Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsungs 2017 skærme - oversigt med priser - FlatpanelsDK

Samsungs 2017 skærme - oversigt med priser

28 Apr 2017 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Samsung vil i 2017 være en af de få toneangivende tv-producenter, som ikke tilbyder OLED. Selskabet vil i stedet omdøbe LCD-teknologi til ”QLED” med Q9, Q8 og Q7 modellerne. Koreanerne fortæller, at der i år skal fokuseres på tre hovedområder; billedkvalitet, smart og design. FlatpanelsDK bringer en fuld oversigt over Samsungs 2017-modellerne med danske priser.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online
Læs flere nyheder og artikler i Samsung-sektionen
Følg også debatten om Samsungs 2017 TV i forummet

Denne oversigt er blevet opdateret, så den nu trækker data fra TV-databasen. Det vil sige, at oversigten automatisk opdateres i takt med, at TV-databasen opdateres. Du kan sammenligne modelserier ved at klikke på . Du kan desuden klikke videre til produktsiden i TV-databasen for at læse mere om det pågældende TV. For at sammenligne TV fra forskellige producenter, gå da til TV-databasens hovedside.

Samsungs 2017-skærme

Samsung vil i år inddele sit modelprogram i to overordnede linjer; topmodellerne ”QLED” og den bredere ”LED” linje. Ganske forvirrende giver ingen af de to navne særlig meget mening, da alle skærmene er baseret på traditionel LCD-skærmteknologi.

Samsung forklarer, at de har valgt at omdøbe skærmene til ”QLED” fordi forbedringerne er så signifikante. Vi så første gang Q9 og Q8 modellerne på CES 2017 i januar og delte vores første erfaringer samt masser af teknisk information her. Vi har mere at tilføje så snart vi modtager eksemplarer af skærmene til test.

”QLED” er naturligvis et ordspil på OLED-skærmenteknologien, som Samsungs hovedkonkurrent i Korea slår stort op. Samsung flirtede i en kort periode med OLED, men har sidenhen tilsyneladende droppet teknologien i tv-formater, da den var for vanskelig at masseproducere. Verdens største tv-producent er i stedet på vej ned af en rute, der på længere sigt vil kaste selv-emitterende QLED-tv af sig. Så langt er vi ikke endnu, så indtil videre skal der sættes lighedstegn imellem QLED og LCD, og i mellemtiden vil Samsung forsøge at slå markedsføringsbudskabet fast. De har sammen med to af de største kinesiske tv-fabrikanter, TCL og Hisense, dannet en QLED Alliance.


Samsung 2017 TV


Q-modellerne vil blive nogle af de mest lysstærke tv-skærme på markedet i 2017
Ikke desto mindre forsøger Samsung at trække endnu mere billedkvalitet ud af LCD-teknologi. På trods af, at de bruger kantbelyst LED i samtlige high-end TV, vil Q-modellerne blive nogle af de mest lysstærke tv-skærme på markedet i 2017. Samsung fremhæver også noget de kalder ”color volume”, altså farvevolume, og siger, at skærmene kan gengive ”100% DCI-P3 color volume”. Det betyder i praksis, at skærmen kan gengive hele det store biograffarverum i alle lysstyrkeniveauer op til 1500 nits (Q7 og Q8) og 2000 nits (Q9).

4K Ultra HD-opløsning findes i år i flere skærme end nogensinde – helt ned til de nogle af de billigste 6-serie modeller. Alle 4K-modeller kan også håndtere HDR. Samsung har i år besluttet at bakke op om to HDR-formater, navnlig HDR10+ og HLG. HDR10+ er en overbygning på det åbne HDR10-format, hvor der tilføjes dynamiske metadata, så videokvaliteten kan optimeres scene-for-scene. Den første – og indtil videre eneste – indholdspartner til HDR10+ er Amazon Prime Video. Læs mere om HDR10+ her.

Mange af Samsungs konkurrenter støtter op på det lukkede premium-format Dolby Vision, men Samsung ønsker en åben standard og det er her HDR10+ passer ind. Formatet vil blive inkluderet i alle 2017-skærme og kommer som en firmware-opdatering til 2016–modellerne.

Samsung fremhæver et nyt, forbedret antirefleksfilter på Q-modellerne samt en kraftigere billedprocessor, som blandt andet skal sørge for, at HDR-film, som er skabt til at tage endnu højere lysstyrker i brug end skærmene kan levere, stadig bibeholder detaljerne i de lyseste områder.

Et andet fokusområde i år er design. Selskabet vil blive ved med at presse de buede skærme ud på markedet, men de har overgivet sig, hvad angår topmodellen. Q9-topmodellen er i år flad. Over de to seneste år har topmodellerne være buede. Q8 er stadig buet, mens Q7 vil eksistere i både buede og flade varianter.

