tigerfar skrev:Ganske rigtigt. Den fandt alle kanalerne, og det virkede til UG, men da jeg satte det op igen virkede de ikke. Så jeg må ud og investere i en antenneforstærker.
Start med at læse disse to artikler grundigt inden du foretager dig nogen investeringer i antennforstærker, kabler, stik og ligendende.
Det kan spare dig for mange fejlinvesteringer og fejlinstallationer.
Ofte er det slet ikke nødvendigt med en antenneforstærker til kabel-TV, hvis man har udført sin installation korrket efter nutidens retningslinjer, som har ændret sig noget i det seneste årti.
F.eks. 3 antenneudtag til kabel-TV virker som regel fint uden antennforstærker i huststanden, hvis man vel at mærke har udført sin installation teknisk korrekt og desuden sørger for kun at anvende HF-tætte antennekabler, stik, splittere og udtag med en skræmdæmpning der overholder "Class A" kravene i EMC standarden CENELEC EN-50083-2.
Køber man "YouSee Ready" / "Stofa Approved" antennekabler, stik, splittere og udtag er man sikker på kvaliteten er god. Produkterner er markeret med et klistermærke så de er lette at finde.
Man kan dog også købe nogle ok produketer som ikke er blevet godkendt af YouSee og/eller Stofa, men det kræver så noget større indsigt og erfaring at finde gode produkter. Når man køber kabler, stik, splittere og udtag skal man specielt fokusere på at de har CENELEC EN-50083-2 Class A skærmdæmpning. Overholdes dette er produkterne som regel også gode nok på andre områder.
Men der findes f.eks. mange færdige antennekabler som ikke overholder "Class A" skæmdæmpning. Og ældre udtag har heller ikke 90 "Class A" skærmdæmpning. Der er f.eks. stor forskel på skærmdæmpningen i den ældre Triax 260C slutdåse og afløseren, Triax 260D slutdåsen (og den konkurrrende YouSee Ready Freja/Odin slutdåse fra DKT Comega). Triax xxD og DKT COmega Freja/Odin udtagene ovehrolder "Class A" kravene, men Triax xxxC og tidligere udgaver overholder ikke "Class A".
According to CENELEC EN-50083-2 Class A requirements for the electromagnetic compatability of equipment:
5-30 MHz >85 dB
30-300 MHz >85 dB
300-470 MHz >80 dB
470-950 MHz >75 dB
950-1000 MHz >55 dB
Tit kan kabler, stik og udtag med skæmdæmpning dog virke fint nok, men de bliver meget lettere forstyrret af udefrakommende støj.
Sørg for at hele antenneinstallationen følger nutidens krav og er stjernekoblet (i stedet for seriekoblet som man brugte meget tidligere men stort set ikke til nyinstallationer i enkelthuse) inden du begynder at investere i en antennforstærker. Der er noget større risiko for at begå fejl i seriekobede antenneinstallationer end stjernkoblede installationer, især som gør-det-selv mand. Så hold jer udelukkende til stjernekoblede installationer som også er det eneste der anbefales af YouSee. Stjernekoblede opkblinger er også noget lettere at fejlfinde på end seriekoblede opkoblinger og de er også simplere at udvide med nye udtag på et senere tidspunkt.
Ofte er problemet slet ikke at signalet er for svagt når vi snakkker kabel-TV, hvor signalet alligvel er forstærket til et besetemt niveau i kundens afleveringspunkt, via forstærkerten i YouSee boksen ude på vejen. Hvis signalstykeren som YouSee afleverer er korrekt så er en antenneforstærker først nødvendig når man har mange udtag eller meget lange kabeltræk. Er signalstyrken som YouSee afleverer ikke korrekt, så skal man i stedet får YouSee til at send en tekninker ud og rette det.
Problemet er i stedet for for svagt singal derimod ofte forket udførte gør-det-selv installationer, som kan udberes uden brug af forstærker.
På grund af de høje frekvenser i antennekabler er det langt mere kompliecret at lave en god og korrekt antenneinstallation end ved lave frekvneser. Mange tror at er der bare eletrisk forbindelse, så er alt vel men det er langt fra tilfældet ved høje frekvenser og svage signaler.
Men læser man nedenstådnede links og følger rådende grundigt, så er men hjulpet meget god på vej.
Sådan sikrer du dig optimale kabel-tv signaler
Læs artiklen: Sådan sikrer du dig optimale kabel-tv signaler Kabel-TV Råd og vejledning, TV fra Stofa, TV fra YouSee : DIGITALT.TV
http://digitalt.tv/sadan-sikrer-du-dig- ... v-signaler
Antennekabel – kvalitet og råd
Læs artiklen: Antennekabel – kvalitet og råd Antenne-TV Råd og vejledning, Kabel-TV Råd og vejledning, Parabol-TV Råd og vejledning : DIGITALT.TV
http://digitalt.tv/antennekabel-kvalitet-raad
Læs og se også disss fremragende gør-det-selv guides fra producenten DKT Comega:
http://homeconnect.me