Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason<div class="billede"><img src="billeder/mini_sony_xel_1_oledTV.jpg"></div>Samsung fordobler AM OLED kapacitet - FlatpanelsDK Samsung fordobler AM OLED kapacitet">

Samsung fordobler AM OLED kapacitet

25 Oct 2007 | Rasmus Larsen |

Det ser fortsat ud til, at producenternes nye guldæg hedder OLED. Og det er måske ikke så besynderligt endda, da man med OLED bringer mange nyskabende aspekter til markedet. Samsung og Sony er desuden ikke de eneste der satser storstilet på teknologien, for i rækken af tilhængere finder man også store panelproducenter som LG.Philips og CMO, samt slutproducenter som Toshiba, Panasonic og Kodak.

Samsungs SDI division går nu helhjertet ind i OLED teknologien, og vil fordoble produktionen af det man kalder AM (aktiv matriks) OLED paneler. AM (aktiv matriks) skal betragtes i modsætning til PM (passiv matriks), hvor sidstnævnte som sådan er samme teknologi, men baseret på en passivt opbygning. Et eksempel på et PM panel er displayet i en lommeregner (ikke nødvendigvis sort-hvid, men blot begrænset funktionalitet), som jo ikke giver meget mening at integrere i en PC skærm eller et TV.

Samsung begyndte for nyligt at producere AM OLED paneler i en egentlig masseproduktion. Det ser imidlertid ud til at salget og integrationen af OLED i produkter går godt, for nu vil Samsung fordoble produktionen fra fire millioner pr. måned i 2007 til 8 millioner AMOLED paneler pr. måned i 2008.


Sonys 11 tommer OLED skærm


OLED produceres stadig i så små størrelser, at TV apparater endnu ikke er aktuelle. Det bliver de på sigt, men i starten kræver teknologien stadig modning, som sker i takt med udbredelsen i mp3 afspillere, mobiltelefoner, PDA enheder, GPS enheder osv.
Man skal heller ikke kigge langt for at finde en lignende udbredelsesstrategi, for den står den dominerende LCD teknologi nemlig for. Af samme årsag kalder man OLED for LCD teknologiens efterfølger.

På nuværende tidspunkt har Samsung AM OLED paneler i 2 til 4.8 tommer, som primært benyttes i PDA, kameraer samt musik- og filmafspillere. Inden længe skal der desuden lanceres en 7 tommer skærm i opløsningen 1024x600, som vil være ideel til de nye og populære digitale fotorammer (specielt for betragtningsvinklerne kan forbedres betydeligt over de nuværende).


Prototype af bøjeligt OLED panel


Samsung lufter i samme forbindelse lidt visioner for fremtiden. I øjeblikket – og efter kapacitetsfordoblingen – produceres OLED panelerne på Samsungs 4. generations fabrik. I løbet af 2009 vil man dog overføre produktionen til en 5. generationsfabrik, hvilket reelt set vil sige, at man kan producere større paneler til f.eks. bærbare computere, monitors og mindre Tv.

Læs desuden meget mere om OLED på dette link, hvor du også finder henvisninger til andre artikler og nyheder om OLED teknologien:
Panelteknologier

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |