Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSharp viser bøjelig OLED og 32" 4K-monitor på CES - FlatpanelsDK

Sharp viser bøjelig OLED og 32" 4K-monitor på CES

17 Jan 2013 | Rasmus Larsen |

Sharp viste en række interessante ting frem på CES, herunder nye Ultra HD-tv. Sharp havde også medbragt ny teknologi i form af bøjelige OLED-skærme til smartphones og en 32-tommer monitor med 4K-opløsning.

Sharps bøjelige OLED-skærme

Sharp har før talt om bøjelige OLED-skærme, men på CES var første gang, at vi fik mulighed for at oplevede dem. Det er bestemt imponerende og varsler om en fremtid, hvor skærme fortsat bliver tyndere, stærkere og åbner for nye muligheder.

Sharps bøjelige OLED-skærme
Sharp fremviste bøjelige OLED-skærme

Skærmen er 3,4 tommer stor og kan bøje endnu mere end det vises på billedet. På trods af, at skærmen er ekstremt tynd og bøjelig, opretholder Sharp den gode billedkvalitet, som OLED kan levere. Sharp har endda formået at få hele 540x960 pixels ind i skærmen, hvilket betyder, at den har samme pixeltæthed som mange smartphones i dag.

Sharps bøjelige OLED-skærme
Sharp fremviste bøjelige OLED-skærme

Skærmen kan ikke kun bøje på midten, men er bøjelig i alle retninger. Herover ses, hvordan skærmen blot bøjer i det ene hjørne. Sharp har planlagt en bøjelig OLED-skærm på omkring 10-tommer, som kommer på markedet senere og er optimeret til tablets. OLED-skærme er produceret vha. Sharps IGZO-metode.

Sharps 32” 4K-monitor

Sharp fremviste også en 32-tommer monitor med en imponerende opløsning på 3840x2160 pixels – også kaldet 4K. Sharp begynder at sælge den til professionelle kunder inden længe, men de talte desværre ikke om forbrugermarkedet.

Sharps 4K-monitor
Sharp fremviste også en 32-tommer 4K-monitor til professionelt brug

På Sharps stand blev skærmen vist frem ved siden af en Full HD-skærm på 32-tommer. En af demonstrationerne var et tætpakket regneark med meget små tal. Her fremstod den nye 4K-skærm tydeligt og alle tal kunne skelnes. På Full HD-modellen flød alle tallene sammen.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |