Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonEt nærmere kig på nyhederne i 2017 Samsung Smart TV - FlatpanelsDK

Et nærmere kig på nyhederne i 2017 Samsung Smart TV

24 Jan 2017 | Rasmus Larsen |

2017 byder ikke på de store ændringer i Samsungs Tizen-styresystem, men danskerne kan alligevel se frem til en ny fjernbetjening, en moderniseret app til at supplere tv-oplevelsen og ’Steam Link’. Vi går omvendt glip af nyheder, som amerikanerne får glæde af. FlatpanelsDK fik nyhederne demonstreret.

Samsung 2017 Smart TV

Smart TV har i mange år været et tema på elektronikmesser. Ikke det altoverskyggende tema, men en stærk tendens, som drives primært af streaming og apps. 2017 bliver året, hvor styresystemerne finpudses.

Samsung 2017 Smart TV


Tizen-styresystemet lever på 3. år, men Samsung kalder ikke opdateringen Tizen 3.0. De holder fast i bundmenuen, hvor tv-udbydere nu sidestilles med streamingtjenester i menuen. I eksemplet herover ser du amerikanske DirecTV, men den kunne udskiftes med f.eks. YouSee. Visse apps præsenterer nyt og relevant indhold i bjælken ovenfor, når du navigerer hen på dem – ligesom i 2016.

Samsung 2017 Smart TV


En ny fjernbetjening til ”QLED” LCD-modellerne er skabt i metal. Samsung har forsøgt at fremhæve de vigtigste knapper, så de kan mærkes og betjenes uden at kigge. Vores umiddelbare oplevelse var, at den lå godt i hånden og føltes rigtig.

Denne fjernbetjening skal suppleres af en ny version af ’Smart View’ app’en, hvor du kan navigere til eksempelvis Netflix, finde et afsnit af en tv-serie og starte det på tv-skærmen – meget lig Google Chromecast og Apple Airplay.

Samsung 2017 Smart TV


App’en – og tv’et – kan desuden opsættes til at sende notifikationer, når f.eks. en sportsudsendelse starter samt styre tv-skærmen. Det er den sædvanlige implementering, hvor Samsung blot har flyttet de fysiske knapper til touch-skærmen uden videre omtanke.

Fjernbetjening og app kan desuden styre enheder, som er tilsluttet via HDMI. Skærmen bør automatisk genkende tilsluttede enheder og Samsung siger, at databasen over understøttede enheder løbende udbygges. De kalder konceptet ’One Remote’.One Connect

De tre kommende Q9, Q8 og Q7 modelserier vil alle have en ekstern ’One Connect’ boks. Der er i denne, at alle kabler tilsluttes. Eksempelvis HDMI.

Fra boksen går en enkelt kabel op til tv-skærmen (plus separat strømkabel). Topmodellen Q9 gør brug af et ultratyndt fiber-kabel til at forbinde ’One Connect’.

På trods af, at Samsung genbruger navnet ’One Connect’, vil selskabet ikke længere tilbyde, at boksen løbende kan opgraderes. Der kommer ingen nye Evolution Kit i 2017, præcis som det var tilfældet i 2016. Det vil nok skuffe mange eksisterende kunder, som handlede med Samsung baseret på løftet om mulige opgraderinger. En forbrugersag i USA har medført, at en kunde har fået ophævet købet af et 3 år gammelt TV.

Samsung 2017 Smart TV


Danskere går glip af nye apps

Samsung benyttede CES 2017 til at præsentere tre nye apps: Sports, Music og TVPlus. Idéen er at de hver især samler eksempelvis sport på tværs af tjenester og præsenterer det som en slags programguide.

Ingen af de tre apps kommer til Norden indledningsvis.

Samsung 2017 Smart TV


TVPlus er en tjeneste, hvor man kan leje eller købe film. Samsung har allieret sig med FandangoNOW, Rakuten og Funke – filmudlejningstjenester – om at bringe tjenesten til USA og Europa, men da ingen af disse tre opererer i Norden, ændrer det formentlig ikke meget på udsigterne.

Danskere kan derimod se frem til ’Steam Link’. Hvis du kender Steam-platformen fra PC’en så tænk på dette som en slags forbindelse imellem PC og TV, som gør det muligt at spille PC-spil på tv-skærmen via hjemmenetværket. Det kræver, at du tilslutter en spilcontroller via bluetooth. Yderligere information kan findes her.

Det var i store træk nyhederne på Smart TV i 2017. Samsung er langt om længe landet på en brugerflade, der føles intuitiv og som er renset for forvirrende asiatiske UI-elementer. Det er derfor glædeligt at kunne konstatere, at de arbejder videre på denne ud fra et princip om simpelthed.Flere nyheder

Disney+ markerer årsdag med 'Shang-Chi', ny 'Alene hjemme' mm.

22 Sep 2021 |

Rygte: YouSee tv-pakker stiger markant i pris i 2022

21 Sep 2021 |

Tv-distributøren Boxer skifter navn til Norlys

21 Sep 2021 |

Samsung The Frame får kunstværker fra Louvre inkl. Mona Lisa

21 Sep 2021 |

Apple har frigivet tvOS 15: Her er alle nyhederne

20 Sep 2021 |

Netflix rykker ind i mobil-pakkerne: Nu også hos Telia

20 Sep 2021 |