Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBranchen svarer på Samsung-sagen i DR Kontant - FlatpanelsDK

Branchen svarer på Samsung-sagen i DR Kontant

05 Dec 2013 | Rasmus Larsen |

Samsung blev forleden grillet i DR Kontant og beskyldt for ”planlagt forældelse” af kondensatorer i deres tv-skærme. Brancheforeningen mener, at DR skylder dokumentation for anklagerne.

Branche: DR skylder dokumentation

DR Kontant tog forleden emnet ”planlagt forældelse” op og fokuserede på Danmarks største tv-producent, Samsung. I programmet blev det fortalt, hvordan kondensatorer i visse Samsung tv fejler fordi de er for svage til at holde i mange år. Programmet fulgte efter et tv-program i Frankrig, med en lignende sag der involverede Samsung.

Samsung ville ikke selv stille op i programmet og kommentere overfor DR Kontant, men BFE (Branchen ForbrugerElektronik) kommenterer nu på sagen. De mener, at DR Kontant retter alvorlige beskyldninger mod Samsung om planlagt eller indbygget forældelse, men at deres påstande slet ikke er dokumenteret.

- ”Når Kontant stiller kamera og mikrofon til rådighed for anklager om planlagt forældelse, må programmet kunne dokumentere anklagerne”, udtaler BFE's direktør Laila Kelp Rasmussen og understreger, at der er tale om anklager, der kan være skadelige for virksomheden.

Samsung ønskede ikke at lade sig interviewe i programmet, da Samsung har en politik om, at de ikke oplyser markedsandele og fejlprocenter. Samsung afviser dog påstandene i en mail til tv-programmet.

- ”I Samsung ønsker vi at bygge langvarige relationer med forbrugerne ved at levere kvalitetsprodukter – og dette vil vi ikke under nogen omstændigheder risikere at sætte over styr.” skrev Claus Holm, landechef i Samsung Danmark.


BFE oplyser:
  • BFE laver årlige forbrugerundersøgelser, hvor TNS Gallup interviewer lige over 2.000 forbrugere. Bl.a. spørges de, hvilket mærke fladskærm, de har købt. Fladskærmssalget tog fart i 2006 og toppede i 2010. Ifølge TNS Gallup er der solgt 3.190.000 tv, og Samsung havde i perioden en markedsandel på 20 % ifølge TNS Gallup. Der er altså solgt 630.000 Samsung fladskærme i perioden.
  • Kontant har talt med flere teknikere, som i forskelligt omfang angiver, at de har oplevet fejl på 100 til 300 skærme. Faktum er imidlertid, at jo flere fjernsyn man sælger – jo flere kommer til reparation. Hvis blot en procent af Samsungs solgte fladskærme i perioden 2006 - 2010 sendes til reparation, så er der tale om 6.300 skærme.
  • Der ville være tale om en temmelig kortsigtet strategi for en stor producent af fladskærme at give sine kunder et dårligt produkt.

    DR Kontant programmet om Samsung kan ses her. Deltag også i debatten om Kontant-programmet i vores forum her. FlatpanelsDK har gennem noget tid arbejdet på en undersøgelse omkring tv-skærme, hvor vi samler data ind. Vi håber I alle vil deltage og hjælpe med at sprede budskabet om den, når den går online.

    - Kilde: Digimail, BFE
  • Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

    Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

    Flere nyheder

    Status på UHD Blu-ray i 2024

    26 Apr 2024 |

    Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

    26 Apr 2024 |

    Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

    26 Apr 2024 |

    Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

    25 Apr 2024 |

    1 million har oprettet login på DRTV

    25 Apr 2024 |

    Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

    25 Apr 2024 |