Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFire TV sælger bedre end Chromecast & Apple TV i hjemlandet - FlatpanelsDK

Fire TV sælger bedre end Chromecast & Apple TV i hjemlandet

08 Jun 2015 | Rasmus Larsen |

Engang førte Apple TV an i USA, sidenhen tog Roku over og sidste år markerede Chromecast sig. I 2015 er det dog Amazon’s Fire TV, der topper salgslisterne i hjemlandet, ifølge en rapport fra Strategy Analytics.

Fire TV topper indtil videre i 2015

Vi rider med på streaming-bølgen i Danmark, men det er stadig USA, der sætter dagsordenen. I 1. kvartal af 2015 blev der solgt 3,5 millioner mediebokse til forbrugerene i USA. Dette tal inkluderer ikke spilkonsoller, Blu-ray-afspillere og Smart TV.

For første gang nogensinde toppede Amazon’s Fire TV (inklusiv ”Fire TV Stick”) salgslisterne i 1. kvartal 2015 med en andel på 30% af salget. Roku, der i lang tid har været nummer et, måtte se sig forvist til andenpladsen, mens Google’s Chromecast tog tredjepladsen. Den aldrende Apple TV fulgte efter på fjerdepladsen. Procenterne for de tre andre bokse er ikke frigivet.

Det er imidlertid stadig Apple TV, der er mest udbredt i stuerne, på baggrund af et stærkt salg over flere år. Der står i alt 35,7 millioner streamerbokse i de amerikanske hjem. I USA har Apple solgt 15 millioner, Roku har solgt 13,5 millioner, og Google har solgt 8,5 millioner Chromecast-dongles. Amazon har solgt færrest med 4,5 millioner Fire TV. Ikke alle bokse er stadig i brug.

Salg af mediebokse i USA i Q1 2015


Et marked i sin vorden

Roku-boksene og Amazon’s Fire TV sælges som bekendt ikke i Danmark, men begge virksomheder har sagt, at de har intentioner om at udvide til flere regioner.

Det er længe siden Roku-boksene har fået en betydelig opdatering, men selskabet forsøger at etablere sig som en platform i tv-skærme, foruden bokse. De begynder også på 4K senere på året. Chromecast er snart 2 år gammel og der var intet nyt på Google’s årlige IO-konference. Softwaregiganten har i stedet lanceret en fuldblods ”Android TV”-platform, der kombinerer apps, spil og meget andet. De første Android TV-enheder sendes på markedet i disse dage.

Rygtet ville vide, at Apple havde en ny Apple TV-boks med en app-butik klar på WWDC, der starter i aften, men det synes nu usandsynligt - i hvert fald i dag. Amazon lancerede Fire TV i foråret 2014 og tilføjede Fire TV Stick i slutningen af 2014.

Markedet for mediebokse og Smart TV er stadig i sin vorden, men de amerikanske tal kan være en god rettesnor for tendenserne. Flere af boksene er eksempelvis kun til salg i få udvalgte lande, men efterhånden som flere forbrugere begynder at streame tv og film over internettet, forventes efterspørgslen på disse typer produkter af stige markant. Danmark er godt positioneret til at være med helt fremme i feltet, når kampen om stuen for alvor tager fart.Flere nyheder

Test: LG C1 OLED

10 May 2021 |

Home entertainment-marked næsten fordoblet siden 2015

10 May 2021 |

Paramount+ streamer egne film i forkert format: "Vi undersøger det"

07 May 2021 |

Deloitte-rapport: Forbrugerne vandt streaming-krigen

07 May 2021 |

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |