Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung er nu største plasma-Tv producent - FlatpanelsDK

Samsung er nu største plasma-Tv producent

30 Apr 2012 | Rasmus Larsen |

Samsung har taget føringen på plasma-Tv markedet i januar og februar 2012, ifølge opgørelser fra DisplayBank. Panasonic, der tidligere var den største plasma-producent, har oplevet et markant fald i deres salg efter at have lukket flere fabrikker.

Samsung er ny plasmakonge

Samsung er nu den største producent af plasma-Tv, når tallene for hele verden opgøres. I både januar og februar har Samsung ligget foran Panasonic, der tidligere har domineret.

Salget af plasma-Tv er faldende
Salget af plasma-Tv er faldende, kilde: Displaybank


Ifølge undersøgelse solgte Samsung 400.000 plasma-Tv i februar. Panasonic solgte 260.000. Panasonic har oplevet en markant nedgang i salget pga. den seneste tids omstruktureringer af Tv-divisionen. Panasonic har allerede lukket en fabrik og planlægger at lukke flere produktionslinjer. Som resultat deraf har Panasonic også sænket deres salgsestimat for 2012 til 2,5 millioner, sammenlignet med 5,7 millioner sidste år.

Samsung har ikke haft vækst, men pga. Panasonics nedgang, kan Samsung nu kalde sig den største plasma-Tv producent. LG forventes at sælge 4,3 millioner plasma-Tv i 2012, hvilket er stort set på niveau med sidste år. Det vil også betyde, at LG kommer ind som den andenstørste producent.

Opgørelsen viser samtidig, at det samlede salg af plasma-Tv er faldende. I februar 2012 blev der solgt omkring 1 millioner plasma-Tv, hvilket er en nedgang i forhold til tidligere måneder, som det også ses i grafen herover. DisplayBank forudser at trenden vil fortsætte ind i marts, hvor tallene endnu ikke er opgjort.

- Kilde: Displaybank

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |