Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonElectro Days 2010 besøgsartikel - del 1 - FlatpanelsDK

Electro Days 2010 besøgsartikel - del 1

18 Oct 2010 | Rasmus Larsen |

FlatpanelsDK tog til Odense i weekenden d. 16-17. oktober for at besøge Electro Days 2010. Vi håber mange af jer også benyttede lejligheden til at få et kig på producenternes mange nye produkter ved selvsyn. Hvis ikke, så kan du se dem alle i denne store besøgsartikel. Vi fandt også nogle nyheder, som aldrig tidligere har været nævnt her på FlatpanelsDK.

Dette er første del af vores store Electro Days messedækning. Vi skriver i dag om Bang & Olufsen, Sony, LG og Grundig. I anden del af artiklen kigger vi på Samsung, Panasonic, Philips og Loewe. Anden del er nu online her

Electro Days 2010

Electro Days 2010 følger op på succesen fra sidste års Electro Days 09 messe. Messen der tidligere har heddet Hi-Fi High-End skiftede sidste år navn til Electro Days efter man udvidede til en række nye produktgrupper og således skabt en bredere messe for hele familien.

Electro Days 2010 blev besøgt et utal danskere, der havde sat nogle timer af over weekenden på at besøge de mange producenters stande. Og der var god grund til at aflægge Electro Days 2010 et besøg, for der var masser af demonstrationer af både nuværende og kommende produkter.

I denne artikel kigger vi nærmere på nogle af de produkter og løsninger som blev præsenteret på messen. Vi deler artiklen op i to dele og i denne første del kigger vi nærmere på Bang & Olufsen, Sony, LG og Grundig. I anden del af artiklen kigger vi på Samsung, Panasonic, Philips og Loewe.

Bang & Olufsen

Bang & Olufsen vendte tilbage til Electro Days 2010 efter fravær fra sidste års messe. Den danske traditionsproducent havde da også medbragt et par af deres helt store attraktioner, og havde lavet et spændende afsnit på Electro Days 2010, hvor man havde indrettet forskellige stueopsætninger i samarbejde med en møbelproducent.

Allerede når man trådte ind på udstillingen blev ens blik dog henledt til Bang & Olufsen

B&O 103
B&O 103" BeoVision 4-103


I lobbyen havde har B&O opstillet deres imponerende 103" BeoVision 4-103. Tv’et er ikke bare stort, der leverer også lyd og billeder i særklasse. Læs også vores tidligere artikel omkring BeoVision 4-103 her.

B&O 103
B&O 103" BeoVision 4-103


B&O havde opstillet forskellige stuemiljøer med møbler og indretning, som man kunne forestille sig i et typisk hjem. Samtidig var der installeret en række systemopsætninger, hvor B&O link-systemer blandt andet styrede lamper, Tv og højttalere. Både via Bang & Olufsens fjernbetjeninger, men også vha. Apple iPhone.

Herunder ses 55" B&Os BeoVision 7-55, der stadig imponerer med sin flotte billedkvalitet, elegante udformning og kraftige lyd. Modellen var opstillet sammen med BeoSound 5 lydsystemet og BeoLab 5 højttalerne.

B&O BeoVision 7-55
B&O BeoVision 7-55


B&O havde også taget deres 8 serie med, her anvendt som computerskærm til internet.

B&O BeoVision 8
B&O BeoVision 8


BeoVision 10 var naturligvis ikke glemt, og den blev demonstreret i flere opstillinger med en række af de mulige farvevalg for højttaleren under skærmen. Der blev blandt andet demonstreret denne vairant, hvor frontstoffet på BeoVision 10 er holdt i hvidt, hvilket matcher til den hvide variant af BeoLab 9 højttalerne.

B&O BeoVision 10
B&O BeoVision 10


Se også den orange variant, der bryder med normen og giver et udfordrende udtryk.

B&O BeoVision 10
B&O BeoVision 10


Og den grå variant. Hertil bør det indskydes, at brugerne naturligvis kan udskifte frontstoffet efter behag. I forbindelse med fodbold-VM kavede B&O eksemeplvis et frontstof med Danmark/fodbold-motiv.

B&O BeoVision 10
B&O BeoVision 10


B&O demonstrerede naturligvis også en række af deres lydprodukter, herunder BeoLab 5 og BeoLab 9, samt flere af BeoSound-afspillerne.

LG

Vi gik videre til LGs stand, hvor der var hevet et par innovative skærme op af hatten. Vi kan ikke komme udenom LGs LEX8 serie, der står til at blive en af de helt store frontløbere på området for god billedkvalitet i 2011.

LG 55LEX8
LG 55LEX8


LG havde stillet en 55 tommer variant op, og den talte mere eller mindre for sig selv. For selvom skærmen er ultratynd (stort set lige så tynd som Samsungs C9005-model), er LG ikke gået på kompromis med billedkvaliteten, idet skærmen har både bagbelyst LED og local dimming.

Modellen på Electro Days 2011 var stadig en prototype, men er planlagt en markedsintroduktion i Norden i 1. halvår 2011.

Næste innovative produkt fra LG var deres 15" OLED-TV. OLED betragtes som næste store generationsskifte indenfor skærme, og derfor er den – på trods af sit beskedne format – en opsigtsvækkende skærm.

LG 15
LG 15" OLED-TV


Billedkvaliteten på den lille skabning lover ikke bare fantastisk kontrastforhold, den vidner også om ekstremt hurtig responstid, nær-perfekte betragtningsvinkler og en ultra-tynd profil, der får selv LEX8 og Samsungs C9005 serie til at virke lidt buttede.

LG har desuden fremvist en 31" model, der forventes på markedet i 2011. Den var dog desværre ikke med Electro Days 2010, men kan ses her LGs fantastiske 31" OLED-TV i aktion.

En anden nyhed fra LG var deres SF Anytime (læs mere her), der blev demonstreret i en svensk udgave.

LG og SF Anytime
LG og SF Anytime


Den lanceres på dansk senere i oktober, og åbner for en verden af udlejnings- og købefilm direkte fra sofaen – streamet over internettet. Nu skal du ikke længere ud på en gåtur for at finde den lokale Blockbuster og du skal ikke længere bekymre dig om at aflevere filmen dagen efter. Det hele sker hjemme fra sofaen.

Udvalget i SF Anytime loves desuden udvidet i takt med, at både LG og Canal Digital får åbnet op for tjenesten.

I samme ombæring kunne LG løfte lidt af sløret for en række ny tjeneste i deres Internet-tjeneste NetCast, som du har, hvis du har et nyere LG Tv. NetCast-internettjenesten opdateres automatisk, og du kan blandt andet se frem til Google Maps, twitter, Facebook og meget mere.

Vi gik videre til nogle af de produkter, som LG har i handlen, og vi stødte blandt andet på PX950N-serien, som er LGs første 3D plasma-TV – og efter vores overbevisning også LGs bedste 3D-skærm rent billedmæssigt.

LG PX950N
LG PX950N


LX950N serien – topmodellen indenfor LCD/LED – var også med, og havde fået selskab af LGs HB965DF lydanlæg. Her viser den 3D-billeder, men den kan naturligvis også vise 2D.

LG LX950N
LG LX950N


Topmodellen indenfor LCD uden LED var desuden medbragt i form af LD750N-serien.

LG LD750N
LG LD750N


Endeligt havde LG en sjov lille demonstration af forskellen med de forskellige typer LED backlight man kan anvende i et LCD-TV. Til venstre ses LGs LED backlight med local dimming. I midten ses Edge LED (kant LED), med et begrænset antal local dimming zoner og til højre ses Edge LED, som det i dag findes på de fleste af de meget tynde LED-modeller.

Forskellige typer LED
Forskellige typer LED


Belysningen til venstre giver det klart bedste billede, når det integreres i Tv.

Sony

Næste stop var Sony og her kom vi ikke udenom Sonys flagskib i form af HX900-modellen med LED og local dimming. Det er desuden en af Sonys 3D-modeller og topmodeller.

Sony HX900
Sony HX900



Vi har set modellen udstillet før, men den leverer ikke mindre imponerende billedkvalitet af den grund. Og selvom den stod i en oplyst udstillingshal, formåede den at tiltrække sig opmærksomhed blandt messens gæster.

Sony havde også medbragt en nyhed i form af EX710-modellen, der senest har overtaget for EX700-modellen. EX710 bringer nyt design og en gigantisk 60 tommer variant på banen, for de forbrugere der ønsker et Tv til en fornuftig pris.

Sony EX710
Sony EX710


Sony havde også en anden topmodel med; LX900. Sony LX900 går helt op til 60 tommer og kommer desuden med mulighed for at se 3D. LX900 blev også brugt til at vise nogle af de muligheder der ligger i Sonys Internet-løsning. Her illustreret med YouTube.

Sony LX900
Sony LX900


Endeligt fik vi lov til at kigge nærmere på en anden nyhed fra Sony i form af NX810-serien af designerskærme. NX810 har erstattet NX800, og bringer en række forbedringer på banen; ikke mindst muligheden for at se 3D. Herunder ses NX810 på en traditionel fod, men den kommer også med Sonys tilbagelænede, og ekstremt elegante fod med indbyggede højttalere.

Sony NX810
Sony NX810


Grundig

Vi slutter denne første del af Electro Days 2010 udstillingen af med Grundig, der viste en række fladskærme og lydsystemer frem til messens mange gæster.

Grundig FineArts
Grundig FineArts


Heriblandt var deres FineArts fladskærm med tyndt design og LED. Grundig FineArts blev præsenteret i 55 tommer og kommer i øvrigt i en variant både med og uden mulighed for 3D.

Grundig fremhæver deres optagefunktionalitet, der i korte træk tillader brugere at optage direkte Tv-udsendelser, samt at sætte direkte Tv på pause og spole tilbage. Alt sammen kan lade sig gøre ved at tilslutte et ekstern USB-nøgle.

FineArts Tv’et blev også præsenteret i en lys variant, der fremstod ganske elegant i børstet stål. Begge modeller er i handlen nu.

Grundig FineArts
Grundig FineArts


Det var alt for denne gang. Kig med i morgen, hvor anden del af Electro Days 2010 besøgsartiklen kommer online.

Var du selv på Electro Days 2010? Fortæl os om dine erfaringer og hvilke produkter du synes var mest fremtrædende på udstillingen i kommentarfeltet herunder.

Dette er første del af vores store Electro Days messedækning. Vi skriver i dag om Bang & Olufsen, Sony, LG og Grundig. I anden del af artiklen kigger vi på Samsung, Panasonic, Philips og Loewe. Anden del er nu online her

Vi ses næste år til Electro Days 2011.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |