Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOversigt: LG 2019 TV - FlatpanelsDK

Oversigt: LG 2019 TV

09 May 2019 | Flatpanels (@flatpanelsdk) |

LG udvider sin satsning på OLED med første 8K OLED og den unikke R9, der kan rulles sammen. Selskabet er også bannerfører på HDMI 2.1. Under OLED findes flere LCD-serier, herunder "NanoCell". Og så har LG indgået samarbejde med Apple. Flatpanels bringer en oversigt over LGs 2019 TV.

Fra i år skabes modeloversigterne baseret på data i TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

LG 2019 TV

LG er i disse år nærmest synonym med OLED. Datterselskabet LG Display er alene om at kunne producere OLED-panelerne i tv-formater og det nyder LG Electronics - forbrugerafdelingen - godt af. De mest unikke skærmpaneler forbeholdes egne TV, før de senere frigives til de andre producenter af OLED-tv.

Annonce:
Efter at have lanceret første HD OLED, 4K OLED og senere det særlige "wallpaper" TV, der hænger helt fladt på væggen, sender den sydkoreanske producent i år det første 8K OLED (Z9) på markedet.

Senere på året lanceres det endnu mere unikke R9, hvor skærmen kan rulles sammen i en højttalerboks, når den ikke er i brug. Branchen har i et årti talt om denne type skærme, så 2019 kan vel kaldes en milepæl før vi træder ind i næste årti, der vil blive præget af TV med unikke bøjelige egenskaber - også i vores håndholdte enheder.

Til at starte med kommer R9 dog ikke på markedet i Europa pga. begrænset produktionskapacitet, siger LG.


 LG 2019 TV

Den bredere portefølje af OLED består af B9, C9, E9 og W9 serierne
Den bredere portefølje af OLED-modeller består af B9, C9, E9 og W9 (wallpaper) serierne. B9 har en såkaldt 2. generations 'Alpha 7' processor, mens de andre har en 2. generations 'Alpha 9'. Derudover er der nogle mindre tekniske forskelle, men overordnet set skal forskellen findes i design og højttalere. B9 og C9 har et slankt design uden særprægede elementer, mens E9 har glas-design og W9 har det særlige wallpaper-design med ekstern elektronikboks indbygget i en soundbar, der håndterer Dolby Atmos.

Læs også: Første indtryk: 2019 LG 4K & 8K OLED TV

OLED-modellerne lanceres i 55, 65, 77 og 88 tommer (kun 8K) og selvom formatet på 77-tommer er blevet markant billigere, så er det stadig uproportionalt dyrere end de mindre formater. Selskabet har sagt, at de vil øge satsningen på større formater og markedsdata viser da også, at forbrugerne er begyndt at få smag for de helt store skærme på 70+ tommer, hvor LCD-teknologien over de seneste år er blevet markant billigere.


 LG 2019 TV


Hvad angår LCD-programmet, så udgøres den dyrere ende af "NanoCell" (SM-serierne), der er et marketingnavn med henvisning til et filter, som består af små nano-partikler. Det skal efter sigende forbedre farvegengivelsen. Flere af LCD-modellerne vil have zone-styret lys, som kan forbedre sortgengivelsen. LG lancerer også sit første 8K LCD-tv i "NanoCell"-serien. I mellemklassen finder man UM-serierne, som vil have 4K-opløsning og komme i formater op til 86 tommer. I UM-serierne mister man dog mange af de avancerede funktioner.

Den store nyhed på teknikdelen er HDMI 2.1. LG er bannerfører for den nye HDMI-standard, som muliggør 4K120 (4K-opløsning i op til 120 billeder per sekund) via HDMI-porten - også kaldet High Frame Rate (HFR). HFR muliggør langt mere flydende videogengivelse, men indholdet og kompatible afspillere skal naturligvis først på markedet. Det er stadig ikke bekræftet, om næste generation af spilkonsoller som PlayStation og Xbox vil have HDMI 2.1, men det forekommer os plausibelt.

Det sydkoreanske selskab har desuden omfavnet en række af HDMI 2.1 funktionerne, navnlig HDMI eARC (enhanced Audio Return Channel), ALLM (Auto Low Latency Mode) og VRR (Variable Refresh Rate). Det lyder teknisk, men du vil komme til at høre meget mere om disse muligheder de kommende år, så hvis du investerer i en tv-skærm for at beholde den i en årrække, så er det værd at sætte sig ind i sagen.


 LG 2019 TV


HDMI eARC kan udsende - og lave passthrough af - lyd i tabsfri kvalitet fra tv'et til en soundbar eller receiver, så man ikke længere behøver at loope afspillere såsom UHD Blu-ray igennem en receiver først. ALLM handler blot om auto-skift til spil-profil på tv-skærmen, når et spil startes på en Xbox-konsol (PS4 har ikke ALLM). VRR er variabel billedfrekvens, som sikrer, at spilkonsol og TV til enhver tid er synkroniseret på billedfrekvens. Det sikrer en mere flydende spiloplevelse og bliver særligt relevant, når de første spilkonsoller med 4K120 lanceres (da de næppe kan afvikle spil i 4K120 stabilt).

Læs også: HDMI 2.1 er klar - 8K/10K opløsning, eARC, variabel billedfrekvens & nyt kabel

Udvalgte Sony TV har eARC og adskillige producenter går i år ud med ALLM, men LG er alene om at kunne tilbyde 4K-modeller med HDMI 2.1 porte og VRR. Disse funktioner findes i OLED-modellerne (VRR dog ikke i R9 og W9) samt udvalgte LCD-modeller. Se modeloversigten længere nede og klik ud for 'HDMI-standard' for mere information.

LG satser stadig på egen tv-platform, webOS, der er forbeholdt egne skærme. Den findes også i Bang & Olufsens skærme, men kun fordi de reelt er opbygget om en LG-skærm. Fra webOS får man adgang til streamingtjenester som HBO Nordic, Netflix, TV2 Play og Viaplay. Du kan se en liste over, hvilke apps, der er tilgængelige nede i modeloversigten ved at klikke på ud for 'Apps'. webOS er nået til version 4.5, som vil være at finde i 2019-modellerne. Tidligere års modeller opdateres ikke til nyeste webOS-version.


 LG 2019 TV


En anden stor nyhed i år er samarbejdet med Apple. Senere på året får udvalgte 2019 LG-modeller AirPlay 2, HomeKit og Apples 'TV' app. AirPlay 2 gør det muligt at sende video, musik og billeder fra iPhone, iPad eller Mac trådløst over på tv-skærmen, mens HomeKit er Apples platform for det forbundne hjem. HomeKit vil også tillade, at skærmene kan styres fra iPhone og via Siri, men den fulde funktionalitet kendes endnu ikke. Apples 'TV' app samler flere streamingtjenester, herunder iTunes, i samme brugerflade, og bliver desuden hjemsted for Apples kommende streamingtjeneste TV+.

Senere på året får udvalgte 2019-modeller AirPlay 2, HomeKit og Apples 'TV' app
På webOS-delen er der nyheder som 'AI Preview', hvor man i bundmenuen kan starte indhold fra f.eks. Netflix uden at åbne app'en. Ved lancering vil kun få tjenester understøtte dette, men LG siger, at arbejder på at få flere ombord. Udseendet af webOS-bundmenuen er også blevet opfrisket en smule, med mindre ikoner. Skærmene er desuden kompatible med Google Assistant og Amazon Alexa, men ingen af de to taleassistenter taler dansk (på tv-skærme), hvorfor funktionaliteten ikke er aktiv i Danmark endnu. Det kan aktiveres via en senere software-opdatering.

Styringen af skærmen sker stadig via 'Magic Remote', hvor man vifter fjernbetjeningen rundt i luften for at styre en markør på skærmen. De mest eksklusive "Signature" modeller (R9, Z9 og W9) leveres med en ny premium-fjernbetjening.

En anden nyhed er WiSA, som er den trådløse lydplatform, som Bang & Olufsen har været med til at udvikle. Med WiSA kan kompatible højttalere forbindes trådløst til tv-skærmen i op til 5.1 surround. Blandt andet B&O, Klipsch og Harman Kardon laver WiSA-kompatible højttalere.


 LG 8K Z9 OLED TV

Annonce:
LGs tætte samarbejde med Dolby fortsætter. OLED og "NanoCell" LCD-modeller har Dolby Vision og Dolby Atmos. Det er ikke alle modellerne, som har skærmhardwaren til at udnytte Dolby Vision eller højttalere til at udnytte Dolby Atmos, men LG pointerer, at man også kan udsende Atmos til en soundbar eller forstærker via HDMI eARC-porten.

De nye skærme har naturligvis også indbyggede tunere til kabel-tv, parabol-tv og antenne-tv, men kun nogle få modeller i den øvre ende af prisskalaen har dobbelt tuner, så man kan optage imens man ser en anden tv-kanal. Der er WiFi og Bluetooth i skærmene.

Vi angiver nedenfor vejledende priser på de modeller, som endnu ikke er kommet i butikkerne, men vi har ikke modtaget vejl. priser på samtlige modelformater endnu. Når skærmene kan købes i danske butikker, skiftes der automatisk til et link til prissammenligning eller forhandlere.

Du kan genkende LGs 2019 OLED-tv på 9-tallet i modelnavnet (f.eks. B9 eller C9): 9 = 2019, 8 = 2018, 7 = 2017, 6 = 2016. Du kan genkende LG 2019 LCD på betegnelsen "SM" eller "UM" i modelnavnet: SM / UM = 2019, SK / UK = 2018, SJ / UJ = 2017, UH = 2016, UF = 2015, UB = 2014.Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen

Flere overbliksartikler

Oversigt: TCL 2021 TV

19 May 2021 |

Oversigt: Panasonic 2021 TV

23 Apr 2021 |

Oversigt: LG 2021 TV

17 Mar 2021 |