Samsung The Frame TV


Det sydkoreanske selskab lancerer ydermere en særpræget model kaldet ”The Frame”. Som navnet foreslår, hænger det på væggen som en billedramme og har mere end 100 stykker ”kunst”, indbygget. Det vises, når skærmen ikke er i brug. Det er en premium-model til de kunder, som gerne vil have noget ud over det sædvanlige. Vær dog opmærksom på, at The Frame ikke tager quantum dot-teknologien fra Q-modellerne i brug.

'The Frame' hænger på væggen som en billedramme og har mere end 100 stykker ”kunst” indbygget

Samsung har udstyret The Frame samt alle Q-modeller med en ekstern One Connect-boks. Den er ikke opgradérbar ligesom tidligere, men den gør det nemmere at skjule kabler og stik. Q-modellerne tilsluttes til boksen via et gennemsigtigt og ultratyndt fiber-optisk kabel.

Man har desuden sørget for, at skærmene også ser elegante ud fra bagsiden. Q-modellerne kan leveres med flere typer stande. Topmodellen Q9 tilbyder ydermere et ”no-gap” beslag, så den kommer helt ind til væggen.

Samsung 2017 TV


Det tredje fokusområde for Samsung i 2017 er “Smart”. Selskabet har optimeret Tizen-platformen yderligere og introducerer nye funktioner og apps. Desværre kommer de nye apps, der blandt andet giver overblik over sport og film, ikke til Danmark i første omgang. Det er ikke en stor opdatering af Tizen, men efter One-fjernbetjeningen, som kan styre tilsluttede enheder samt en ny bundmenu kom til sidste år, lader Samsung til at have fundet en model for ”Smart TV”, som de mener, er værd at arbejde videre med.

Vi bør måske understrege, at de nye funktioner i 2017 Tizen ikke bliver gjort tilgængelige på 2015 og 2016 Tizen-baserede Smart TV. Ligesom flere andre producenter, holder Samsung stædigt fast i, at bare 1 år gamle tv-skærme ikke skal have den seneste software.

I år udvides listen over enheder, der kan styres af One-fjernbetjeningen. Løsningen sælges som ekstrem nem at opsætte, da skærmen bruger billedgenkendelsesteknologi til at se hvad der foregår på skærmen. Derved kan den registrere om det f.eks. er en PlayStation 4 eller YouSee-boks, der er tilsluttet. Samme teknologi bruges til at indsamle data om dine seervaner. Q-modellerne leveres med en lidt mere lækker fjernbetjening og på vores kanter er adskillige modeller udstyret med dobbelt-tuner, så du kan optage tv-programmer. Vi gennemgik nyhederne i 2017 Tizen her.


Samsung 2017 TV


Som en del af “Smart”-platformen får købere i år en indbygget Steam Link. Denne funktion gør det muligt at spille PC-spil på tv-skærmen ved at streame dem over hjemmenetværket med meget lav forsinkelse. Alt hvad du skal bruge for at komme i gang er Steam-programmet på din PC og en trådløst Bluetooth-spilcontroller.

Med de nye modeller introduceres også en ny ‘Smart View’ app. Den gør det muligt at styre tv’et fra smartphone og tablet, og sågar rykke visse funktioner fra tv-skærmen over på den mobile skærm. Det er planen, at yderligere funktioner tilføjes til den gratis app løbende.
Hvad ellers? Skærmene har naturligvis de forventelige funktioner, som er blevet introduceret henover årene, herunder DLNA, WiFi, Bluetooth og USB-porte. De dyreste modeller er udstyret med 4 HDMI-porte og 3 USB-porte, mens mellemklassen byder på 3 HDMI-porte og 2 USB-porte.

Du kan genkende 2017-modellerne ved at ’M’ indgår i modelnavnet i den bredere modelportefølge. Topmodellerne hedder Q / QLED. Kort opridset: MU/M/Q = 2017, KS/KU = 2016, JS/JU = 2015, HU/H = 2014, F = 2013.Oversigt

Sammenlign

Vælg op til 5 TV fra listen (vandret scroll på små skærme) ved at trykke på . Fjern TV fra sammenligningen ved at trykke på 'x' eller tryk på 'Nulstil' for at fjerne alle TV.


Sammenlign med TV fra andre producenter: Gå til hele TV-databasen

Flere overbliksartikler

Oversigt: TCL 2021 TV

19 May 2021 |

Oversigt: Panasonic 2021 TV

23 Apr 2021 |

Oversigt: LG 2021 TV

17 Mar 2021 |