsol

De fleste tænker ”PlayStation” eller ”Xbox”, når spilkonsol nævnes, men Apple argumenterer, at der er langt større potentiale i spil i stuen. Ligesom iPhone kan bruges til spil, og efterhånden har udkonkurreret dedikerede håndholdte spilkonsoller, skal Apple TV kunne bruges til spil. Det kan være alt fra små familiespil til mere ambitiøse spil. Apple fremhæver bl.a. Rayman, Disney Infinity, Guitar Hero, Shadowmatic, Transistor, Beat Sports og Crossy Road.

Ny Apple TV


Du kan bruge din nuværende iPhone som fjernbetjening og der er mulighed for multi-player (op til fire), så flere spillere kan spille mod hinanden. Du kan også bruge den medfølgende fjernbetjening til at styre spillet og vha. et accelerometer kan den reagere, når du f.eks. vipper den. Du kan også tilslutte rigtige spil controllere via bluetooth.

Den rå grafikydelse i Apple TV kan ikke matche de større spilkonsoller, men ved optimering vha. den såkaldte "Metal" API, der ligger som et lag imellem boksen og chippen, mener Apple, at de kan komme langt. Apple har tidligere sagt, at Metal kan hive en del mere ydelse ud af hardwaren end traditionelle spil-API’er kan. Hardwaremæssigt er boksen som bekendt baseret på A8-chippen, der grafisk kan bære relativt pæne spil, men ikke de største titler, som kendes fra andre spilkonsoller.

Ny Apple TV


I og med at Apple positionerer Apple TV som en spilkonsol, kan det undre, at de ikke har indbygget seneste A9-chip, som findes i de nye iPhones, i Apple TV-boksen. Det er dog værd at bemærke, at Apple TV naturligvis ikke har et batteri, som begrænser ydelsen. Den er sat i stikkontakten i væggen, så der er fuld drøn på ydelsen ift. mobiler.

Den nye Apple TV lanceres slut oktober til $149 og $199 for hhv. 32GB og 64GB.

Læs også om det med småt på Apple TV
Læs også om første indtryk af Apple TV
Se også en video af den nye Apple TV


Specifikationer

Apple TV boks
33x98x98 mm / 425 gram
HDMI 1.4 (+CEC)
802.11ac Wi Fi with MIMO
10/100BASE-T Ethernet
Bluetooth 4.0
IR receiver
Billedformater:
H.264 video up to 1080p, 60 frames per second, High or Main Profile level 4.2 or lower
H.264 Baseline Profile level 3.0 or lower with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats
MPEG-4 video up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats
Lydformater:
HE-AAC (V1), AAC (16 to 320 Kbps), protected AAC (from iTunes Store), MP3 (16 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, and 4), Apple Lossless, AIFF, and WAV; Dolby Digital 5.1 and Dolby Digital Plus 7.1
Fjernbetjening
124x38x6.3 mm / 48 gram
Touchpad & Siri
Bluetooth 4.0
IR transmitter
Accelerometer & gyroscope
Lightning connector for chargingFlere nyheder

Guide: Hakker video på din Chromecast? Sådan opsættes den

29 Jul 2021 |

Philips lancerer nye OLED TV med HDMI 2.1

28 Jul 2021 |

Warner holder fast i simultan-premiere på 10 film næste år

27 Jul 2021 |

LG sender nye 8K og 4K LCD TV i handlen

27 Jul 2021 |

Allente åbner for OL i 4K HDR

23 Jul 2021 |

Visuel effekt-legende ser HFR som fremtidens film-format

23 Jul 2021 |