Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsungs 2017 skærme - oversigt med priser - FlatpanelsDK

Samsungs 2017 skærme - oversigt med priser

28 Apr 2017 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Samsung vil i 2017 være en af de få toneangivende tv-producenter, som ikke tilbyder OLED. Selskabet vil i stedet omdøbe LCD-teknologi til ”QLED” med Q9, Q8 og Q7 modellerne. Koreanerne fortæller, at der i år skal fokuseres på tre hovedområder; billedkvalitet, smart og design. FlatpanelsDK bringer en fuld oversigt over Samsungs 2017-modellerne med danske priser.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online
Læs flere nyheder og artikler i Samsung-sektionen
Følg også debatten om Samsungs 2017 TV i forummet

Opdateret 20.10.2017: Samsung Q8F (flad) er tilføjet i tabellen og på modellisten. The Frame er tilføjet i tabellen.

Samsungs 2017-skærme

Samsung vil i år inddele sit modelprogram i to overordnede linjer; topmodellerne ”QLED” og den bredere ”LED” linje. Ganske forvirrende giver ingen af de to navne særlig meget mening, da alle skærmene er baseret på traditionel LCD-skærmteknologi.

Samsung forklarer, at de har valgt at omdøbe skærmene til ”QLED” fordi forbedringerne er så signifikante. Vi så første gang Q9 og Q8 modellerne på CES 2017 i januar og delte vores første erfaringer samt masser af teknisk information her. Vi har mere at tilføje så snart vi modtager eksemplarer af skærmene til test.

”QLED” er naturligvis et ordspil på OLED-skærmenteknologien, som Samsungs hovedkonkurrent i Korea slår stort op. Samsung flirtede i en kort periode med OLED, men har sidenhen tilsyneladende droppet teknologien i tv-formater, da den var for vanskelig at masseproducere. Verdens største tv-producent er i stedet på vej ned af en rute, der på længere sigt vil kaste selv-emitterende QLED-tv af sig. Så langt er vi ikke endnu, så indtil videre skal der sættes lighedstegn imellem QLED og LCD, og i mellemtiden vil Samsung forsøge at slå markedsføringsbudskabet fast. De har sammen med to af de største kinesiske tv-fabrikanter, TCL og Hisense, dannet en QLED Alliance.


Samsung 2017 TV


Q-modellerne vil blive nogle af de mest lysstærke tv-skærme på markedet i 2017
Ikke desto mindre forsøger Samsung at trække endnu mere billedkvalitet ud af LCD-teknologi. På trods af, at de bruger kantbelyst LED i samtlige high-end TV, vil Q-modellerne blive nogle af de mest lysstærke tv-skærme på markedet i 2017. Samsung fremhæver også noget de kalder ”color volume”, altså farvevolume, og siger, at skærmene kan gengive ”100% DCI-P3 color volume”. Det betyder i praksis, at skærmen kan gengive hele det store biograffarverum i alle lysstyrkeniveauer op til 1500 nits (Q7 og Q8) og 2000 nits (Q9).

4K Ultra HD-opløsning findes i år i flere skærme end nogensinde – helt ned til de nogle af de billigste 6-serie modeller. Alle 4K-modeller kan også håndtere HDR. Samsung har i år besluttet at bakke op om to HDR-formater, navnlig HDR10+ og HLG. HDR10+ er en overbygning på det åbne HDR10-format, hvor der tilføjes dynamiske metadata, så videokvaliteten kan optimeres scene-for-scene. Den første – og indtil videre eneste – indholdspartner til HDR10+ er Amazon Prime Video. Læs mere om HDR10+ her.

Mange af Samsungs konkurrenter støtter op på det lukkede premium-format Dolby Vision, men Samsung ønsker en åben standard og det er her HDR10+ passer ind. Formatet vil blive inkluderet i alle 2017-skærme og kommer som en firmware-opdatering til 2016–modellerne.

Samsung fremhæver et nyt, forbedret antirefleksfilter på Q-modellerne samt en kraftigere billedprocessor, som blandt andet skal sørge for, at HDR-film, som er skabt til at tage endnu højere lysstyrker i brug end skærmene kan levere, stadig bibeholder detaljerne i de lyseste områder.

Et andet fokusområde i år er design. Selskabet vil blive ved med at presse de buede skærme ud på markedet, men de har overgivet sig, hvad angår topmodellen. Q9-topmodellen er i år flad. Over de to seneste år har topmodellerne være buede. Q8 er stadig buet, mens Q7 vil eksistere i både buede og flade varianter.

Samsung The Frame TV


Det sydkoreanske selskab lancerer ydermere en særpræget model kaldet ”The Frame”. Som navnet foreslår, hænger det på væggen som en billedramme og har mere end 100 stykker ”kunst”, indbygget. Det vises, når skærmen ikke er i brug. Det er en premium-model til de kunder, som gerne vil have noget ud over det sædvanlige. Vær dog opmærksom på, at The Frame ikke tager quantum dot-teknologien fra Q-modellerne i brug.

'The Frame' hænger på væggen som en billedramme og har mere end 100 stykker ”kunst” indbygget

Samsung har udstyret The Frame samt alle Q-modeller med en ekstern One Connect-boks. Den er ikke opgradérbar ligesom tidligere, men den gør det nemmere at skjule kabler og stik. Q-modellerne tilsluttes til boksen via et gennemsigtigt og ultratyndt fiber-optisk kabel.

Man har desuden sørget for, at skærmene også ser elegante ud fra bagsiden. Q-modellerne kan leveres med flere typer stande. Topmodellen Q9 tilbyder ydermere et ”no-gap” beslag, så den kommer helt ind til væggen.

Samsung 2017 TV


Det tredje fokusområde for Samsung i 2017 er “Smart”. Selskabet har optimeret Tizen-platformen yderligere og introducerer nye funktioner og apps. Desværre kommer de nye apps, der blandt andet giver overblik over sport og film, ikke til Danmark i første omgang. Det er ikke en stor opdatering af Tizen, men efter One-fjernbetjeningen, som kan styre tilsluttede enheder samt en ny bundmenu kom til sidste år, lader Samsung til at have fundet en model for ”Smart TV”, som de mener, er værd at arbejde videre med.

Vi bør måske understrege, at de nye funktioner i 2017 Tizen ikke bliver gjort tilgængelige på 2015 og 2016 Tizen-baserede Smart TV. Ligesom flere andre producenter, holder Samsung stædigt fast i, at bare 1 år gamle tv-skærme ikke skal have den seneste software.

I år udvides listen over enheder, der kan styres af One-fjernbetjeningen. Løsningen sælges som ekstrem nem at opsætte, da skærmen bruger billedgenkendelsesteknologi til at se hvad der foregår på skærmen. Derved kan den registrere om det f.eks. er en PlayStation 4 eller YouSee-boks, der er tilsluttet. Samme teknologi bruges til at indsamle data om dine seervaner. Q-modellerne leveres med en lidt mere lækker fjernbetjening og på vores kanter er adskillige modeller udstyret med dobbelt-tuner, så du kan optage tv-programmer. Vi gennemgik nyhederne i 2017 Tizen her.


Samsung 2017 TV


Som en del af “Smart”-platformen får købere i år en indbygget Steam Link. Denne funktion gør det muligt at spille PC-spil på tv-skærmen ved at streame dem over hjemmenetværket med meget lav forsinkelse. Alt hvad du skal bruge for at komme i gang er Steam-programmet på din PC og en trådløst Bluetooth-spilcontroller.

Med de nye modeller introduceres også en ny ‘Smart View’ app. Den gør det muligt at styre tv’et fra smartphone og tablet, og sågar rykke visse funktioner fra tv-skærmen over på den mobile skærm. Det er planen, at yderligere funktioner tilføjes til den gratis app løbende.
Hvad ellers? Skærmene har naturligvis de forventelige funktioner, som er blevet introduceret henover årene, herunder DLNA, WiFi, Bluetooth og USB-porte. De dyreste modeller er udstyret med 4 HDMI-porte og 3 USB-porte, mens mellemklassen byder på 3 HDMI-porte og 2 USB-porte.

Du kan genkende 2017-modellerne ved at ’M’ indgår i modelnavnet i den bredere modelportefølge. Topmodellerne hedder Q / QLED. Kort opridset: MU/M/Q = 2017, KS/KU = 2016, JS/JU = 2015, HU/H = 2014, F = 2013.


Samsung Q9

Samsung Q9

Q9 er dette års flagskib. Det er et fladt kant-belyst LCD-tv med quantum dot-teknologi. Det er en del af “QLED”-serien..

Priser:
 • 88” QE88Q9F
 • 65” QE65Q9F

 • Læs også:
 • TEST: Samsung Q9
 • Første kig på Samsungs 2017 "QLED" TV (& teknisk information)
 • Samsung starter forsalg af Q7 og Q8 LCD-modeller

 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt design
  Kant-LED bagbelysning
  4K-opløsning
  HDR: HDR10+, HLG
  Quantum dot enhancement film (QDEF)
  100% DCI-P3 farverum
  2000 nits maksimal lysstyrke
  Q engine billedprocessor
  Tizen Smart TV
  HEVC
  VP9 Profile 2
  One Connect (optisk)
  Dobbelt tuner
  60W højttalere
  4 HDMI-porte
  Premium-fjernbetjening
  WiFi (ac)
  Bluetooth  Samsung Q8

  Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt / buet design
  Kant-LED bagbelysning
  4K-opløsning
  HDR: HDR10+, HLG
  Quantum dot enhancement film (QDEF)
  100% DCI-P3 farverum
  1500 nits maksimal lysstyrke
  Q engine billedprocessor
  Tizen Smart TV
  HEVC
  VP9 Profile 2
  One Connect (optisk)
  Dobbelt tuner
  60W højttalere
  4 HDMI-porte
  Premium-fjernbetjening
  WiFi (ac)
  Bluetooth  Samsung Q7

  Samsung Q7

  Q7 findes i både buet og flad variant. Q7F er flad, mens Q7C er buet (c for curved). Den bygger på LCD-panel med quantum dot-teknologi ligesom de andre Q-modeller.

  Priser:
 • 75” QE75Q7F
 • 65” QE65Q7F
 • 55” QE55Q7F
 • 65” QE65Q7C
 • 55” QE55Q7C

 • Læs også:
 • Første kig på Samsungs 2017 "QLED" TV (& teknisk information)
 • Danske priser på Samsungs 2017 "QLED" LCD-tv
 • Samsung starter forsalg af Q7 og Q8 LCD-modeller

 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt / buet design
  Kant-LED bagbelysning
  4K-opløsning
  HDR: HDR10+, HLG
  Quantum dot enhancement film (QDEF)
  100% DCI-P3 farverum
  1500 nits maksimal lysstyrke
  Q engine billedprocessor
  Tizen Smart TV
  HEVC
  VP9 Profile 2
  One Connect (optisk)
  Dobbelt tuner
  40W højttalere
  4 HDMI-porte
  Premium-fjernbetjening
  WiFi (ac)
  Bluetooth  Samsung The Frame

  Samsung The Frame

  ’The Frame’ er en særlig model i Samsungs modelprogram. Den er skabt til at ligne en billedramme på væggen og er til de forbrugere, som vil have noget ud over det ordinære.

  Priser:
 • 65” The Frame
 • 55” The Frame

 • Læs også:
 • Samsung åbner "The Frame Gallery" i Elgiganten Glostrup
 • Samsung udvider 'The Frame' serie med 43" model
 • Samsung præsenterer "The Frame" TV
 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt ramme-design
  Kant-LED bagbelysning
  4K-opløsning
  HDR: HDR10+, HLG
  UHD Remaster billedprocessor
  Tizen Smart TV
  Indbygget “kunst”
  HEVC
  VP9 Profile 2
  One Connect (optisk)
  4 HDMI-porte
  Premium-fjernbetjening
  WiFi (ac)
  Bluetooth  Samsung MU9

  Features
  LCD-skærmteknologi
  Buet design
  Kant-LED bagbelysning
  4K-opløsning
  HDR: HDR10+, HLG
  1000 nits maksimal lysstyrke
  UHD Remaster billedprocessor
  Tizen Smart TV
  HEVC
  VP9 Profile 2
  One Connect
  Dobbelt tuner
  40W højttalere
  4 HDMI-porte
  Samsung One fjernbetjening
  WiFi (ac)
  Bluetooth  Samsung MU8

  Samsung MU8

  MU8 er skridtet ned fra MU9. Der er i dette tilfælde tale om en flad model, som kommer i en række forskellige formater.

  Priser:
 • 75” 75MU8005
 • 65” 65MU8005
 • 55” 55MU8005
 • 49” 49MU8005

 • Læs også:
 • Samsung afslører MU9005, MU8005 & MU7005 LCD-serier
 • Samsungs nye 2017 MU-modeller er i handlen
 • Et nærmere kig på nyhederne i 2017 Samsung Smart TV
 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt design
  Kant-LED bagbelysning
  4K-opløsning
  HDR: HDR10+, HLG
  1000 nits maksimal lysstyrke
  UHD Remaster billedprocessor
  Tizen Smart TV
  HEVC
  VP9 Profile 2
  One Connect
  Dobbelt tuner
  40W højttalere
  4 HDMI-porte
  Samsung One fjernbetjening
  WiFi (ac)
  Bluetooth  Samsung MU7

  Samsung MU7

  MU7 er primært en designvariant af MU8, men den har dog også et mindre effektivt antirefleks-filter, lyder det fra Samsung. MU7 har fladt design og kommer i mange formater.

  Læs også:
 • TEST: Samsung MU7005
 • Samsung afslører MU9005, MU8005 & MU7005 LCD-serier
 • Et nærmere kig på nyhederne i 2017 Samsung Smart TV
 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt design
  Kant-LED bagbelysning
  4K-opløsning
  HDR: HDR10+, HLG
  1000 nits maksimal lysstyrke
  UHD Remaster billedprocessor
  Tizen Smart TV
  HEVC
  VP9 Profile 2
  One Connect
  Dobbelt tuner
  40W højttalere
  4 HDMI-porte
  Samsung One fjernbetjening
  WiFi (ac)
  Bluetooth  Samsung MU65

  Samsung MU65

  Som sædvanlig vil Samsung sælge et virvar af 6-serie modeller lige fra MU61 til MU65. Det er mere eller mindre samme skærm med variationer i design (f.eks. flad eller buet) eller specifikke funktioner.

  Priser:
 • 65” 65MU6505
 • 55” 55MU6505
 • 49” 49MU6505

 • Læs også:
 • Et nærmere kig på nyhederne i 2017 Samsung Smart TV
 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Buet design
  ? LED-bagbelysning
  4K-opløsning
  HDR: HDR10+, HLG
  UHD Upscale billedprocessor
  Tizen Smart TV
  20W højttalere
  HEVC
  VP9 Profile 2
  3 HDMI-porte
  Samsung One fjernbetjening
  WiFi (ac)
  Bluetooth  Samsung MU64

  Samsung MU64

  Som sædvanlig vil Samsung sælge et virvar af 6-serie modeller lige fra MU61 til MU65. Det er mere eller mindre samme skærm med variationer i design (f.eks. flad eller buet) eller specifikke funktioner.

  Priser:
 • 65” 65MU6405
 • 55” 55MU6405
 • 49” 49MU6405
 • 40” 40MU6405

 • Læs også:
 • Et nærmere kig på nyhederne i 2017 Samsung Smart TV
 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt design
  ? LED-bagbelysning
  4K-opløsning
  HDR: HDR10+, HLG
  UHD Upscale billedprocessor
  Tizen Smart TV
  HEVC
  VP9 Profile 2
  3 HDMI-porte
  Samsung One fjernbetjening
  WiFi (ac)
  Bluetooth  Samsung MU61

  Samsung MU61

  Som sædvanlig vil Samsung sælge et virvar af 6-serie modeller lige fra MU61 til MU65. Det er mere eller mindre samme skærm med variationer i design (f.eks. flad eller buet) eller specifikke funktioner.

  Priser:
 • 75” 75MU6175
 • 65” 65MU6175
 • 55” 55MU6175
 • 49” 49MU6175
 • 43” 43MU6175
 • 40” 40MU6175

 • Læs også:
 • Et nærmere kig på nyhederne i 2017 Samsung Smart TV
 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt design
  ? LED-bagbelysning
  4K-opløsning
  HDR: HDR10+, HLG
  UHD Upscale billedprocessor
  Tizen Smart TV
  20W højttalere
  HEVC
  VP9 Profile 2
  3 HDMI-porte
  Samsung One fjernbetjening
  WiFi (ac)
  Bluetooth  Samsung M6 / M5

  Samsung M6

  Samsung will also sell a few ranges of Full HD models in both flat and Buet design. These are called M6 and M5 (without the ‘U’).

  Priser:
 • 55” 55M5505
 • 49” 49M5505
 • 43” 43M5505
 • 40” 40M5505

 • Læs også:
 • Et nærmere kig på nyhederne i 2017 Samsung Smart TV
 • Features
  LCD-skærmteknologi
  Fladt / Buet design
  LED-bagbelysning
  Full HD resolution
  UHD Upscale billedprocessor (fra M6 og op)
  Tizen Smart TV (fra M55 og op)
  20W højttalere
  3 HDMI-porte (fra M55 og op)
  Samsung One fjernbetjening (fra M55 og op)
  WiFi
  Bluetooth

  Flere overbliksartikler

  TCL 2019 TV

  Oversigt: TCL 2019 TV

  17 Jul 2019 | Flatpanels |
  Philips 2019 TV

  Oversigt: Philips 2019 TV

  21 Jun 2019 | Flatpanels |
  Panasonic 2019 OLED

  Oversigt: Panasonic 2019 TV

  31 May 2019 | Flatpanels |
  LG 2019 TV

  Oversigt: LG 2019 TV

  09 May 2019 | Flatpanels |