Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKundeflugten hos YouSee TV fortsætter - FlatpanelsDK

Kundeflugten hos YouSee TV fortsætter

03 May 2018 | Rasmus Larsen |

I årets tre første måneder opsagde 18.000 husstande tv-pakken hos YouSee. Kundeflugten fortsætter således med uformindsket styrke på trods af lancering af nyt ”Bland Selv”-koncept.

130.000 færre tv-kunder på 3 år

YouSees tv-forretning toppede ved indgangen til 2015, hvor selskabet havde 1,41 mio. tv-kunder. Siden da har knap 130.000 husstande opsagt tv-pakken, viser tal fra TDCs offentliggjorte regnskaber. En del husstande har også nedgraderet til en mindre pakke.

I årets tre første måneder mistede YouSee 18.000 husstande som tv-kunder. Det er et fald på samme niveau, som i de foregående fem kvartaler.

YouSee kalder det på "linje med markedsudviklingen" og tilføjer:

- "Dette (kundefaldet, red) skyldes delvist den ændrede lov, som tillader, at danske husstande, som tidligere har været bundet af foreningsaftaler, opsiger tv-pakken, delvist adskillelsen af bredbånd fra TV."


Bland Selv har ikke sat prop i

YouSee havde ellers store forventninger til det nye ”Bland Selv”-koncept, hvor kunder kan blande tv-kanaler og streamingtjenester ved at veksle point.

Konceptet blev lanceret i februar, men har altså ikke sat prop i kundeflugten. Til gengæld har man med ordningen formået at få nogle af kunderne med grundpakke opgraderet til en større pakke. Andelen med grundpakke er i løbet af første kvartal faldet fra 35,3% til 34,5%.

34% af YouSees tv-kunder har nu en tv-boks. Det er langt færre end, hvad selskabet havde håbet på dengang første Humax-boks blev lanceret i 2016. Man har sidenhen udrullet en 4K-boks.

TDC er blevet opkøbt af den australske kapitalfond Macquarie Group og tre danske pensionsselskaber. Parterne har bebudet, at de vil afnotere TDC fra børsen, hvorfor det snart er slut med indblik i YouSees tv-forretning. Det står dog klart, at selskabet har overordentligt svært ved at holde på kunderne i branchens overgang til streamingtjenester.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |