Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG viser fremtidens skærm-teknologi - FlatpanelsDK

LG viser fremtidens skærm-teknologi

14 Jun 2010 | Rasmus Larsen |

Vi fortalte tidligere, at LG har udstillet et 84-tommer 3D LCD-TV. På SID 2010 i Seattle har LG også udstillet ny touch-teknologi, OLED, buede skærme, IPS-teknologi og meget mere. 

LG skærmteknologi

LG havde bragt en masse interessant teknologi med sig på dette års SID Messe 2010 i Washington.

LG Multi-touch
LG Multi-touch

En af de nye teknologier, som LG har medbragt er en 21,5” optisk berøringsfølsom skærm, der kombinerer fordelene ved den kapacitive touch teknologi (som kendes fra Apple iPhone), som den resistive touch-teknologi, der er ideel til at skrive på små overflader . I 'Next-Generation Display'-zone præsenterede LG Display også en 10,1-tommer buet LCD skærm, der har en tynd glasfront. LG præsenterede desuden et blot 2,6 mm tyndt TV panel.

LG buet LCD
LG buet LCD skærm

LG havde medbragt en 15,6-tommers LCD skærm der skal benyttes i notebooks, og som giver det laveste strømforbrug hidtil, samt en 3,98-tommer skærm med en vanvittig høj UHD (UHD: ultra-high resolution, typisk 3840 x 2160 ) opløsning beregnet til mobile enheder. LG fremviste også en 9,7-tommer E-paper skærm (E-paper sidder blandt andet i Amazon Kindle). Det specielle er imidlertid, at LGs e-paper (elektronisk papir) skærm er i farver. Denne er planlagt for masseproduktion inden for et år.

LG e-paper
LG E-paper

Endelig havde LG en 19-tommer stor e-paper skærm, som kunne bøjes og et 3-tommer OLED panel til håndholdte enheder.

IPS zone

LG benytter desuden SID 2010 messen til at promovere sin IPS teknologi, som vi kender fra både LGs LCD-TV og en række PC monitors, herunder mange af Dells skærme. I IPS zonen viser LG et 240Hz 47-tommer LCD-TV frem med en responstid på blot 3 ms MPRT (motion picture response time) samt et 9,7-tommer IPS panel, der udnytte AH-IPS-teknologi, og som skal indbygges i håndholdte enheder. De fleste LCD-paneler i håndholdte enheder i dag er baseret på billigere TN paneler.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |