Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony & Panasonic går sammen om OLED, klar i 2013 - FlatpanelsDK

Sony & Panasonic går sammen om OLED, klar i 2013

25 Jun 2012 | Rasmus Larsen |

Rygterne om et potentielt OLED-partnerskab mellem Sony og Panasonic var gået forud, men nu er det officielt. De to japanske selskaber går sammen om udvikling og produktion af OLED-TV, og starter masseproduktion i 2013.

Sony og Panasonic OLED-partnerskab

Sony og Panasonic vil udfordre de Sydkoreanske producenter, og konkurrere på OLED-markedet. I stedet for at gøre det hver for sig, går de dog sammen i et storstilet partnerskab.

Sony XEL-1
Sony og Panasonic går sammen om udvikling af OLED-skærme. Her ses Sonys første 11-tommer OLED-TV


Panasonic og Sony vil i fællesskab udviklere store OLED-paneler til tv-skærme. Masseproduktionen startes i 2013 og vil blive baseret på en print-metode, der kan bidrage til at gøre OLED-skærme billigere. Samtidig nævnes det, at der kan produceres skærme med høj opløsning og skærme i store formater.

Partnerskabet markerer første gang, at de to japanske rivaler er gået i samarbejde af en så markant karakter. Sony og Panasonic vil naturligvis dele know-how, teknologi og produktionsteknologi, men det understreges, at de to producenter vil lancere differentierede produkter.

Der deles ikke meget mere på nuværende tidspunkt, men vi hører dog også, at Sony og Panasonic er interesserede i bøjelige OLED-paneler.

- Kilde: Panasonic / Sony pressemeddelelseFlere nyheder

Netflix rykker ind i mobil-pakkerne: Nu også hos Telia

20 Sep 2021 |

B&O slår et slag for miljøvenlige forbruger-værdier: "Game-changer"

17 Sep 2021 |

Disney+ er nu tilgængelig på Panasonic TV fra 2017 og frem

17 Sep 2021 |

Analytikere: Disneys armlægning med biograferne er kun på pause

16 Sep 2021 |

Samsung Display starter produktion af 90Hz OLED til laptops

16 Sep 2021 |

2021 TV Shootout: Sony A90J vinder 'King of 4K TV' – LG ZX er 'King of 8K TV'

15 Sep 2021 |