Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFår den nye iPad en taktil skærm i aften? - FlatpanelsDK

Får den nye iPad en taktil skærm i aften?

07 Mar 2012 | Rasmus Larsen |

Det er i aften, at Apple går på scenen og præsenterer den nye iPad. Timer før afsløringen melder Pocket-lint sig på banen og fortæller, at den nye iPad 3 (eller iPad HD) får en taktil skærm, som kan imitere forskellige overflader – f.eks. sandpaper - på skærmen.

Opdatering: Svaret blev nej. Den nye iPad er nu lanceret uden taktil skærm.

Taktil skærm i ny iPad?

En taktil – eller haptisk – skærm kan efterligne forskellige overflader via det taktile system, f.eks. grus, sandpapir eller noget helt tredje. Det er siden pocket-lint der har været i dialog med en af de mest fremtrædende virksomheder på området, Senseg, som giver hints til, at noget er på vej og udtaler sig i lidt kryptiske vendinger: - "We won't be making any statements until after Apple's announcement," siger en talsperson fra firmaet.

En taktil skærm kan imitere forskellige overflader på en skærm
En taktil skærm kan imitere forskellige overflader på en skærm

Taktil-teknologien fungerer vha. et elektrostatisk felt, der kan imitere forskellige grader af friktion. Der er således ingen bevægelige dele inde i skærmen, ligesom det har været tilfældet med tidligere prototyper af taktile skærme. Netop Senseg sagde tilbage i december 2011, at der kommer tablets med taktile skærme “indenfor 1 år”, og at man på daværende tidspunkt allerede forhandlede med flere tablet-producenter. Kunne dette bringe touch-teknologi, som Apple allerede har innoveret tidligere, til næste stadie? Hvis Apples invitation, og teksten “We have something you really have to see. And touch.” tages som en indikator, kunne det godt tolkes således.

Får Apples nye iPad en taktil skærm? Den officielle invitation lyder som på billedet ovenfor
Får Apples nye iPad en taktil skærm? Den officielle invitation lyder som på billedet ovenfor

Se denne videodemonstration af, hvordan en taktil skærm fungerer.

Vi får besvaret vores spørgsmål i aften klokken 18.30, når Apple går på scenen i San Francisco og afslører deres nye iPad. FlatpanelsDK tager et kig på skærmteknologierne i den nye iPad, når den afsløres. Apple forventes desuden at afsløre en ny Apple TV-boks. Følg med på FlatpanelsDK senere i dag. - Kilder: Pocket-lint & The Guardian

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |