Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBDXL: Ny Blu-ray standard klar med 128 GB - FlatpanelsDK

BDXL: Ny Blu-ray standard klar med 128 GB

29 Jun 2010 | Rasmus Larsen |

Blu-ray formatet er efterhånden blevet anerkendt på markedet og tager stille og roligt over for DVD’en. Nu har folkene bag Blu-ray formatet færdiggjort næste generation af Blu-ray standarden. Den hedder BDXL og har 128GB.

BDXL ser dagens lys

Den næste standard af Blu-ray hedder BDXL og kan indeholde 128 GB i fire lag. Den nuværende Blu-ray standard har 50 GB i to lag.

BDXL er på vej
Blu-Ray XL er på vej med 128 GB


Det betyder først og fremmest, at film og lyd kan lagres på skiverne i endnu højere, mindre komprimeret kvalitet, men også, at der åbnes op for yderligere muligheder for 3D film. Det giver desuden mulighed for at f.eks. en film-trilogi kan ligge på samme Blu-ray skive.

I første omgang er den nye BDXL dog forbeholdt virksomheder, som har brug for at lagre store mængder data – f.eks. filmstudier.

Kommer også til forbrugerne

Det er hensigten af BDXL også skal finde vej ind i stuerne hos forbrugerne. Ulempen ved BDXL er dog, at den ikke er kompatibel med nuværende Blu-ray afspillere, så derfor kræves der en ny Blu-ray afspiller for at anvende BDXL mediet. Til gengæld læser BDXL afspillere naturligvis også nuværende Blu-ray film, DVD og CD.

Specifikationerne for de endelige forbrugerprodukter til BDXL er dog ikke endelige, og Blu-ray organisationen siger, at man stadig arbejder på denne. Der er derfor heller ikke annonceret nogen BDXL afspillere endnu.

Måske ser vi de første udmeldinger i forbindelse med IFA 2010 messen, som afholdes i starten af september i Berlin? En messe, som FlatpanelsDK naturligvis følger.

Hvad mener du? Er forbrugerne allerede klar til en ny Blu-ray standard?

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |