Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNye Philips-soundbarer med Atmos, DTS Play-Fi – og første Ambilight-højttalere - FlatpanelsDK

Nye Philips-soundbarer med Atmos, DTS Play-Fi – og første Ambilight-højttalere

01 Sep 2020 | Rasmus Larsen |

Philips har et fuldt program af nye soundbarer med funktioner som Dolby Atmos, DTS:X og DTS Play-Fi. Flagskibet er et 7.1.2-kanals system. Philips har også præsenteret første Ambilight-højttalere.

7.1.2-kanals Dolby Atmos

Philips Audio styres nu af samme selskab, TP Vision, som styrer Philips TV i Europa, og i dag reintroduceres Philips Fidelio-brandet sammen med en fuld portefølje af soundbar-systemer. Øverst i programmet finder man Philips Fidelio B97, som er et 7.1.2-kanals 740W system med 17 enheder, en trådløs 8-tommer subwoofer (der går ned til 35Hz) og to aftagelige baghøjttalere, der "fungerer som del af venstre/højre kanaler, når de er forbundet soundbaren eller som dedikerede venstre og højre surround-kanaler, når de er separeret fra baren og placeret et andet sted i lokalet".

Philips Fidelio B97 with Atmos

Soundbaren er ydermere udstyret med 2 loft-vendte enheder til Dolby Atmos-lydeffekter over seerens hoved samt 2 side-vendte diskanter, "som er gemt i hovedkabinettet og kun bliver aktive, når de aftagelige højttalere er fjernet". De mange enheder skal bidrage til at skabe den mere indlevende lyd, som Dolby Atmos-lydformatet kan levere. Det konkurrerende DTS:X lydformat understøttes ligeledes og soundbaren er i øvrigt den første på markedet, som er blevet certificeret 'IMAX Enhanced', fremhæver Philips. - "Immerse in the drama. Feel the emotion. This Fidelio soundbar with detachable satellite speakers and Dolby Atmos will surround you with incredibly detailed, realistic sound. Deep bass adds palpable impact to effects and music," lød det. Foruden DTS Play-Fi, så kan brugere kan lytte til musik via Apple AirPlay 2 og Bluetooth.

Philips Fidelio B97 with Atmos

Soundbarer & Ambilight-højttalere

Den nye 5.1.2-kanals Fidelio B95 er en lavere prissat version af Fidelio B97 uden de aftagelige højttalere til surround, men stadig med alle de andre funktioner såsom Atmos, DTS:X, DTS Play-Fi og AirPlay 2. Begge soundbarer kan tilsluttes TV-skærmen via HDMI eARC. Herudover finder man en 3.1.2-kanals B8905, andre nye soundbarer samt to nye trådløse højttalere kaldet W6205 og W6505, der kan bruges til musik via AirPlay 2, Chromecast, DTS Play-Fi og Bluetooth, eller som ekstra højttalere til TV-lyd. De to W6205 og W6505 højttalere kan ydermere "nemt synkronisere med Philips TV for at udvide den indlevende effekt fra Ambilight videre ud i rummet". Med andre ord; Philips' første Ambilight-højttalere.

Philips Ambilight speakers

En unik funktion er DTS Play-Fi, som lader ejere af 2020 Philips Android TV (og 2019 Philips Android TV via en senere firmware-opdatering) forbinde TV trådløst til soundbaren. DTS Play-Fi er også et multirum-system til musik. Med lanceringen træder Philips ind i et segment, hvor der er mange om buddet. TV-producenter som LG, Samsung og Sony samt lydfirmaer som Yamaha og Sennheiser tilbyder ligeledes Dolby Atmos-soundbarer. Philips tror dog på, at der er plads til deres produkter. Under præsentationen fremhævede selskabet markedsdata, der peger på, at 80% af soundbar-købere vælger samme mærke, som deres TV. Philips Fidelio B97 og B95 lanceres i Europa i slutningen af 2020 eller starten af 2021. Priser kendes endnu ikke. Teknisk data fremgår af tabellerne nedenfor.

Philips 2020 soundbarer

Philips 2020 soundbarer
Flere nyheder

Sony 2021 OLED TV nu i handlen

06 May 2021 |

Infuse 7 frigivet til Apple TV, macOS & iOS med nyt design

06 May 2021 |

Loewe gør comeback i Norden

06 May 2021 |

Netflix's første danske film, 'Kærlighed for voksne', kommer også på TV 2

06 May 2021 |

Medie: Disney & Warner i opgør med danske biografers eksklusiv-periode

05 May 2021 |

Mangel på PS5 & Xbox konsoller kan vare året ud

05 May 2021 |